Slalom SP mužů v Záhřebu se neodjel ani na druhý pokus

foto Cíl sjezdovky v Záhřebu, kde byl zrušen slalom SP mužů.

Záhřeb - Slalom Světového poháru mužů v Záhřebu se neodjel ani na druhý pokus. Po startu 19 lyžařů v prvním kole byl dnes závod kvůli nevyhovující trati zrušen. Slalom se měl jet už ve středu, ale kvůli teplému počasí byl přeložen.

Na trať se nedostal ani český reprezentant Jan Zabystřan. Devátý muž z kombinace na loňském mistrovství světa měl po zranění z října startovat poprvé v této zimě.

První vyjel mezi branky lídr pořadí slalomářů Nor Sebastian Foss-Solevaag, využil stavu trati a vedl před Švýcarem Ramonem Zenhäuserem o půl vteřiny. Po čtrnácti startujících byl závod opakovaně přerušován kvůli úpravě trati a po devatenácti byl ukončen.

Zraněním necelý měsíc před začátkem olympijských her na těžké podmínky doplatil Victor Muffat-Jeandet, který startoval s číslem dvanáct. Podle francouzské výpravy si bronzový medailista z kombinace z Pchjongčchangu při pádu zlomil pravý kotník.

Světový pohár mužů by měl pokračovat o víkendu ve švýcarském středisku Adelboden, kde jsou na pořadu v sobotu obří slalom a v neděli slalom.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 22.05.2024 ČTK

Reklama

19°C

Dnes je středa 22. května 2024

Očekáváme v 17:00 19°C

Celá předpověď