Hlavní obsah

Zemřel spoluzakladatel Woodstocku Michael Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 8. ledna skonal americký koncertní promotér, manažer a producent Michael Lang. Bylo mu 77 let, příčinou smrti byla vzácná forma Hodgkinova lymfomu. O smrti muže informoval jeho mluvčí.

Foto: ČTK

Michael Lang propagoval myšlenku festivalu Woodstock celý život.

Článek

Michael Lang, jenž se narodil 11. prosince 1944 v Brooklynu, propagoval v roce 1968 Miami Pop festival. O rok později založil s Johnem Robertsem, Joelem Rosenmanem a Artiem Kornfeldem slavný hudební festival Woodstock.

Ten přilákal na farmu Maxe Yasgura v americkém Bethelu podle některých zdrojů až 400 tisíc lidí. Na pódiu se 15. až 18. srpna 1969 představili mimo jiné Carlos Santana, Creedence Clearwater Revival, The Who, Jimi Hendrix, Ravi Shankar, Grateful Dead, Janis Joplinová, Jefferson Airplane a další.

Lang rovněž vedl vydavatelství Just Sunshine Record a realizoval se jako manažer. Apeloval také na mladé lidi, aby neztratili myšlenku Woodstocku a nezapomněli, že nejdůležitější jsou láska, přátelství a hudba. „Mám dojem, že hudba mění svět, že Woodstock změnil svět. A pamatujte, že čím více dáte, tím více dostanete,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám