Několik poslanců se neúčastní schůze Sněmovny kvůli koronaviru

Několik poslanců se neúčastní aktuální schůze Sněmovny kvůli nákaze koronavirem. Na twitteru o svém pozitivním antigenním testu dnes informoval místopředseda evropského výboru Ondřej Kolář (TOP 09), který nyní čeká na výsledek PCR testu. Z klubu ODS onemocněl poslanec Pavel Staněk, celý týden je ze schůze kvůli koronaviru omluven také Radek Koten (SPD), vyplývá z vyjádření stran na dotaz ČTK.

"Čekám na výsledek PCR testu, nemám žádné příznaky," napsal ČTK Kolář, který byl ve středu a ve čtvrtek ve Sněmovně přítomen při dlouhé debatě před vyslovením důvěry kabinetu Spolu (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN. Poslanec Pavel Svoboda (TOP 09), se kterým sedí v kanceláři, podstoupil antigenní test s negativním výsledkem. Pro jistotu absolvoval také PCR test.

Poblíž Koláře ve Sněmovně sedí lidovečtí poslanci Šimon Heller a Jiří Carbol. Oba si udělali antigenní testy, které byly negativní. Carbol se objednal ještě na PCR test, Heller se bude preventivně testovat každý den, sdělila ČTK mluvčí KDU-ČSL Lucie Ješátková. Poslanci čekají na to, zda hygienická stanice kontakt vyhodnotí jako rizikový. Seděli ale od Koláře přes uličku a měli nasazené respirátory. Lidovecký klub sice na dnešním jednání není kompletní, nikdo ale nechybí kvůli koronaviru.

"Za nás je s covidem doma pan poslanec Staněk a je jediný," sdělila ČTK mluvčí ODS Adéla Valentová. Naopak hnutí ANO žádné poslance nakažené covidem-19 neeviduje. Ti, kteří byli ze schůze omluveni, chyběli z jiných zdravotních důvodů. "Za poslanecký klub hnutí STAN nechybí nikdo ze zdravotních důvodů," napsala ČTK mluvčí STAN Sára Beránková.

Pozitivních testů na koronavirus v Česku přibývá, ve čtvrtek se prokázalo 11.675 případů, o tři čtvrtiny víc než před týdnem. Ubývá ale naopak lidí s covidem-19 v nemocnicích, jejich počet se poprvé od konce loňského října dostal pod 2000.

Související

Poslanecká sněmovna, ilustrační fotografie.

Sněmovna schválila změnu pravidel oddlužení. Bude trvat kratší dobu

Doba oddlužení se má zkrátit z pěti na pouhé tři roky pro všechny dlužníky. Poslanci ve středu schválili vládní novelu insolvenčního zákona, která má ovšem své kritiky. Podle nich totiž zhorší pozici věřitelů, například samoživitelů či bytových družstev. Předlohu ještě musí posoudit Senát.  

Více souvisejících

Poslanecká sněmovna Ondřej Kolář (TOP 09)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Volodymyr Zelenskyj

Nuda. Nezajímavé. Zelenskyj zesměšnil ruského prezidenta Putina

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil komentáře ruského prezidenta Vladimira Putina, které zpochybňují jeho legitimitu, za nudné a nezajímavé. Naopak za nelegitimního označil ruského prezidenta. Uvedl to v rozhovoru, který dnes publikoval kazachstánský server Vlasť.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Mimořádná zpráva Česká euforie. Národní tým je na MS v hokeji ve finále, zahraje si v Praze

Pokud byl plán svěřenců kouče Radima Rulíka pro semifinále se Švédy nenechat nic náhodě, tak to splnili měrou vrchovatou. Od začátku do konce totiž si šli za jasným cílem, nedat soupeři ani čichnout a dojít tak do vytouženého finále. Svými dvěma brankami režírovali toto neuvěřitelné tažení za vítězstvím jak David Kubalík, tak Lukáš Sedlák, přičemž nejvíc kanadských bodů zaznamenala Nečasova formace, přičemž sám Nečas zaznamenal hned čtyři z nich. A samozřejmě přispěl stále klidně chytající Lukáš Dostál. 

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Nemocnice sdělila nové informace o stavu postřeleného Fica

Slovenský premiér Robert Fico se cítí lépe, uvedla dnes odpoledne nemocnice v Banské Bystrici, kde se léčí ze střelných zranění po atentátu z minulého týdne. Ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok v rozhovoru pro RTVS řekl, že premiérův stav je stále vážný, ale stabilizovaný.

včera

včera

včera

včera

včera

Nepravdivé a neslýchané. Izrael se brání obvinění z genocidy v Pásmu Gazy

Úřad izraelského premiéra Benjamina Netanjahua v pátek označil obvinění z genocidy, které vůči Izraeli vznesla Jihoafrická republika (JAR), za nepravdivé a neslýchané. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy