Čtěte a sledujte o víkendu: ohlasy z Dubaje a boj Van Nguyena o vstup mezi elitu

Přinášíme vám tradiční přehled zajímavých mediálních výstupů se šachovou tematikou. Hned dvě média – Blesk a ostravská TV Polar – se vrátila k předvánočnímu úspěchu šachistů z frýdecko-místeckého gymnázia. Lidové noviny otiskly článek Pavla Matochy o super turnaji ve Wijku aan Zee, kde je v nižší kategorii i český velmistr Van Nguyen, a netradičně uvádíme i článek z webu Formule.cz, kde se dozvíte, že F1 a šachy spolu nesouvisí jen díky cílovému praporku.

 

Lidové noviny: Vytí ve Wijku

Ve Wijku aan Zee najdete jenom jeden slušný hotel a ani v něm není zrovna přetopeno, byť na rozdíl od pobytu v některém ze zdejších penzionků nemusíte spát v čepici. Hotel Zeeduin stojí v písečných dunách na břehu Severního moře a kousek to máte i do hracího sálu, kde začíná každý rok turnajová sezona velmistrům světové špičky.

 

Polar.cz: Mladí šachisté z Frýdku-Místku obsadili na světovém turnaji v Dubaji 5. místo

Mladí šachisté z Gymnázia Petra Bezruče ve Frýdku-Místku si připsali obrovský úspěch. Dostali totiž možnost poměřit v Dubaji síly se třemi stovkami družstev z celého světa. Nakonec se během několika dní probojovali do závěrečného turnaje mezi ty nejlepší. A domů přivezli krásné 5. místo.

 

Blesk: Megaúspěch šachistů z frýdecko-místeckého gymnázia

Úžasné páté místo vybojovali nad šachovnicemi gymnazisté z Frýdku-Místku, kteří se zúčastnili mezinárodního šachového turnaje. o turnaje Ze tří stovek družstev z celého světa postoupili do finále, které se konalo koncem loňského roku v Dubaji.

 

Formule.cz: Jezdci F1 jsou nadšení šachisté

Jak víme, Formuli 1 v USA hodně zpropagovala dokumentární série Netflixu Touha po vítězství. A zdá se, že americká firma na oplátku ve F1 vyvolala šachovou mánii. Seriál Dámský gambit měl na přelomu let 2020/21 velký úspěch, prodej herních sad podle některých odhadů stoupl až o 1,000 procent, počet online hráčů se zvýšil sedminásobně a šachy si našly cestu i do paddocku velkých cen.