Barbora Smetanová |
Vztahuje se k |
Usoužený génius. Bedřicha Smetanu celý život pronásledoval děsivý úraz z dětství2.března » Forum24 HISTORIE / „Ach jo, proč se nic neděje?“ nechápou hoši schovaní na poli. Čekali výbuch, přišlo ticho, neděje se nic. Jeden z nich si dodá odvahy a jde zakopanou láhev se střelným prachem prozkoumat. Ve chvíli, kdy ji drží blízko obličeje, dojde k ex… Před 200 lety se narodil Bedřich Smetana. Litomyšl to oslaví13.února » Náš REGION Litomyšl na Svitavsku v sobotu 2. března uspořádá velkou oslavu výročí narození Bedřicha Smetany, který se před 200 lety ve městě narodil. Jde o jednu z akcí, která se na skladatelovu počest v tomto roce bude konat, uvedla radnice v tiskové zprávě. Ženy a lásky Bedřicha Smetany29.prosince » ČRo Plzeň První žena, která působila na život génia Bedřicha Smetany byla samozřejmě maminka. Barbora Smetanová byla opravdu vzácná žena. Utrpení mladého Bedřicha Smetany. Co odhalily nově zveřejněné deníky21.dubna » Echo24.cz „Já, Bedřich Smetana, narozený v Litomyšli 1840 1824 2. března v úterý v 10 hodin ráno, měl jsem otce Františka Smetanu pivovarským sládkem a moje matka byla Barbora Smetanová, rozená Lynková.“ Tato slova stojí na začátku deníku Bedřicha Smetany z r… Vědci se stále častěji zaměřují na jedlé obaly20.června » Odpady iHNed.cz Jedlé obaly znali a používali samozřejmě už naši předkové, například zvířecí střívka, vosk nebo různé formy želatiny. V posledních desetiletích […] 847. schůzka: Fricek2.června » ČRo 2 - Praha Neumíme to, co dovede hudba: vyprávět mnoha hlasy současně. Nezbývá nám proto než se vracet a objevovat minulost po částech. Vědci vyvíjí jedlé obaly na potraviny25.května » Praha Press Na obaly, které se dají sníst společně s potravinou, se zaměřili vědci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Vědci na MENDELU vyvíjí jedlé obaly na potraviny19.května » iBrno Brno, 19. května 2022 - Na obaly, které se dají sníst společně s potravinou, se zaměřili vědci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Aktuálně vyvíjí jedlé balení na bázi bílkovin, které má charakter pružné kuchyňské fólie. Variant je al… Budeme v budoucnu jíst potraviny i s obalem? Brněnští vědci na tom pracují18.května » Rádio Praha Jedlé obaly jsou v posledních letech v popředí zájmu řady vědeckých laboratoří po celém světě. Nyní se přidali i vědci z Česka, konkrétně z Mendelovy univerzity v Brně. Vyvíjejí speciální jedlé obaly, které by měly potraviny udržet delší dobu čerstv… Vědci vyvíjí jedlé obaly na potraviny18.května » Asociace soukromého zemědělstv Na obaly, které se dají sníst společně s potravinou, se zaměřili vědci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Aktuálně vyvíjí jedlé balení na bázi bílkovin, které má charakter pružné kuchyňské fólie. Variant je ale vícero. Obaly mohou bý… Vědci v Brně vyvíjí jedlé obaly na potraviny na bázi bílkovin12.května » TechFocus.cz Na obaly, které se dají sníst společně s potravinou, se zaměřili vědci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Aktuálně vyvíjí jedlé balení na bázi bílkovin, které má charakter pružné kuchyňské fólie. Vědci vyvíjí jedlé obaly na potraviny12.května » Agris Na obaly, které se dají sníst společně s potravinou, se zaměřili vědci z Agronomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. Aktuálně vyvíjí jedlé balení na bázi bílkovin, které má charakter pružné kuchyňské fólie. |
|