Adéla Špinarová |
Vztahuje se k |
Malý průvodce výživou – Makroživiny 4: cholesterol29.května » Jak v kuchyni Snad jen málokdo neslyšel o cholesterolu, a právě tomu se budeme věnovat v tomto dílu seriálu „Malý průvodce výživou“. V minulosti byl cholesterol obsažený v potravě hlavním strašákem z hlediska vzniku onemocnění srdce a cév. Co o cholesterolu víme … Zelený ječmen – cenná zásobárna živin28.května » Jak v kuchyni Zelený ječmen, latinsky Hordeum vulgare, známe také pod názvem „mladý ječmen” nebo „ječná tráva“. Nejedná se o zralé klasy obilí, ale o ještě nedozrálý zelený ječmen setý, který dorůstá výšky kolem 25 centimetrů. V této fázi růstu obsahuje nejvíce p… Jak Češi třídili a recyklovali odpady v roce 2019?26.května » Jak v kuchyni Češi jsou prý národem cyklistů, kutilů, chatařů, a podle všeho jsme i národem třídičů odpadu. Dlouhodobě se podle statistik řadíme v třídění mezi evropskou špičku. Je to tak a jak je to možné? Jak jsme třídili a recyklovali odpady v předešlém roce? … Nezapomenutelné celozrnné palačinky23.května » Jak v kuchyni Palačinky milují snad všichni a hlavně děti. Někdo nemá problém si na nich pochutnat i několikrát za týden! Připravit dokonalou palačinku, aby byla tenká až průsvitná a na okrajích křupavá, se může zdát jako velmi náročný úkol. Na těsto je potřeba s… Nové koření – objevte jeho kouzlo jako Kryštof Kolumbus22.května » Jak v kuchyni V článku prozradíme, odkud pochází nové koření, jak ho využijeme v kuchyni, jaký vliv má na naše zdraví a jak si ho můžeme vypěstovat i doma. Na závěr nechybí výborný recept. Tak neváhejte a čtěte! Seznamme se s novým kořením První zprávy o novém ko… Křupavé “divoké kuře”22.května » Jak v kuchyni Až budeme přemýšlet, co dobrého tento víkend nachystáme rodině k nedělnímu obědu, určitě stojí za to vyzkoušet “divoké kuře”. Příspěvek Křupavé “divoké kuře” pochází z Jak v kuchyni Křupavý vegetariánský hamburger18.května » Jak v kuchyni Americká klasika nad klasiky – hamburger – je u nás čím dál oblíbenější. A oblíbenou se stává i samotná příprava domácích hamburgerů. Tuto klasiku s obvykle s podáním řádného kusu masa, lze připravit i ve velmi chutné vegetariánské verzi, která není… Jaké potraviny nejíst před spaním a proč?18.května » Jak v kuchyni Víte, jaké potraviny bychom neměli jíst před spaním a z jakých důvodů? A naopak, které potraviny jsou pro dobrý spánek vhodné? Víc si o tom prozradíme v tomto článku. Jak nás jídlo ovlivňuje? Dalo by se říct, že platí motto „Jste to, co jíte”. , pro… Foodblogerka Ivana připravuje: Tvarohová pomazánka16.května » Jak v kuchyni Ivana je šikovná food blogerka ze Slovenska, která bere jídlo jako lék a vaření jako svou vášeň. Ráda vaří jídla tradiční kuchyně, ale ve zdravějším provedení. Suroviny 1 balení nízkotučného jemného tvarohu 2 stroužky česneku 1 menší cibulka ½ balen… Křupavé obložené vietnamské bagety14.května » Jak v kuchyni Vietnamská kuchyně je u nás stále oblíbenější. Můžeme v ní však zaznamenat i patrný vliv francouzské kuchyně. Příkladem jsou oblíbené obložené bagetky, které obsahují maso, naloženou zeleninu a bylinky, díky kterým získávají vietnamské bagety úplně … Zajímavosti ze světa plastů13.května » Jak v kuchyni Plasty – kdy se objevily? Znáte správný význam pojmů igelit, PET či mikroten? Proč jsou plasty tak populární? Kde a k čemu je používáme? Jak jsme na tom v ČR s tříděním plastů? Jaká jsou úskalí jejich používání a skončí doba plastová? To a další zaj… Grilované ředkvičky s tymiánem9.května » Jak v kuchyni Ředkvičky patří k oblíbené jarní zelenině. Většina z nás je miluje na čerstvém pečivu s máslem, nebo v salátech. K přípravě receptu jsou vhodnější větší plody ředkviček.Takto připravené ředkvičky skvěle poslouží nejen jako příloha, ale můžeme je pod… |
Magdalena Dobromila Rettigová
- Spisovatelka
Oldřich Sahajdák
- Český kuchař
|