Jana Florentýna Zatloukalová |
Vztahuje se k |
Gremolata – záhadná italská kráska16:57 » Kuchařka pro dceru Když se řekne gremolata, tak to vyvolá jistou nejistotu. Zní to povědomě, ale co to vlastně je? Odkud gremolata pochází a k čemu je dobrá? Gremolata se vzala přesně tam, kde pesto, tedy v Itálii.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Gremolata – záhadná ital… Zelenina na grilu – základní postup11.dubna » Kuchařka pro dceru Křehká zelenina na grilu? Ano, a nejlépe na velmi rozpáleném grilu. Těžko se tomu věří, ale zelenina na grilu je skutečně značně odolná a potřebuje rázně zatopit. Vydrží toho dost a nemusíte ji kontrolovat každých... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zeleni… Kuřecí souvlaki4.dubna » Kuchařka pro dceru Souvlaki vypadá jako maso na špejli a je to maso na špejli. Zejména vepřové, jehněčí, kuřecí, a dokonce i rybí. Doprovází ho nejčastěji zelenina, tzatziki a pita chleba, ale sem tam se k němu nachomýtnou... Zdroj: Kuchařka pro dceru Kuřecí souvlaki … Bezlepkový beránek28.března » Kuchařka pro dceru Dá se upéct bezlepkový beránek, který by směle konkuroval tomu tradičnímu? Který by chutnal všem, tedy nejenom těm, kdo se musí lepku vyhýbat a tak jsou ve vší pokoře zvyklí i na jinou kvalitu a... Zdroj: Kuchařka pro dceru Bezlepkový beránek napsal… Zelená bohyně čili božská zelená zálivka na salát21.března » Kuchařka pro dceru Zálivka zvaná Zelená bohyně je uctívaná na celém světě. Možná proto, že velký obsah bylinek jí dává lákavou nadpřirozenou chuť; a dost možná proto, že do příběhu, jak přišla na svět, je zapletena božská bytost.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Zelená bo… Ryba po florentinsku14.března » Kuchařka pro dceru Ryba po florentinsku, nebo vlastně cokoli po florentinsku, co se ocitne na talíři, má vzdálený původ ve Florencii. Nijak to nesouvisí s tím, že si na tyto chutě docela potrpím. Příběh o původu názvu vypráví... Zdroj: Kuchařka pro dceru Ryba po flore… Peciválky z Vysočiny7.března » Kuchařka pro dceru Slovo peciválky vzniklo z válení se na peci. Nikoli však z válení se někoho, nýbrž něčeho. Tyhle sladké pečené a následně spařené vdolečky z bramborového těsta se na peci dokázaly válet klidně i půl dne.... Zdroj: Kuchařka pro dceru Peciválky z Vyso… Toskánská polévka s fazolemi29.února » Kuchařka pro dceru Toskánská polévka, na kterou vás chci tímto receptem nalákat, je skutečně toskánského původu. Není to s ní tedy podobné jako se španělským ptáčkem nebo francouzskými bramborami, jež španělská či francouzská kuchyně nikdy nezahlédly. Toskánská polévk… Sekaný salát nejen na zimu22.února » Kuchařka pro dceru Když se řekne sekaný salát, mám tím na mysli přesně to, co anglosaský svět zná jako chopped salad. Název sekaný salát se mi nelíbí, ale nepřišla jsem na lepší, tak máte máte moji plnou důvěru... Zdroj: Kuchařka pro dceru Sekaný salát nejen na zimu n… Preclíky – nejen od lišky15.února » Kuchařka pro dceru Těsto na preclíky sice musí kynout, ale obavy stranou, tohle patří mezi ty jednodušší druhy. Chybí v něm vejce a tuku obsahuje jen trochu. Práce s kynutým těstem se proto nebojte, tohle ochotně spolupracuje. Tím... Zdroj: Kuchařka pro dceru Preclíky… Ďábelská směs na topinky8.února » Kuchařka pro dceru Jak ďábelská je tahle ďábelská směs na topinky? To vám povím úplně přesně a podepíšu vlastní klávesnicí. Vůbec není těžká na přípravu a dá se zvládnout bez pomoci pekelné. Dlouho se mě držela ďábelská představa,... Zdroj: Kuchařka pro dceru Ďábelská… Kuře cacciatore – snadný recept a jeho obměny1.února » Kuchařka pro dceru Kuře cacciatore vyslovujte kačatóre, anebo mu říkejte třeba kuře po myslivecku. Jako každý správný italský recept má světoznámou proslulost a mnoho regionálních variant. Kuře cacciatore původně pochází z Toskánska, ale díky své snadné přípravě a... … |
Roman Paulus
- Šéfkuchař
Magdalena Dobromila Rettigová
- Spisovatelka
Vladimír Dryml
- Politik za ČSSD
|