15
nových článků - klikněte pro zobrazení

Marie Janků

Vztahuje se k

Poctivá gulášová polévka. Původní recept starý sto let!

5.ledna » Babinet.cz
Pokud se alespoň sem tam mihnete v kuchyni a trochu se zajímáte o recepty a kuchařky (myšleno knihy!) jako takové,...

Bramborový salát podle legendární „Sandtnerky“: Kterou důležitou ingredienci přidávala?

21.prosince » Blesk.cz
Bramborový salát je ozdobou vánoční tabule každé domácnosti. V některých rodinách se recept na jeho přípravu dědí z generace na generaci. Přátelé a i celé rodiny si saláty navzájem ochutnávají a hodnotí, který je nejlepší. Podívejte se, jak ho dělal…

Levná vánočka podle sto let staré kuchařky. Za pár korun, ale chuť luxusní

21.prosince » iReceptář.cz
Znáte recept na skvělou vánočku, která vám nezruinuje peněženku, a přesto je vynikající a vláčná? Vyzkoušejte recepturu od Marie Janků-Sandtnerové. Jednoduchá, ale poctivá vánočka patří na každý sváteční stůl a tahle vás určitě nezklame.

Jak připravit nejlepší bramborový salát

19.prosince » JakTak.cz
Jak připravit nejlepší bramborový salát Mirka K. Út, 12/19/2023 - 00:05 Okopaniny Ovoce, Zelenina a Houby Předkrmy, Polévky a Saláty Vánoce 1 - 1000 Kč Lehké 30 minut a více Klíčová slova: bramborový salát bramborový salát recept bramborový salát na…

Křehké a voňavé mandlové rohlíčky. Rozvoní je trik při přípravě mandlí

16.prosince » iReceptář.cz
Chcete mít letos dokonalé mandlové rohlíčky? Vsaďte na starý a prověřený recept autorky kuchařských příruček a propagátorky zdravé výživy Marie Janků-Sandtnerové.

Poctivé linecké cukroví s marmeládou podle Sandtnerky. Má fantastickou chuť

8.prosince » iReceptář.cz
Upečte si letos linecké cukroví podle Sandtnerky. Její nestárnoucí poctivý recept je nejlepší a žádný jiný ho nepřekoná!

Vánoc se nedočkají. Sofistikované išlské dortíčky okouzlí i odpůrce cukroví

3.prosince » Forbes
Pokud Ischler törtchen podle Marie Janků-Sandtnerové upeče už nyní, na Vánoce už vám nejspíš žádné nezbudou...

Tažený jablečný závin podle Ivety Fabešové

5.listopadu » Fresh iPrima
Jablečný závin, nebo chcete-li štrúdl, patří mezi tradiční české moučníky a bývá klasickou tečkou po slavnostním obědě. Dá se připravovat z různých těst, ale právě to tažené je znamením zkušené hospodyně. Cukrářka Iveta Fabešová se ve své nové kucha…

Májový svítek podle Sandtnerky: Nic lepšího do polévky nevymyslíte!

6.května » iReceptář.cz
Mnozí se shodují, že je chutí jejich dětství. Klasický český svítek dělávaly s oblibou naše babičky a podávaly jej buď namazaný marmeládou, nebo ho nakrájely na malé kostičky a přidávaly ho do polévek namísto nudlí či kapání. Ten vůbec nejlepší svít…

Kynuté knedlíky podle Sandtnerky: Její 100 let starý recept nic nepřekoná!

18.dubna » iReceptář.cz
Sladké ovocné knedlíky patří k těm nejoblíbenějším sladkým pokrmům české kuchyně, jejich příprava je ale poněkud složitá. Naštěstí známá kuchařka Marie Janků-Sandtnerová před 100 lety zpracovala recept, podle kterého se ovocné knedlíky povedou napro…

Na Velký pátek si vyzkoušejte pstruha s omáčkou z červeného vína

7.dubna » Lidovky.cz
K sladkovodním rybám se zpravidla podává bílé víno, ať už k pití nebo v základu omáčky. Marie Janků-Sandtnerová, ikona prvorepublikové kuchyně, ve své Klasické české kuchařce popisuje recept na pošírovaného pstruha v červeném víně. Omáčka z červenéh…

Velikonoční jidáše podle M. J. Sandtnerové: Jsou krásně nadýchané a vydrží dlouho měkké

4.dubna » Proženy.cz
V kuchyni ráda experimentuji a zkouším různé recepty, u těch nejtradičnějších pokrmů se ale téměř vždy s pokorou vrátím k předpisům Marie Janků-Sandtnerové. Fungují bezchybně stejně jako u těchto velikonočních jidášků. S těstem se dobře pracuje, jso…

Tato informační stránka o Marie Janků zobrazuje poslední internetové články, ve kterých se výraz "Marie Janků" vyskytuje. Výsledný seznam není redigován.
© 2000-2024 ANNECA s.r.o., Klíšská 977/77, 400 01 Ústí nad Labem, Email: info@pravednes.cz, Twitter: @pravednes