Trenér Anglie Gareth Southgate komunikuje s Kieranem Trippierem během finále...

Trenér Anglie Gareth Southgate komunikuje s Kieranem Trippierem během finále Eura proti Itálii. | foto: AP

Trippier průkopníkem? Anglický reprezentant má zahájit posilování Newcastlu

  • 2
Anglický fotbalový reprezentant Kieran Trippier by se měl stát posilou Newcastlu United. Klub se údajně dohodl s Atlétikem Madrid na přestupní částce 12 milionů liber (přes 355 milionů korun) a jedenatřicetiletý krajní obránce by měl ve středu podstoupit v novém působišti zdravotní testy. Rodák z Bury by se stal první posilou severoanglického celku od příchodu nových majitelů ze Saúdské Arábie.

Trippier působil v Atlétiku od roku 2019, kam přestoupil za 20 milionů liber z Tottenhamu. Ve španělském týmu odehrál 83 zápasů a pomohl mu v minulé sezoně k zisku mistrovského titulu. S anglickým reprezentačním výběrem se stal během loňského léta vicemistrem Evropy. V Newcastlu by se opět setkal s trenérem Eddiem Howem, kterého zná z dřívějšího působení v Burnley.

Newcastlu patří v anglické lize předposlední místo a očekává se, že během zimního přestupového období díky novým majitelům výrazně posílí. 

Saúdskoarabský investiční fond, který spravuje korunní princ Muhammad bin Salmán, odkoupil severoanglický celek v říjnu od bývalého vlastníka Mika Ashleyho za 305 milionů liber (přes 9 miliard korun). Minoritními vlastníky Newcastlu zůstaly britská investiční společnost Reuben Brothers a finančnice Staveleyová.

,

EURO 2024: Los skupin, program zápasů, stadiony

Fotbalové EURO 2024 se bude hrát od 14. června do 14. července 2024 v deseti neměckých městech. Čtyřiadvacet účastníků bude rozděleno do šesti čtyřčlenných skupin. Čeští fotbalisté se v základní skupině střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.

Česko - Portugalsko, Česko - Gruzie, Česko - Turecko