Lucie Kohoutová |
Vztahuje se k |
RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Velikonoční mazanec, čtyři recepty29.března » Za krásnější Vimperk 1. JEMNÝ MAZANEC (předpis po babičce) Suroviny: 35 dkg hladké mouky 35 dkg hrubé mouky špetka soli 14 dkg moučkového cukru 18 dkg másla asi 250 ml smetany nebo mléka 1 vanilkový cukr 4 dkg droždí (kvásek) 4 žloutky citrónová kůra rozinky, mandle 1 v… Co jíst na Velikonoce? Velký přehled den po dni a snadné recepty28.března » Blesk.cz Největší církevní svátky v roce, Velikonoce, se na drsné Šumavě dodržovaly s velkou vážností. S nimi spojené tradiční pokrmy nechyběly na žádném stole. Beránky, bochánky i jidáše tam pečou kuchařky dodnes. Co jíst na Velikonoce? Velký přehled den po dni a snadné recepty24.března » Blesk.cz Největší církevní svátky v roce, Velikonoce, se na drsné Šumavě dodržovaly s velkou vážností. S nimi spojené tradiční pokrmy nechyběly na žádném stole. Beránky, bochánky i jidáše tam pečou kuchařky dodnes. RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Velikonoční vajíčka24.března » Za krásnější Vimperk 25 dkg hladké mouky, 15 dkg másla, 8 dkg moučkového cukru, 2 žloutky, špetka soli, vanilkový cukr, šťáva a kůra z ½ citronu, 1 lžíce mléka, marmeláda a čokoláda na ozdobu Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme 2 hodiny v chladu odp… Co jíst na Velikonoce? Velký přehled den po dni a snadné recepty20.března » Blesk.cz Největší církevní svátky v roce, Velikonoce, se na drsné Šumavě dodržovaly s velkou vážností. S nimi spojené tradiční pokrmy nechyběly na žádném stole. Beránky, bochánky i jidáše tam pečou kuchařky dodnes. Vše o šumavské kuchyni: Co chutnalo našim předkům a proč nejedli houby? A dva skvělé recepty14.března » Blesk.cz Život na Šumavě býval drsný. I to je důvod, proč základ stravy v chudém kraji tvořily brambory, zelí a maso tu jedli jen občas. Více než deset let mapovala místní kuchyni a tradice s ní spojené Lucie Kohoutová (49). Lucie (49) je odbornice na šumavskou kuchyni: Co chutnalo našim předkům? A dva skvělé recepty13.března » Blesk.cz Život na Šumavě býval drsný. I to je důvod, proč základ stravy v chudém kraji tvořily brambory, zelí a maso tu jedli jen občas. Více než deset let mapovala místní kuchyni a tradice s ní spojené Lucie Kohoutová (49). RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Buchta z kyselého2.března » Za krásnější Vimperk Tuhle buchtu pekla babička, maminka jí vylepšila o vlašské ořechy a kakao. Dnes vám dám recept maminky. Babička buchtu pekla, pokud mléko zkyslo a tvarohu bylo v domě dost. Jinak ne, i když jsme s bratránkem škemrali. Babička nikdy jídlo schválně ,,… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Slané zapékané palačinky s náplní (předválečný recept)25.února » Za krásnější Vimperk Tento předválečný recept jsem našla v kuchařce v sekci Teplé předkrmy syté, tak jsem ho použila na večeři. Zeleninu na náplň můžete použít podle chuti, já měla v lednici cuketu a palačinky jsem pokryla ještě uzeným sýrem. Do receptu můžete vlastně z… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Bramborové koláčky podle starého receptu ze Želnavy24.února » Za krásnější Vimperk Těsto na bramborové koláčky: 80 dkg vařených brambor ve slupce 24 dkg hrubé mouky 10 dkg krupice 2 vejce 1 – 2 lžičky soli Náplň: 50 dkg kysaného zelí 10 dkg škvarků sádlo 2 cibule česnek podle chuti sůl, pepř Zelí vymačkáme a posekáme. (Vodu vypije… RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vdolečky22.února » Za krásnější Vimperk 50 dkg polohrubé mouky, 1 droždí (kvásek), 5 dkg moučkového cukru, 20 ml plnotučného mléka, 1 vejce, nastrouhaná citronová kůra, 5 dkg másla, špetka soli, tuk na smažení, povidla, tvrdý tvaroh, kysaná smetana Do mouky dáme vejce, cukr, nastrouhanou … RECEPTY ZE ŠUMAVSKÉ VESNICE: Vdolky s jablky19.února » Za krásnější Vimperk 50 dkg polohrubé mouky 1 droždí (kvásek) asi 1/4 l vlažného mléka 6 lžic cukru 3 lžíce rozpuštěného másla 1 vařený rozstrouhaný brambor 1 žloutek špetka soli 3 jablka nakrájená na malé kostičky skořice, vanilkový cukr Do mouky dáme cukr, skořici, va… |
Lenka Kohoutová
- Politik za ODS
|