Eva Všetíčková |
Vztahuje se k |
Novoroční tradice: Proč nevěšet prádlo a odpočívat? Plus recept na čočku nakyselo!1.ledna » Dáma.cz Kdo by neznal starou českou pranostiku Jak na Nový rok, tak po celý rok. Co to pro nás ale znamená? Novoroční menu je v podstatě odpovědí na to, co v následujícím roce nechceme a po čem naopak velmi toužíme. Proto většina rodin připravuje čočku, nao… Recepty první republiky: Co jedli Adina Mandlová a Vlasta Burian?15.března » Recepty.cz Když se řekne „prvorepublikové“, jako kdybychom zároveň říkali „prababička“ nebo „nostalgie“. Některá slova zkrátka mají zvláštní moc, která nás dokáže přenést do idylických míst a vyvolat krásné vzpomínky. To se povedlo Jitce Rákosníkové a Evě Všet… Recepty první republiky: Co jedli Mandlová a Vlasta Burian?15.března » Recepty.cz Když se řekne „prvorepublikové“, jako kdybychom zároveň říkali „prababička“ nebo „nostalgie“. Některá slova zkrátka mají zvláštní moc, která nás dokáže přenést do idylických míst a vyvolat krásné vzpomínky. To se povedlo Jitce Rákosníkové a Evě Všet… Masopust: víte, kdy probíhá, znáte jídla a zvyky s ním spojené?8.února » Dáma.cz Každoročně si na přelomu zimy a jara, těsně před obdobím předvelikonočního půstu, můžeme užít masopust, času zabijaček, karnevalů a bujaré zábavy. Tato tradice v poslední době výrazně ožila a ani v ... Recepty první republiky: Co jedli Mandlová a Vlasta Burian?17.března » Recepty.cz Když se řekne „prvorepublikové“, jako kdybychom zároveň říkali „prababička“ nebo „nostalgie“. Některá slova zkrátka mají zvláštní moc, která nás dokáže přenést do idylických míst a vyvolat krásné vzpomínky. To se povedlo Jitce Rákosníkové a Evě Všet… Masopust: víte, kdy probíhá, znáte jídla a zvyky s ním spojené?27.února » Dáma.cz Každoročně si na přelomu zimy a jara, těsně před obdobím předvelikonočního půstu, můžeme užít masopustu: času zabijaček, karnevalů a bujaré zábavy. Tato tradice v poslední době znovu ožívá a ani v ... Masopust: víte, kdy probíhá, znáte jídla a zvyky s ním spojené?15.února » Dáma.cz Každoročně si na přelomu zimy a jara, těsně před obdobím předvelikonočního půstu, můžeme užít masopustu: času zabijaček, karnevalů a bujaré zábavy. Tato tradice v poslední době znovu ožívá a ani v ... Novoroční tradice: Proč nevěšet prádlo a odpočívat? Plus recept na čočku nakyselo!31.prosince » Dáma.cz Kdo by neznal starou českou pranostiku Jak na Nový rok, tak po celý rok. Co to pro nás ale znamená? Že bychom se měli věnovat činnostem, které máme rádi. A také novoroční menu je v podstatě odpovědí ... Novoroční tradice: Proč nevěšet prádlo a odpočívat? Plus recept na čočku na kyselo!1.ledna » Dáma.cz Kdo by neznal starou českou pranostiku Jak na Nový rok, tak po celý rok. Co to pro nás ale znamená? Novoroční menu je v podstatě odpovědí na to, co v následujícím roce nechceme a po čem naopak velmi ... STARÁ ŠUMAVA: Zlatavý kousek nebe13.února » Za krásnější Vimperk Je úžasné, kolik pokrmů naší kuchyně má magický či rituální přesah. Únor je svátkem lidí zamilovaných do koblih a božích milostí. Boží milosti jsou tradičním masopustním cukrovím našich babiček a prababiček. Je to vynikající křehká sladkost, ke kter… Domácí listové těsto: Zkuste náš skvělý recept podle návodu krok za krokem17.ledna » Dáma.cz I když jeho příprava není zrovna z rodu těch "hotovo za 15 minut", přesto se čas věnovaný magické přeměně mouky a másla v křehounké lístkující těsto bohatě zúročí. Nevěříte? Přesvědčte se! Novoroční tradice: Proč nevěšet prádlo a odpočívat? Plus recept na čočku na kyselo!31.prosince » Dáma.cz Kdo by neznal starou českou pranostiku Jak na Nový rok, tak po celý rok. Co to pro nás ale znamená? Novoroční menu je v podstatě odpovědí na to, co v následujícím roce nechceme a po čem naopak velmi ... |
Jan Hus
- Český středověký náboženský myslitel
|