Radana Vítková |
Vztahuje se k |
Rozmanité pražské vinice: Nový fenomén, který staví na tisícileté tradici21.září » ČRo 3 Vltava Kolik pražských vinic znáte? V Praze jich je víc než dvacet a obvykle je najdeme v místech, kde se vinná réva pěstovala už za Karla IV. Rozmanité pražské vinice: Pražský hrad21.září » ČRo 3 Vltava Kolik pražských vinic znáte? V Praze jich je víc než dvacet a obvykle je najdeme v místech, kde se vinná réva pěstovala už za Karla IV. Rozmanité pražské vinice: Pražský hrad31.května » ČRo 3 Vltava Kolik pražských vinic znáte? V Praze jich je víc než dvacet a obvykle je najdeme v místech, kde se vinná réva pěstovala už za Karla IV. Rozmanité pražské vinice: nový fenomén, který staví na tisícileté tradici31.května » ČRo 3 Vltava Kolik pražských vinic znáte? V Praze jich je víc než dvacet a obvykle je najdeme v místech, kde se vinná réva pěstovala už za Karla IV. Recept: Bříško za syrova. S irským hovězím, které není tak tučné, se při přípravě tatarského bifteku dobře pracuje7.května » Víkend Hovězí tatarák je klasika. Většinou jej děláme ze svíčkové, ale skvělý je také z bříška. Respektive ze spodní části pupku zvané flank. Je šťavnatý, aromatický a verzí je též řada. Vzkaz v lahvi: Vinice je místem slibů7.května » Víkend Alto Adige miluji. Na jaře tu přes růže a rozkvetlé citrusy koukáte na zasněžené vrcholy hor a zdejší víno a gastronomie jsou synonymem nejčistších chutí a vůní. Je proto paradoxní, že zrovna s tímto úžasným regionem na severu Itálie se nyní spojuje… Recept: Těstovinová ouška v barvách jara. Orecchiette se většinou podávají s brokolicí a sýry jako pecorino nebo ricotta24.dubna » Víkend Jsou rychle hotové, populární a skvělé, ne každý si však troufá na domácí přípravu. Těstoviny, to je čirá radost. Zvlášť ty čerstvé. Přitom není třeba víc než kvalitní mouka, voda a troška odvahy. Recept: Pečínka, jen to štípne. Koledovat letos nebudeme, ale ochudit se o tradiční velikonoční speciality by byla škoda9.dubna » Víkend Slavnostní oběd by měl stát za to, ať už si dopřejete kuře, králíka nebo třeba kůzle. Jehněčí kotleta je ovšem královnou jarních mas. Šťavnatá, křehká, a když se přidá kopřiva, má jídlo říz, jako když švihne pomlázkou. Recept: Buchtičky se šodó jsou jako kynutá "pilulka" dobré nálady. Ve staročeské kuchyni se jim přezdívalo kutelky27.března » Víkend S vanilkovým krémem, se šodó, nebo "opilé"? Poctivé dukátové buchtičky vám určitě zvednou náladu. Milují je dospělí i děti, jejich výroba má kouzlo a přitom stačí pár základních surovin. Po celém Česku se začíná prodávat Svatomartinské víno, oproti letitým zvyklostem o tři dny dříve13.listopadu » Lidovky.cz Až do letoška byla tradice Svatomartinských vín napevno spojena s datem 11. listopadu, tedy dnem, kdy svátek slaví Martin. Letošní kalendář ale karty namíchal jinak. Vzhledem k tomu, že tento den vychází na pondělí, Vinařský fond vyšel vstříc vinařů… Po celém Česku se začíná prodávat Svatomartinské víno, oproti letitým zvyklostem o tři dny dříve8.listopadu » Lidovky.cz Až do letoška byla tradice Svatomartinských vín napevno spojena s datem 11. listopadu, tedy dnem, kdy svátek slaví Martin. Letošní kalendář ale karty namíchal jinak. Vzhledem k tomu, že tento den vychází na pondělí, Vinařský fond vyšel vstříc vinařů… Pražské vinice19.února » Kritiky.cz Praha je nejen krásná a stovežatá. Taky to není jenom kulturní město. je také úrodná a požitkárská. Byla taková v těch šťastnějších časech v minulosti a je takovoi i dnes. Jednou z věcí, které o tom svědčí, jsou i obnovené vinice. Jejich vína, která… |
Tomáš Hudeček
- Politik za TOP09
|