Václav Frič |
Vztahuje se k |
Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!10.dubna » Vaření.cz Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí. „Je mi z té fotky do breku,“ říká pamětník Chalupářů nad zapomenutým snímkem30.září » PrahaIN.cz Josef Kemr jako Bohouš Císař, Vladimír Menšík jako řidič autobusu Tonda Čihák, Josef Hlinomaz jako starý Makovec, Václav Sloup jako účetní Láďa Brabec, Josef Větrovec jako předseda Mrázek, jeho žena v podání Boženy Böhmové, Gabriela Vránová jako Ann… Nejen proslulé železářství, ale i hudba, literatura, divadlo. Seznamte se s rodinou Rottových30.června » Classic Praha 30. června 1868 zemřel významný český podnikatel, výrobce a vynálezce žesťových hudebních nástrojů August Jakub Rott. V jeho rozvětvené rodině najdeme i podporovatele Zlaté kapličky a dvě slavné české spisovatelky. Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká14.května » Vaření.cz Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý? Sádrové modely prvoků z Fričovy dílny3.dubna » Teplice Exponát měsíce dubna / vstup zdarma Vystavené modely z dílny světoznámého přírodovědce a obchodníka Václava Friče (1839–1916) představují dvě skupiny prvoků, tedy organismů, jejichž tělo tvoří jediná buňka schopná vykonávat všechny životní funkce. S… Vepřo, knedlo, zelo – recept13.února » Yummy Mummy Foodie V českých kuchyních neexistuje větší klasika. Zároveň si tento poklad nelze dát nikde jinde na světě. Jaké maso na vepřo knedlo zelí použít, aby chutnalo co nejlépe? A kde najít nejlepší vepřo knedlo zelo recept? Už víte, co dnes vaříte? Existuje ne… České omáčky musíte vystát. Doma peču svíčkovou v troubě, říká Václav Frič20.července » Hobby.cz Do jeho restaurace se jezdí na českou klasiku, hlavně na omáčky. Mnozí hosté vám řeknou, že lepší svíčkovou nikde nejedli. Šéfkuchař Václav Frič vařil pětadvacet let v nejlepších pražských podnicích, pak se vrátil do rodné vesnice a otevřel si tady … Za nostalgií a gastropoklady zamiřte do Čakoviček21.června » i60.cz Pokud ctíte českou kuchyni v její ryzí podobě a nedáte dopustit na její původnost, rozjeďte se do Čakoviček. Hospoda Na Pekárně, na kterou tam narazíte, je skálou ve stále neklidné hladině moře české gastronomie, na které ztroskotávají často populis… Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!16.května » Vaření.cz Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí. Josef Václav Frič: Ve jménu ohrožené svobody2.dubna » ČRo 3 Vltava Četbu na pokračování z pamětí českého básníka a politika připravil Miroslav Stuchl. Účinkuje Vladimír Brabec. Režie Vlado Rusko. Natočeno v roce 2008. Ve jménu ohrožené svobody. Z Pamětí Josefa Václava Friče čte Vladimír Brabec2.dubna » ČRo Z obsáhlých memoárů významného básníka, prozaika, dramatika a novináře, aktivního účastníka revoluce 1848 čte Vladimír Brabec. Poslouchejte on-line po dobu čtyř týdnů po odvysílání. Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek1.února » Vaření.cz Šéfkuchař Václav Frič z restaurace Na Pekárně v Čakovičkách vaří vajíčka tak, že mu neprasknout a uvaří se takzvaně "na švestkovo". Navíc vám prozradí malý trik, aby šla vajíčka dobře oloupat. Zapomeňte na sůl nebo ocet. |
Daniel Dangl
- Slovenský herec
Kristýna Kociánová
- Česká herečka
|