Hlavní obsah

Nejbezpečnější leteckou společností je Air New Zealand

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlajkový dopravce Nového Zélandu Air New Zealand je nejbezpečnější leteckou společností. Vyplývá to z hodnocení portálu AirlineRatings.com, který se touto problematikou zabývá. Na dalších příčkách následují aerolinky Etihad, Qatar Airways, Singapore Airlines nebo portugalské TAP.

Foto: Profimedia.cz

Novozélandský vlajkový dopravce je tím nejbezpečnějším pro rok 2022.

Článek

Air New Zealand se titulem nejbezpečnější letecké společnosti může pyšnit díky nízké nehodovosti, ale také díky inovacím, důslednému tréninku pilotů a nízkému věku flotily letadel, jak vysvětlil šéf serveru AirlineRatings.com Geoffrey Thomas.

„Poslední dva roky byly pro letecké společnosti extrémně náročné kvůli covidu-19, takže jsme se soustředili i na to, jak aerolinky připravují piloty na návrat do provozu,“ doplnil Thomas. „Air New Zealand je na tomto poli lídrem.“

Cestující vyšel v průběhu letu pozitivní test. Izolovala se na toaletě

Cestování

Na dalších příčkách, vyjma již zmíněných společností, následují Scandinavian Airlines, na sedmé příčce jsou australské Qantas, které dlouho titul nejbezpečnější letecké společnosti držely. Konkrétně mezi léty 2014 až 2017 a pak 2019 až 2021, informuje CNN. Osmé místo patří Alaska Airlines, deváté EVA Air a první desítku uzavírají Virgin Australia/Virgin Atlantic.

Žebříček tvoří celkem 20 aerolinek, jsou mezi nimi také německá Lufthansa, nizozemské KLM, British Airways, americké Delta Air Lines či United a finální příčka náleží Emirates.

Nejbezpečnější aerolinky pro rok 2022
1. Air New Zealand
2. Etihad
3. Qatar Airways
4. Singapore Airlines
5. TAP Portugal
6. Scandinavian Airlines
7. Qantas
8. Alaska Airlines
9. EVA Air
10. Virgin Atlantic/Virgin Australia
11. Cathay Pacific Airways
12. Hawaiian Airlines
13. American Airlines
14. Lufthansa
15. Finnair
16. KLM
17. British Airways
18. Delta Air Lines
19. United Airlines
20. Emirates
Zdroj: AirlineRatings.com

Reklama

Výběr článků

Načítám