metro.cz

Počasí v Praze

15 °C / 15 °C

Sobota 1. června 2024. Svátek má Laura

Novým generálním ředitelem CDC Data byl jmenován Pavel Smoleň, Luboš Strapina bude členem představenstva firmy

  14:40
Brno 17. ledna 2022 (PROTEXT) - Společnost CDC Data, poskytovatel komplexních ICT služeb, oznamuje významné personální změny: Novým generálním ředitelem společnosti se od 6. ledna 2022 stal Pavel Smoleň. Na této pozici vystřídal zakladatele a spolumajitele CDC Data Luboše Strapinu, který se ke stejnému datu přesunul do představenstva společnosti.

"Svůj odchod z pozice generálního ředitele vnímám jako přirozený posun v životě firmy. Generálním ředitelem CDC Data jsem byl od založení firmy v roce 1997. Firmu jsem připravil na další rozvoj a vstup do mezinárodního prostředí. To už proběhne pod taktovkou Pavla Smoleně, jehož kroky budu z pozice člena představenstva pozorně sledovat. Současně se budu věnovat otázkám strategického rozvoje společnosti, kterou budu s novým generálním ředitelem detailně diskutovat," vysvětluje Luboš Strapina.

Hlavním úkolem nového generálního ředitele bude především vyhledávání a využívání příležitostí k dalšímu růstu CDC Data. Jako CEO bude Pavel Smoleň odpovědný za chod firmy a její hospodářské výsledky, které bude pravidelně předkládat představenstvu společnosti.

"Přebírám firmu v dobré kondici, s komplexním ICT portfoliem profesionálně poskytovaných služeb a především se špičkovým týmem spolupracovníků. Velmi se těším na další práci a jsem připraven posílit naši obchodní pozici," říká Pavel Smoleň, který do CDC Data nastoupil v roce 2019 jako vedoucího produktového a projektového oddělení.

Členy představenstva CDC Data jsou kromě Luboše Strapiny také František Čulík, Tomáš Kratochvíl a Radek Sazama.

Další personální změny v CDC Data: novým obchodním ředitelem se stane Martin Bedroš. Dosavadní obchodní ředitel Jiří Prokeš bude zastávat pozici provozního ředitele společnosti.

O společnosti

CDC Data, s.r.o., pomáhá firmám, aby byl jejich provoz hladký a bez výpadků. Využívá přitom široké portfolio produktů a služeb z oblasti informačních a komunikačních technologií, síťové infrastruktury a kyberbezpečnosti. Společnost na trhu působí od roku 1997. V roce 2021 byla dokončena fúze se společností ALTEC.

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.

Hlavní zprávy

Boty? Ty máme my Češi v krvi, říká vyznavačka bosé chůze Andrea Součková

vydáno 1. června 2024  5:02

Na prvního června nepřipadá pouze Mezinárodní den dětí, ale také Mezinárodní den bosé chůze. Toto hnutí zažívá nejen ve světě, ale i v Česku velký boom....  celý článek

Jennifer Lopez se snaží zkámošit s umělou inteligencí. A vy se budete bavit. Nebo usínat

Strážce streamu
vydáno 31. května 2024  14:00

STRÁŽCE STREAMU Jak se povedla nová netflixovská sci-fi blbinka Atlas s prkennou Jennifer Lopez v hlavní roli geniální vědkyně, která má celkem značný problém důvěřovat...  celý článek

Bylo to super, ale trochu klaustrofobické, říká kapelník Chinaski František Táborský

vydáno 31. května 2024  4:56

Kapelník skupiny Chinaski je nejenom hudebník, ale také milovník letadel a létání. Začátkem měsíce oslavil padesátiny a dostal k nim originální dárek –...  celý článek

U Jihlavy už se rýsuje další část obchvatu. Krajskou silnici zaplatí stát

vydáno 1. června 2024  15:12

Zemní stroje už mají z větší části provedenou skrývku ornice v trase budoucí východní části jihovýchodního obchvatu Jihlavy. Jeho první jižní část bude...  celý článek