František Lorenc |
Vztahuje se k |
Houba chalara ničí jasany v Píseckých horách. Napadené stromy jsou nebezpečné a musí se porazit4.dubna » ČRo České Budějovice Parazitická houba chalara se v Česku šíří už dvacet let v lesích, městech, ale také ve stromořadích podél cest. Prevence před onemocněním zavlečeným z Asie neexistuje. Borovicová kalamita v Povltaví, stromy tu schnou po tisících. Mohou být rizikem pro obyvatele i turisty1.listopadu » iHNED.cz Z vyhlídky na úbočí vrchu Čeláková má středočeská povltavská krajina nesporný půvab. V údolí se Kamýkem nad Vltavou vine potemnělá hladina řeky, za ní se na protilehlém břehu zvedají ploché kopce s hustými borovicovými lesy. Jenže mnohé borovice na.… Jen hotově? V Olomouci lze platit kartou i za makrelu na hřišti14.července » Olomoucký deník Kartou, nebo hotově? Lidé, kteří vyrážejí na oběd do některé z restaurací nebo hospůdek v historickém centru Olomouce mají obvykle na výběr. Zaplatit za útratu běžnou platební nebo třeba stravenkovou kartou jim stále častěji umožňují i podniky mimo … Mohou mít na odumírání borovic vliv i původně neškodné saprofytické houby?17.května » Agris V posledních dvaceti letech došlo k prudkému nárůstu odumírání borových porostů iniciovaného stresem ze sucha v mnoha zemích Evropy. Dlouhodobé sucho totiž vede k rozvoji řady biotických škodlivých činitelů a snížení odolnosti dřevin vůči nim. Ceny piva jdou v hospodách nahoru, štamgasti to chápou6.května » Olomoucký deník Korunu až dvě připlácejí teď na půllitru čepovaného piva hosté hospod, barů a restaurací v Olomouckém kraji. Některé podniky už letos zdražily, další se k tomu odhodlaly od května a zdůvodňují to zvýšením cen ze strany pivovarů. Zrušení certifikátů pomůže. Ale ne hned, zní z hospod i holičství v kraji11.února » iDNES.cz První den, kdy lidé nemuseli mít certifikáty o očkování nebo prodělání koronaviru, v Olomouckém kraji žádné skokové navýšení počtu zákazníků ve službách nepřinesl. Podle provozovatelů bude chvíli trvat, než se změna projeví. Zrušení povinnosti se tý… Hospody se do oslav Silvestra nehrnou29.prosince » Novinky.cz Otevřeno jen do 22 hodin, žádný speciální program, někde dokonce zcela zavřená provozovna. Tak se velká část gastronomických podniků, které Právo oslovilo, staví k silvestrovským oslavám. Zájem hostů je často velmi malý, tvrdí jejich provozovatelé. Do restaurací v kraji přišlo ve třetím čtvrtletí víc lidí než před covidem22.listopadu » iDNES.cz Téměř čtrnáctiprocentní nárůst návštěvnosti zažily podle statistik restaurace v Olomouckém kraji ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Vyplývá to z údajů společnosti Storyous, která dodává technologie a pokladní systémy a spolupracuje se zhruba 3 500 pod… Olomoucké hospody kontrolují očkování, až na výjimky. Hostů ubylo4.listopadu » Olomoucký deník Vrchní od pondělí 1. listopadu musí kontrolovat bezinfekčnost. Hosta by neměli obsloužit, pokud nepředloží negativní antigenní, PCR nebo samotest, potvrzení o očkování nebo o prodělání Covidu-19 v posledním půl roce. Většina Olomouckým deníkem oslov… Kontroly certifikátů u piva? Žádný problém, pár vteřin, říká olomoucký hostinský22.října » Olomoucký deník Vrchní v restauracích bude muset kontrolovat hosta, jestli splňuje podmínky bezinfekčnosti. Pokud to neudělá, riskuje postih, stejně tak host. V Česku se od 1. listopadu kvůli zhoršující se epidemické situaci zpřísňují opatření proti šíření Covidu-1… Nová pravidla v boji s covidem: Na co si dát pozor? Pokuta pro hosta i hostinského22.října » Blesk.cz Koronavirová pravidla v Česku se zpřísňují. Vrchní zřejmě již brzy bude muset kontrolovat hosta, zda splňuje pravidla bezinfekčnosti. Když to neudělá, pokutu dostanou oba. Jak by to mělo od 1. listopadu vypadat, když si skočíte „na jedno“ nebo dojde… |
KSČM
- Levicová politická strana
Andrej Babiš
- Český podnikatel a politik, předseda hnutí ANO
|