Marie Janků |
Vztahuje se k |
Poctivá gulášová polévka. Původní recept starý sto let!5.ledna » Babinet.cz Pokud se alespoň sem tam mihnete v kuchyni a trochu se zajímáte o recepty a kuchařky (myšleno knihy!) jako takové,... Bramborový salát podle legendární „Sandtnerky“: Kterou důležitou ingredienci přidávala?21.prosince » Blesk.cz Bramborový salát je ozdobou vánoční tabule každé domácnosti. V některých rodinách se recept na jeho přípravu dědí z generace na generaci. Přátelé a i celé rodiny si saláty navzájem ochutnávají a hodnotí, který je nejlepší. Podívejte se, jak ho dělal… Levná vánočka podle sto let staré kuchařky. Za pár korun, ale chuť luxusní21.prosince » iReceptář.cz Znáte recept na skvělou vánočku, která vám nezruinuje peněženku, a přesto je vynikající a vláčná? Vyzkoušejte recepturu od Marie Janků-Sandtnerové. Jednoduchá, ale poctivá vánočka patří na každý sváteční stůl a tahle vás určitě nezklame. Jak připravit nejlepší bramborový salát19.prosince » JakTak.cz Jak připravit nejlepší bramborový salát Mirka K. Út, 12/19/2023 - 00:05 Okopaniny Ovoce, Zelenina a Houby Předkrmy, Polévky a Saláty Vánoce 1 - 1000 Kč Lehké 30 minut a více Klíčová slova: bramborový salát bramborový salát recept bramborový salát na… Křehké a voňavé mandlové rohlíčky. Rozvoní je trik při přípravě mandlí16.prosince » iReceptář.cz Chcete mít letos dokonalé mandlové rohlíčky? Vsaďte na starý a prověřený recept autorky kuchařských příruček a propagátorky zdravé výživy Marie Janků-Sandtnerové. Poctivé linecké cukroví s marmeládou podle Sandtnerky. Má fantastickou chuť8.prosince » iReceptář.cz Upečte si letos linecké cukroví podle Sandtnerky. Její nestárnoucí poctivý recept je nejlepší a žádný jiný ho nepřekoná! Vánoc se nedočkají. Sofistikované išlské dortíčky okouzlí i odpůrce cukroví3.prosince » Forbes Pokud Ischler törtchen podle Marie Janků-Sandtnerové upeče už nyní, na Vánoce už vám nejspíš žádné nezbudou... Tažený jablečný závin podle Ivety Fabešové5.listopadu » Fresh iPrima Jablečný závin, nebo chcete-li štrúdl, patří mezi tradiční české moučníky a bývá klasickou tečkou po slavnostním obědě. Dá se připravovat z různých těst, ale právě to tažené je znamením zkušené hospodyně. Cukrářka Iveta Fabešová se ve své nové kucha… Májový svítek podle Sandtnerky: Nic lepšího do polévky nevymyslíte!6.května » iReceptář.cz Mnozí se shodují, že je chutí jejich dětství. Klasický český svítek dělávaly s oblibou naše babičky a podávaly jej buď namazaný marmeládou, nebo ho nakrájely na malé kostičky a přidávaly ho do polévek namísto nudlí či kapání. Ten vůbec nejlepší svít… Kynuté knedlíky podle Sandtnerky: Její 100 let starý recept nic nepřekoná!18.dubna » iReceptář.cz Sladké ovocné knedlíky patří k těm nejoblíbenějším sladkým pokrmům české kuchyně, jejich příprava je ale poněkud složitá. Naštěstí známá kuchařka Marie Janků-Sandtnerová před 100 lety zpracovala recept, podle kterého se ovocné knedlíky povedou napro… Na Velký pátek si vyzkoušejte pstruha s omáčkou z červeného vína7.dubna » Lidovky.cz K sladkovodním rybám se zpravidla podává bílé víno, ať už k pití nebo v základu omáčky. Marie Janků-Sandtnerová, ikona prvorepublikové kuchyně, ve své Klasické české kuchařce popisuje recept na pošírovaného pstruha v červeném víně. Omáčka z červenéh… Velikonoční jidáše podle M. J. Sandtnerové: Jsou krásně nadýchané a vydrží dlouho měkké4.dubna » Proženy.cz V kuchyni ráda experimentuji a zkouším různé recepty, u těch nejtradičnějších pokrmů se ale téměř vždy s pokorou vrátím k předpisům Marie Janků-Sandtnerové. Fungují bezchybně stejně jako u těchto velikonočních jidášků. S těstem se dobře pracuje, jso… |
Magdalena Dobromila Rettigová
- Spisovatelka
|