Charakter, pokora a pracovitost. Také proto opět sází Třinec na Dediče, který se bude rvát za klub i město...

Charakter, pokora a pracovitost. Také proto opět sází Třinec na Dediče, který se bude rvát za klub i město...

Čtrnáctý tým druholigového peletonu FK Fotbal Třinec přivedl pro těžké jarní boje osmadvacetiletého útočníka Reného Dediče, jenž se tak vrátil do bílo-červeného trikotu po dvou a půl letech.

Vytáhlý slovenský forvard v poslední době bojoval za Opavu i Příbram, se kterou se však rozloučil již po půl roce, 13 startech ve FNL a třech brankách.

"Od Rendy, coby od útočníka, si slibujeme góly. Snažíme se o to, aby k nám chodili hráči, kteří charakterově i povahově zapadnou do našeho týmu, aby byli pokorní a pracovití. Tohle všechno Renda splňuje, za celý klub i za město Třinec se bude rvát," uvedl na webu fotbaltrinec.cz sportovní manažer Marek Čelůstka.

Nová akvizice týmu ze stadionu Rudolfa Labaje tak v kádru kouče Marka Zbončáka doplňuje stávající ofenzivní dvojici Václav Juřena - Michal Petráň. "Je to urostlý útočník, dovede si dobře pokrýt míč tělem a sklepnout ho spoluhráčům, je velice silný ve vápně, takže na sebe bude vázat další obránce, čím bude vytvářet prostor svým spoluhráčům," přidal na klubových stránkách funkcionář čtrnáctého celku tabulky.

Pro Dediče se zdá být Třinec osudový. Na severu Moravy totiž strávil největší část své profesionální kariéry. "V Opavě jsem byl s Vencou Juřenou, znám samozřejmě i Michala Petráně. Dá se říct, že znám prakticky celou kabinu, i bývalé protihráče, takže jsem nepřišel do neznámého prostředí, Vracím se sem s cílem pomoci k záchraně druhé ligy. Doufám, že se nám to podaří. Po dvou a půl letech se tady některé věci změnily, takže se zatím rozkoukávám. Ze všeho nejdůležitější bude absolvovat ve zdraví zimní přípravu a od prvního jarního zápasu dobře naskočit do ligové soutěže," uzavřel zkušený fotbalista, jenž může za své staronové mužstvo poprvé nastoupit tuto sobotu proti rezervě Žiliny.

Ambiciózní Zbrojovka byla na lovu v Liberci a zvýšila konkurenci ve středové řadě tímto odchovancem Sparty...

Zdroj: fotbaltrinec.cz