Tereza Chrástová |
Vztahuje se k |
Sportovní aktivity pro pevné zdraví a delší život. Začněte s nimi již dnes13.května » Zdravestravovani.eu Z pohledu zdraví a občasného sportování je každý typ pohybu přínosem. Ovšem pokud se člověk věnuje určitému typu sportu aktivně, často, pravidelně, pak lze skutečně rozlišovat mezi tím, že jeden může být zdravější, než jiný. Například se ví, že pálk… Zdravotní výhody dobře známé rostliny, o kterých většina lidí nemá tušení24.března » Zdravestravovani.eu Pití máty peprné je nejen osvěžující, ale má mnoho zdravotních výhod. Mentol je hlavní složkou, která mu dodává jeho přitažlivou chuť a cenné léčivé vlastnosti. Mnoho lidí po celém světě si tento čaj dopřává před spaním, protože neobsahuje kofein, m… Základní principy zdravého stravování. Jejich dodržování je snazší, než se může zdát22.března » Zdravestravovani.eu Klíčem ke zdravé stravě je přijímat správné množství kalorií podle toho, jak jste aktivní, abyste vyvážili spotřebovanou energii s energií, kterou vydáte. Pokud jíte nebo pijete více, než vaše tělo potřebuje, přiberete na váze, protože energie, kter… Salátová okurka se tváří jako obyčejná zelenina, ale její konzumace přináší famózní benefity22.března » Zdravestravovani.eu Salátová okurka má vysoký obsah prospěšných živin, stejně jako určité rostlinné sloučeniny a antioxidanty, které mohou pomoci léčit a dokonce předcházet některým nepříznivým zdravotním stavům. Okurky také mají nízký obsah kalorií a obsahují velké mn… Nejčastější potraviny, které způsobují alergické reakce a většina lidí je nepovažuje za nebezpečné17.března » Zdravestravovani.eu I když celá řada stavů může způsobit svědění pokožky a jiné alergické reakce, je často běžným příznakem potravinové alergie. Potravinové alergie jsou obvykle způsobeny expozicí specifickými proteiny v potravinách, které imunitní systém identifikuje … Mnozí je mají na zahradě, ale vůbec neznají jejich léčivou sílu. Ostružiny nabízejí celou řadu zdravotních benefitů8.března » Zdravestravovani.eu Ostružiny jsou vynikajícím doplňkem každé stravy. Jsou doslova nabité živinami a antioxidanty. Jsou nejen chutné, ale i vynikajícím zdrojem vitaminu C, A, K, vlákniny. Lze je velmi snadno začlenit do stravy. Hodí se do kaší, jogurtů, dezertů nebo je… Odhalte skrytou sílu vitamínu E. Jeho nedostatek většina lidí podceňuje a to je vážná chyba3.března » Zdravestravovani.eu Vitamin E je vitamin rozpustný v tucích. Jeho hlavní rolí je působit jako antioxidant, zachycující volné elektrony – tzv. „volné radikály“, které mohou poškodit buňky. Rovněž zvyšuje imunitní funkci a zabraňuje tvorbě sraženin v srdečních tepnách. Mandle patří mezi oblíbené delikatesy. Jejich pravidelnou konzumací lze také výrazně prospět zdraví a zbavit se řady neduhů2.března » Zdravestravovani.eu Mandle patří mezi nejoblíbenější ořechy na světě. Jsou vysoce výživné a bohaté na zdravé tuky, antioxidanty, vitamíny a minerály. Mandle lze použít u přípravy nejrůznějších jídel. Ať už při pečení, na výrobu domácího mandlového mléka, jogurtu, másla. Polévka jako základ snídaně pro všechny, kterým záleží na svém zdraví. Podpoříte nejen imunitní systém25.února » Zdravestravovani.eu Někomu možná přijde divné, dát si na snídani polévku, která se většinou podává na oběd či večeři. Jenže začít den teplou a výživnou polévkou má rozhodně své plusy. Teplá snídaně je klíčová pro posílení imunity v tomto sychravém počasí a změně letníh… Plnohodnotné náhrady za čerstvé droždí, když ho zrovna nemáte po ruce25.února » Zdravestravovani.eu Droždí bývá častou přísadou mnoha receptů. Ať už jde o chléb, rohlíky, záviny, vánočky, buchty. Způsobuje kynutí těsta, což má za následek měkký, polštářkový efekt daného pečiva – také se říká, chléb nadýchaný jako obláček, to je vatička apod. Zejmé… Jak sedět u počítače tak, abyste i při celodenním sedavém zaměstnání netrpěli a neničili si dlouhodobě záda25.února » Zdravestravovani.eu Sedavé zaměstnání zkracuje život. Tedy ne přímo to, že člověk sedí, ale pasivní styl života. Pokud si při sedavém zaměstnání najdete čas pro sportovní aktivity a pěší chůzi, pak je to v pořádku. V opačném případě si zkracujete život a zaděláváte na … Zdravotní benefity medu a pádné důvody, proč sladit raději medem než klasickým cukrem24.února » Zdravestravovani.eu Med se od starověku používá jako jídlo i lék. I když je med velmi zdravý, není dobré používat jej ve větším množství. Některé studie zjistily, že může také zvýšit hladinu cukru v krvi - jen ne tolik jako rafinovaný cukr |
|