Zprávy

Black Holes vydávají singl

Black Holes vydávají singl

redakce | Zprávy | 18.01.2022

Black Holes vypouštějí nový singl Dispossessed. Klip se kvůli pandemii natáčel v Hongkongu.

S druhým singlem z chystané desky přichází pražská rocková dvojice Black Holes. Kateřina Nikola a Martin Beneš na podzim vydali píseň Not Far Away, která předznamenala nový zvuk obohacený o elektroniku. Nyní vychází druhý singl nahraný opět v ústeckém Tajným Studiu a už od jeho úvodních vteřin je jasné, že v nastoleném směru kapela pokračuje a dále ho rozvíjí. Od Black Holes pak stále nečekejte žádné veselé texty, i když sdělení není tak temné, jak by se podle názvu Dispossessed mohlo zdát.

Videoklip poznamenala celosvětová pandemie a s ní spojené omezení cestování. „Ještě před covidem jsme k natočení klipu oslovili Hoi Mana, což je mladý režisér, který studuje v Praze. Jenže před natáčením pobýval doma v Honkongu a pak už se kvůli restrikcím do Prahy nedostal. Domluvili jsme se nakonec tak, že celý klip natočí v Hongkongu. Tahle situace se vlastně i promítla do příběhu a atmosféry klipu. Ten vypráví příběh dvou partnerek, které se musely kvůli pandemii odloučit a to zásadně ovlivnilo jejich vztah. Vím, že spousta lidí si podobnou situací prošla a dost je to poznamenalo. Pandemie byla výzvou i pro nás. Museli jsme zrušit turné a několik koncertů. Na druhou stranu jsme rádi, že se nám podařilo tuhle situaci překonat, soustředit se na nahrávání ve studiu a že díky tomu vznikl tento klip,“ říká Martin.

fotogalerie z vystoupení Black Holes v Crossu zde

Info

Black Holes
web kapely

foto © se svolením Black Holes

Komentáře

Pro možnost psaní komentářů se přihlašte nebo zaregistrujte.

Relevantní články

Eden in Leden mají za sebou japonskou tour

redakce 18.05.2024

Místní kapela Heavenstamp je pozvala na šňůru koncertů do Japonska.

Příběh Karla Tutsche: nová výstava v GMU

redakce 18.05.2024

Hradecká galerie moderního umění zahájila jarní sezónu novou výstavou, která představuje unikátní celoživotní sbírku Karla Tutsche, čítající 1 300 děl.

Nech Pink Whale vstane z popola

redakce 17.05.2024

Vaša podpora a príspevok veľmi pomôžu.

Let It Roll kompletuje

redakce 17.05.2024

Hlavními taháky jsou žánrové hvězdy, ať už A.M.C., populární uskupení Rudim3ntal, které se vrací po pěti letech s novou show, nebo hitmakeři Netsky, Sigma, Sub Focus a Wilkinson.

Festival Bukolika odhalil lineup

redakce 16.05.2024

Dramaturgie Bukolika je typická představováním lokálních talentů na poli experimentální či elektronické hudby.

Alyona Alyona, Hellwana i rap workshop

redakce 16.05.2024

Akce se koná v rámci koncertní série Femme Fatale, která představuje výrazné současné zpěvačky a hudebnice. V Paláci Akropolis.

Proměna festivalu Deziluze

redakce 16.05.2024

U příležitosti letošního výročí bude Festival Deziluze věnovat zvláštní pozornost Kafkově odkazu.

Hobby Horse Cowboy vydali Branko’s Bridge

redakce 15.05.2024

Žánrově doširoka rozkročené album propojuje vokál Vojtěcha Váchy i snivé aranže, které jsou pro Branko’s Bridge tak typické.

Dreampopoví Sunnbrella na pár koncertů u nás

redakce 15.05.2024

Po úspěšném působení na britské hudební scéně se David Žbirka vydává s pětičlennou dreampopovou kapelou zpátky k nám.

Prague International Bluenight o čtyřech aktech

redakce 15.05.2024

Bluesový kytarista, trojnásobný držitel ocenění kytarista roku v cenách British Blues Awards a člen Britské bluesové síně slávy Matt Schofield přijede se svým triem.

Offtopic

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím Další informace