Kapitán Demo vydává nové album Mistr Světa Všeho, křest plánuje v O2 universum

foto Ilustrační foto - Kapitán Demo (Jiří Burian) na odpolední zkoušce před večerním koncertem nazvaným Národ sobě, kultura tobě, který 27. února 2021 bude přenášen z Národního divadla v Praze. Na akci vystoupí sóloví umělci i kapely mnoha žánrů.

Praha - Extravagantní hudebník Kapitán Demo vydává nové album Mistr Světa Všeho. Jeho křest plánuje letos na 4. května v pražském O2 universum. Na nové desce se objeví řada hostů - fanoušci uslyší například zpěváka Dalibora Jandu, se kterým Demo nazpíval první singl Pudeme domů a budeme někoho pomlouvat, Jana Bendiga, Zdeňka Godlu, Tomáše Kluse, operní pěvkyni Kristýnu Kůstkovou a další. Květnový koncert by se měl uskutečnit za účasti některých z nich. ČTK o tom za umělce informovala Denisa Cingelová.

"Každý, kdo mě zná ví, že naše koncerty jsou nezapomenutelné, a to znamená, že se na ně nedá zapomenout. Stejně tak tomu bude i v O2 universum. Křest desky Mistr Světa Všeho se odehraje ve třech časových pásmech a dvanácti dimenzích. Uvidíš tam všechny, kdo v českém šoubyznysu něco znamenají, ale i normální lidi jako seš ty," uvedl v pozvánce Kapitán Demo.

Za pseudonymem "česko-italského podnikatele" Kapitána Dema se skrývá hudebník, producent, dýdžej a moderátor Jiří Burian, který je synem písničkáře, hudebníka a spisovatele Jana Buriana a vnukem hudebního skladatele a divadelníka E. F. Buriana.

S novou desku Kapitán Demo zároveň představuje nový klip k druhému singlu Čardáš, na němž hostují Zdeněk Godla a Jan Bendig. Na albu Kapitán Demo pracoval devět let a podle jeho slov by mělo jít o "vůbec nejlepší nahrávku všech dob". Jeho předchozí deska vyšla v roce 2020 a jmenovala se Řekni mámě ať ti koupí Bentley.

Burian ve svém projektu Kapitán Demo před čtyřmi lety zaujal klipem Zlatíčka, která prý propaguje "novou mentální technologii šíření dobra a pozitivní energie".

Jiří Burian vystudoval střední ekonomickou školu, poté vystřídal několik zaměstnání a od roku 2006 se naplno věnuje hudbě, produkci, moderování a občasnému herectví. Kromě projektu Kapitán Demo je známý jako člen skupiny Southpaw. Mezi jeho další umělecké počiny patří indie-folkoví Republic Of Two, lidovou tradicí ovlivněná Bohemia nebo projekt se zpěvačkou Klárou Nemravovou Ghostmother.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 1.05.2024 ČTK

Reklama

23°C

Dnes je středa 1. května 2024

Očekáváme v 03:00 14°C

Celá předpověď