Jančařík o Marvanovi: Drsný ortel na adresu slavného otčíma | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Jančařík o Marvanovi: Drsný ortel na adresu slavného otčíma

Petr Jančařík
Petr Jančařík (Foto: Martin Pekárek, Lukáš Červený, archiv Blesku)

Herec a moderátor Petr Jančařík (70) se do povědomí diváků zapsal díky pořadu Magion, který vysílala Česká televize v 80. a 90. letech. Stejná přezdívka mu vydržela až dodnes. V jedné z jeho mnoha životních etap se ovšem mihl i herec Jaroslav Marvan (†72). Jaký měl na něj vliv?

I přes to, že měl Jaroslav Marvan vlastní rodinu, neodolal kouzlu herečky Aleny Jančaříkové (†34), a chvíli tak žil ve dvou domácnostech najednou. Často se stýkal se svým takřka nevlastní synem Petrem, vztah otce a syna ani s ním, ani s jeho bratrem ovšem nevybudoval.

Jančařík o nemocném synovi na vozíku: Zkuste si být v jeho kůži byť jen den...

Video se připravuje ...

„Budil v nás respekt. Jednou nás vzal do kina na film Poslední mohykán, kde měl krásnou dvojroli. Když jsme z biografu odcházeli, ptal se, jak se nám líbil, jistě čekal naše nadšení. Jenže my mysleli, že jdeme na indiánku, takže jsme byli zklamaní a naše reakce v něm vzbudila nelibost,“ cituje Jančaříka web onlyu.cz.

Stejně jako ve svých několika rolích působil i v běžném životě poněkud chladně, byť měl třeba i dobré úmysly - trochu jako jeho legendární Gustav Anděl. „Z Ameriky nám jednou dovezl gramofonové desky, kde byl rokenrol. My na tu hudbu byli ještě mladí a raději poslouchali Spejbla a Hurvínka. Dával nám dárky, ale mám pocit, že i proto, abychom vystřelili na chvíli z domu a on měl tak klid. Měl v sobě zkrátka cosi vážného, že by byl samá legrace, to nemůžu říct,“ dodal Petr Jančařík.

Medailonek: Jaroslav Marvan

Video se připravuje ...



Přečtěte si
zuzakirsch
5. 3. 2022 • 20:59

Zemřel, když jeho nemanželské dceři bylo 13 a nebyl schopný zajistit, aby z jeho obřího majetku neměla něco i ona. Mohl jí i za svého života dát aspoň byt nebo dva byty. Ale ne, on byl tak pod tlakem manželky Márinky, že všechno nakonec dostal někdo úplně cizí. Mistr herec tedy jako otec nic moc. Panu Petrovi Jančaříkovi zemřela brzy maminka, jeho syn se potýká se zdravotními problémy. Osud je někdy krutý.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.