Anny Strejcová |
Vztahuje se k |
S potravinami se plýtvá. Lidé vyhodí 50 kg jídla. Domácnost to stojí až 9 tisíc korun15.srpna » Rádio Praha Každý člověk průměrně za rok vyhodí až 50 kilogramů jídla. Nejvíc se plýtvá pečivem, ovocem a zeleninou. Už v roce 2013 vznikla iniciativa Zachraň jídlo, která na září připravuje novou kampaň. Lidé loví v popelnicích za obchody jídlo, šetří peníze i životní prostředí24.července » iDNES.cz Velké množství potravin se podaří zachránit od vyhození do odpadu díky novele zákona o potravinách a tabákových výrobcích. Ta totiž obchodům s prodejní plochou nad 400 metrů čtverečních nařizuje neprodané, ale bezpečné potraviny darovat potravinové … Pivo ze splašků, sušenky z lógru. Recyklované potraviny dobývají i Česko15.listopadu » Agris Jára Cimrman kdysi prohlásil, že budoucnost patří aluminiu. Při pohledu na nové trendy v potravinářství to však vypadá, že budoucnost patří recyklovaným potravinám. A to rozličného druhu. Od piva přes pečivo až k zavařeninám. Vědci změřili plýtvání ve fastfoodech. Každý vyhodí až 25 kilo jídla denně26.července » iDNES.cz Potravinami neplýtvají jen obchodní řetězce, které loni přitlačila ke zdi nová povinnost darovat jídlo potřebným. Výzkum ukazuje, že výrazně mrhají jídlem i provozy veřejného stravování a fastfoody. Z každého kilogramu vyhodí 111 gramů. Další články… Zachraň nať!7.července » Respekt.cz Polévka z povadlého salátu, chipsy ze slupek od brambor, kari ze zbytků po grilování. Podobné „záchranářské“ recepty plus praktické rady, jak neplýtvat jídlem, se objeví v kuchařce iniciativy Zachraň jídlo. Podle její spoluzakladatelky Anny Strejcov… |
|