Navštivte v lednu knihovnu v Chomutově. Přehled výstav, kurzů a dalších aktivit
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Městská knihovna v Chomutově zveřejnila program akcí, výstav a adalších aktivit na měsíc leden.

13. ledna od 17 hodin bude ve velkém sále Chomutovské knihovny probíhat přednáška Ing. Jana Kadlece s názvem Železniční tratě ve městě Chomutov. Autor publikace Město Chomutov a železnice posluchačům přiblíží okolnosti i podrobnosti vztahující se k počátkům a následnému rozvoji železniční dopravy na Chomutovsku.

25. ledna v 17 hodin přivítáme ve velkém sále Chomutovské knihovny cestovatelku a průvodkyni Radku Tkáčikovou. Její cestopisná přednáška bude zaměřena na Ladakh a Zanskar, oblast na severu Indie, která je pro svůj kulturní a náboženský charakter nazývána malým Tibetem a kterou Radka Tkáčiková posledních dvacet let opakovaně navštěvuje.

Výstavy

Galerie Lurago – Lidé odvedle aneb neobvyklý výlet do světa lidí s hendikepem
(do 21. 1. 2022)

Už jen do 21. ledna bude možné v galerii Lurago navštívit interaktivně edukativní výstavu LIDÉ ODVEDLE, jež seznamuje s každodenním životem lidí se zrakovým, sluchovým a tělesným postižením, a spíše než prohlídku nabízí jedinečný zážitek ze světa plného překážek. Prožitá zkušenost návštěvníkům přiblíží, jak s postiženými komunikovat, vzájemně se obohacovat a jak si smysluplně pomáhat. Výstavou vás provedou odborní edukátoři. Metodické materiály jsou volně ke stažení na webové adrese www.lideodvedle.cz/metodiky/.

Galerie Špejchar – Václav Černý – PŮNIKY FOREM
(do 28. ledna 2022)

Do 28. ledna je v galerii Špejchar k zhlédnutí expozice obrazů a soch Václava Černého PRŮNIKY FOREM. Akademický malíř Václav Černý vystudoval obor malba a mozaika a před rokem 1989 se umělecky realizoval především v architektuře. Po sametové revoluci vedl ateliér malby v Sárksu, kde působil do roku 2009. Jeho díla byla vystavována v Německu, Irsku či Anglii.

Galerie Na Síti – Eva Čermáková – OBRAZY
(13. ledna až 23. února 2022)

Novou výstavu obrazů Evy Čermákové nabídne od 13. ledna galerie Na Síti ve druhém patře u velkého sálu Chomutovské knihovny.

Předsálí naučného oddělení – SVĚT Z KOSTIČEK
(prodlouženo do 30. 6. 2022)

Opětovného prodloužení se dočkala úspěšná výstava nabízející pohled na svět složený z lega. Pozoruhodná, volně přístupná výstava SVĚT Z KOSTIČEK je k vidění v předsálí naučného oddělení. Zahrnuje 120 exponátů z kostek lega, má vzdělávací charakter a potěší nejen dospělé, ale i děti či školní skupiny.

Kurzy a další aktivity:

5. 1. Povídání o bylinkách s PaedDr. Jiřím Rothem (od 18 hodin, učebna č. 66)
5. 1. Kdy začínají a končí Vánoce? O Vánocích jiných kultur, přednáší PhDr. Irina Malinová, cyklus Akademie třetího věku (od 9:30, velký sál Chomutovské knihovny)
19. 1. Výživou ke zdravému životu, specifika výživy v seniorském věku, přednáší Mgr. Anna Milerová, cyklus Akademie třetího věku (od 9:30, velký sál Chomutovské knihovny)
6., 13., 20., 27. 1. Bookstart – s knížkou do života, dětské oddělení (v 10 hodin pro děti do 3 let, od 16 hodin pro děti od 3 do 6 let)

Další akce naleznete zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru