Eredivisie - preview 20. kola: PSV brání první místo proti Ajaxu

22.01.2022, 08:52, aktualizováno 23.01.2022, 09:04
Previews
Philips Stadion (© AFP)
PSV Eindhoven bude v přímém souboji s Ajaxem bránit pozici na čele Eredivisie, kde má náskok jediného bodu. Feyenoord chce odpovědět na poslední nezdary v Nijmegenu, zatímco Utrecht se představí na půdě rotterdamské Sparty...
NEC Nijmegen - Feyenoord Rotterdam  (neděle 12:15)
Feyenoord první polovinu sezóny sekundoval vedoucímu duu PSV - Ajax a nacházel se v jejich těsné blízkosti, ovšem hned v úvodním utkání nového roku utrpěl nečekanou porážku a nyní se tak na něj spíše dotahují další konkurenti. Rotterdamský celek se momentálně nachází na třetím místě tabulky s devětatřiceti body a před čtvrtým Vitesse už je jen o body tři, naopak na vedoucího eindhovenského konkurenta ztrácí propastných sedm bodů.

Vzhledem k tomu, že na programu 20. kola je právě šlágr mezi Ajaxem s PSV, tak se minimálně k jednomu soupeři může přiblížit, nicméně sám bude muset zvládnout utkání na stánku nevyzpytatelného Nijmegenu. Jako nováček soutěže si vede nadmíru dobře a v poslední době se vrátil do solidní formy, jelikož v předchozích třech duelech vybojoval sedm bodů a po čtvrteční výhře nad Groningenem (2:1) postoupil i do čtvrtfinále národního poháru.

NEC před týdnem na ligové scéně remizovalo bez branek s Heraclesem, na konci uplynulého roku zdolalo Willem (1:0) i Go Ahead (2:0) a v Eredivisii mu proto patří velmi solidní devátá pozice se ziskem šestadvaceti bodů. Naopak hosté nezvládli souboj právě s houževnatým Vitesse a po mizerné produktivitě mu stadionu De Kuip podlehli 0:1. Podzimní vzájemný duel obou nedělních rivalů skončil úspěchem Feyenoordu v divokém poměru 5:3.

"Na zářijový zápas si samozřejmě pamatuji, Nijmegen hrál s obrovským odhodláním a v žádném případě se nás nebal. Diváci se rozhodně mohli bavit, jelikož viděli mnoho zvratů a my jsme byli velmi rádi, že jsme v závěru přeci jen vývoj otočili. Teď hrajeme u něho, a proto očekávám ještě náročnější bitvu. Soupeř je v tuto chvíli psychicky nahoře a my potřebujeme předvést skvělý výkon," prohlásil s respektem hostující kouč Arne Slot.

Ten by mohl mít k dispozici téměř kompletní výběr, chybět znovu bude jen kolumbijský forvard Sinisterra, jenž se tento týden teprve vrátil do plného tréninku. NEC se musí vypořádat s mnohem početnější marodkou, na které se nacházejí El Karouani, Barreto, Okita, Pedro Ruiz, Van der Sluijs, De Wolf a Van Eijden.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.44 - 5.02 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Heracles Almelo - Go Ahead Eagles  (neděle 14:30)
Heracles nemohl být příliš spokojený se svým vystoupením v první polovině sezóny a po většinu času se nacházel až příliš blízko sestupovému pásmu. Nicméně na konci uplynulého roku přeci jen zabral a momentálně neprohrál již třikrát za sebou, v tabulce proto poskočil na dvanáctou pozici s devatenácti body. Nyní se utká s nováčkem Go Ahead Eagles, který naopak lehce strádá a tabulkou Eredivisie se propadá stále níže.

Klub z Deventeru začal po svém návratu mezi nizozemskou smetánku velice dobře a dlouho se pohyboval v poklidném středu tabulky. Jenomže z vítězství se naposledy radoval koncem listopadu s Willemem II (1:0), od té doby vybojoval v pěti střetnutích jediný bod. Výrazné problémy má hlavně s ofenzivní fází, jelikož třikrát v řadě prohrál po výsledku 0:2 a na vstřelenou ligovou branku čeká předlouhých 421 minut.

Svěřenci kouče Keese van Wonderena si přeci jen spravili náladu ve středečním duelu osmifinále KNVB Beker, jelikož překvapili Heerenveen na jeho půdě a po výhře 1:0 se posunuli již mezi osmičku nejlepších. Celek z Almela se zvedl těsně před zimní přestávkou proti Groningenu (4:2), vzápětí remizoval s Cambuurem (1:1) a naposledy se rozešel smírně také s Nijmegenem. Na podzim utrpěl s Go Ahead porážku v divokém poměru 2:4.

Hosté se znovu budou muset obejít bez Botose, Berdena, Cardony, Crowthera a Bourhaneho, stratég Heraclesu Frank Wormuth nenasadí Azzaouiho s Jakobsenem. "Naším cílem je se co nejdříve vzdálit sestupovému pásmu a pohybovat se ve středu tabulky, možná dokonce zabojovat i o evropské poháry. Tento zápas pro nás bude důležitý, jelikož při případné výhře bychom Go Ahead přeskočili a získali potřebný klid do dalšího průběhu," řekl Wormuth s jiskrou v očích.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.88 - 3.41 - 4.64
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
PSV Eindhoven - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Tento víkend je v Eredivisii na programu 20. kolo a v něm se všichni příznivci jistě těší na další z mnoha soubojů mezi PSV a Ajaxem. V tomto ročníku je situace nesmírně zajímavá, jelikož se na čele tabulky nachází eindhovenský gigant, který v devatenácti duelech získal úctyhodných sedmačtyřicet bodů a právě před svým nedělním konkurentem je o jediný bod. Pokud si chce udržet stávající postavení, tak teď nesmí s AFCA prohrát.

Svěřenci německého trenéra Rogera Schmidta se dostali do vynikající formy a momentálně vyhráli v nejvyšší nizozemské soutěži hned osmkrát z předchozích devíti zápasů, jedinou ztrátu zaznamenali proti Heerenveenu (1:1). Naposledy přivítali houževnatý Groningen a díky brzké brance již po necelých deseti minutách slavili nejtěsnějším poměrem 1:0, ve čtvrtek sehráli osmifinále v KNVB Beker s druholigovým Telstarem a postoupili do čtvrtfinále po výhře 2:1.

Domácí celek se v této sezóně utkal s amsterdamským vyzyvatelem už dvakrát. Nejprve ho naprosto šokoval v Superpoháru a získal nesmírně cennou trofej po přesvědčivém vítězství 4:0, nicméně zhruba o dva a půl měsíce později zavítal na jeho půdu a v 10. kole musel skousnout hodně vysoký debakl 0:5.

Schmidt doufá, že se tento nedělní duel bude ubírat jiným směrem. "S Ajaxem jsme hráli dvakrát a k vidění byly dva naprosto rozdílné zápasy. My pevně doufáme, že navážeme na úvodní souboj a získáme tři body, které by nám vytvořily solidní pětibodový náskok do dalšího průběhu. Vzhledem k celkovým vyhlídkám není toto střetnutí klíčové, ale může být velmi důležité pro nadcházející vývoj."

Hosté mají za sebou naprosto fantastický podzim v evropských pohárech, neboť v základní skupině Ligy mistrů neztratili ani bod a bez jakýchkoli pochybností postoupili mezi šestnáctku nejlepších. Hlavním strůjcem tohoto úspěchu se stal forvard Sébastien Haller, jenž skóroval hned desetkrát a je nejlepším střelcem úvodní části o jeden gól před hvězdným Robertem Lewandowskim z německého Bayernu Mnichov.

Haller je nyní i nejlepším kanonýrem Eredivisie s dvanácti trefami, jenomže právě on bude v Eindhovenu chybět kvůli reprezentačním povinnostem v dresu Pobřeží Slonoviny na Africkém poháru národů, což může být pro výběr vedený koučem Erikem ten Hagem citelná ztráta. Na této akci dále startuje Kudus a na trávník taktéž nevyběhne, na marodce se k tomu nacházejí Klaiber se Stekelnburgem.

Ajax v tuto chvíli vyhrál pětkrát za sebou, z toho na ligové scéně třikrát a ani jednou neinkasoval. Před týdnem nedal příliš šancí Utrechtu (3:0), v osmifinále národního poháru deklasoval amatérský tým Maassluis 9:0. "Tuto bitvu máme v hlavách poměrně dlouho a dobře si uvědomujeme, jak je důležité, abychom ji zvládli. Pevně doufám, že budeme mít dobrý den a uspějeme, ovšem nic snadného nás rozhodně nečeká," pronesl pro klubové stránky jednapadesátiletý Ten Hag.

Domácí se musejí obejít bez Sangarého (reprezentace na APN), kvůli zranění nenastoupí dlouhodobí marodi Madueke, Thomas a Zahavi.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Drommel - Teze, Boscagli, Obispo, Júnior - Gutiérrez, Van Ginkel - Doan, Götze, Gakpo - Vertessen
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Pasveer - Mazraoui, Timber, Martinez, Blind - Álvarez, Gravenberch - Antony, Berghuis, Tadič - Brobbey
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.68 - 3.80 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Sparta Rotterdam - FC Utrecht  (neděle 16:45)
Utrecht také v letošním roce atakuje pozice zaručující účast v evropských pohárech, jenomže poslední dobou se výrazně zasekl a největší konkurenti mu postupně unikají. V tabulce se sice nachází na solidní sedmé příčce se ziskem devětadvaceti bodů, ale na šesté Twente ztrácí šest bodů a mezi nizozemskou elitou navíc nevyhrál už pětkrát po sobě. Teď se pokusí přerušit mizernou bilanci na půdě rotterdamské Sparty, která se v tuto chvíli pere o holé přežití.

Domácímu celku nevychází od začátku sezóny prakticky nic, neboť v devatenácti duelech bodoval naplno pouze dvakrát a k tomu si na konto připsal osm nerozhodných výsledků. Z vítězství se naposledy radoval začátkem listopadu v Tilburgu (3:0), následně třikrát v řadě prohrál a nyní vybojoval čtyři nerozhodné výsledky po sobě. Po remíze s Heerenveenem (0:0) se rozešel smírně také s Vitesse (2:2), Cambuurem i Waalwijkem (v obou případech 1:1).

V tabulce mu proto náleží nepopulární šestnácté barážové místo se čtrnácti body a za patnáctým Willemem zaostává o body čtyři. Utrecht koncem listopadu přehrál Heracles (1:0), jenomže následně vypadl z národního poháru s druholigovou Bredu a v pěti utkáních Eredivisie vybojoval pouhé tři body. V prvním klání nového roku přivítal mistrovský Ajax a zaostával za ním ve všech ohledech, porážce 0:3 se proto nemohl nikdo divit.

Sparta má svému nedělnímu protivníkovi rozhodně co vracet, protože hned v 1. kole nové sezóny s ním utrpěla debakl 0:4. V tomto zápase bude postrádat brankáře Van Leera a vykartovaného Pinta, Utrecht nemá k dispozici Syllu se St. Jagem. "Dobře si uvědomujeme vážnost situace a je nám jasné, že co nejdříve potřebujeme vyhrát. Sparta určitě má své kvality a není radno ji podceňovat, my se však musíme hlavně soustředit na náš výkon," pronesl s jasným cílem hostující kouč René Hake.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.47 - 3.53 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RKC Waalwijk - Fortuna Sittard  (neděle 20:00)
Oba dva nedělní soupeři byli před sezónou pasováni na adepty sestupu a tyto prognózy se prozatím vcelku naplňují. O něco lépe na tom je domácí Waalwijk, který v devatenácti zápasech získal devatenáct bodů a nachází se na čtrnáctém místě tabulky, oproti Fortuně však disponuje mnohem lepší formou. Celek ze Sittardu se od samotného začátku sezóny trápí, na kontě má pouhých třináct bodů a je až předposlední sedmnáctý.

RKC se v poslední době přeci jen zvedlo a vypadá to, že se v jeho případě může blýskat na lepší zítřky. Těsně před koncem uplynulého roku vybojovalo remízu s konkurenční Spartou (1:1), před týdnem překvapilo v Deventeru a Go Ahead Eagles porazilo 2:0, navíc ve středečním osmifinále národního poháru přehrálo po prodloužení druholigový Den Haag (4:2) a proklouzlo už do čtvrtfinále. Naopak hosté z minulých deseti případů hned osmkrát prohráli.

Ojedinělou výhru zaznamenali v 15. kole nad posledním Zwolle (1:0), překvapivý remízový výsledek ještě uhráli s Utrechtem (2:2). Jinak ale s hlavními favority Feyenoordem i Ajaxem utrpěli obrovský debakl 0:5 a před týdnem nestačili na zvedající se Alkmaar (1:2).

Se svým nadcházejícím soupeřem se utkali již ve 3. kole a remizovali s ním v poměru 2:2, nesmírně vyrovnaný průběh se dá očekávat i nyní. Domácí trenér Joseph Oosting nenasadí Augustijnse, Joela Pereiru, Mina a Bakariho, Fortuna nemůže počítat s Baghdadim a Semedem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.42 - 2.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Vitesse - FC Groningen  (sobota 18:45)
Už desetkrát v řadě Vitesse neprohrálo, pokud započítáme do statistik všechny výsledky, a to včetně působeni v Konferenční lize a KNVB Bekeru, v Nizozemském poháru si mimochodem před pár dny zapsalo postup do čtvrtfinále. Především díky svému dobrému rozpoložení se v mači s Groningenem staví do role favorita, neboť jeho sok naopak není v optimální pohodě.

Arnhemský výběr se v domácím poháru mohl těšit z papírově nejlehčího možného soupeře a DVS '33, hrající až na čtvrté nejvyšší úrovni, pro něj opravdu nepředstavovalo žádnou těžkou překážku. Po dvoubrankovém vítězství se mohl radovat z očekávaného úspěchu. Nicméně na oslavy jednoduše nemá čas, pokud si chce i nadále udržet aktuální čtvrtou pozici v Eredivisie.

Alkmaar i Twente, hladoví rivalové stojící zatím opodál, budou rozhodně čekat na jakoukoli šanci sesadit Vitesse níže, pokud na řadu přijde nějaký výsledkový nezdar. A samozřejmě že nejvyšší soutěží ostřílený Groningen by neměl být na první pohled snadno rozlousknutelným oříškem, ačkoli svěřenci trenéra Dannyho Buijse padli na ligové scéně již třikrát za sebou.

Hostům se, tedy na rozdíl od SBV, nedařilo v pohárovém měření sil s Nijmegenem, a tak se až do konce ročníku budou soustředit už jen na Eredivisie. "Když jsme narazili na Groningen naposledy, stal se z utkání solidní guláš," připomínal domácí kouč Thomas Letsch předchozí vzájemné klání ze září. "Bylo v něm k vidění hodně nefotbalových momentů," zavzpomínal.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.43 - 3.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AZ Alkmaar - Cambuur Leeuwarden  (sobota 20:00)
Famózní formou nyní oplývá Alkmaar, který napříč všemi soutěžemi od začátku prosince zvítězil už devětkrát v řadě, v Eredivisie se přitom po hodně nevalném vstupu do sezóny šplhá tabulkou nahoru stále blíže svým ambicím, mezi nimiž je i postup do evropských pohárů pro následující ročník. A rozhodně nemíní ustupovat ze svých pořádků ani v duelu s Cambuurem.

Ten každopádně bude představovat pro AZ minimálně hodně nevyzpytatelnou překážku. Tým kouče Henka de Jonga si jakožto nováček evidentně hodně užívá účast v nejvyšších patrech nizozemského fotbalu a překvapivě se i on drží v blízkosti těch pozic, které by ho posunuly alespoň do play-off o Konferenční ligu. Samozřejmě že pro hosty je však prioritou záchrana.

Domácí budou i přes hodně solidní výsledky svého protivníka bez příkras plnit roli favorita. Když už ne na první dvě příčky, od nichž je dělí přece výraznější odstup, bezpochyby je jejich aktuálním cílem útočit na tu třetí. Alkmaar mimochodem i nadále působí taktéž v KNVB Bekeru, před pár dny venku postoupil do čtvrtfinále přes Twente po těsné výhře o jeden gól.

Pascal Jansen, šéf lavičky Kaaskoppen, si v současné chvíli nemůže moc na co stěžovat. A své mužstvo vlastně musel jen pochválit i po minulém vystoupení v Nizozemském poháru. "Když vidíte, jak se prezentujeme, nezbývá mi říct nic jiného, než že jsem velmi hrdý," uvedl. "Pokud bych měl být přece kritický, pak koncovka není v souladu s hrou, jakou předvádíme."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.30 - 5.78 - 10.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - PEC Zwolle  (sobota 20:00)
Heerenveen se od začátku prosince uplynulého roku zvedl a začal stoupat tabulkou vzhůru, ale závěrečný duel s Feyenoordem nezvládl a nyní mu vůbec nevchází vstup do nového roku 2022. V obou dosavadních zápasech totiž prohrál a v tabulce Eredivisie klesl na desátou pozici s pětadvaceti body. Nyní si bude chtít spravit náladu proti beznadějně poslednímu Zwolle, které však první duel druhé poloviny sezóny zvládlo.

Domácí tým na ligové scéně nejprve zavítal do Enschede a i přes vyrovnaný průběh nezvládl závěr utkání, Twente tak podlehl po výsledku 0:2. Pak potřetí za sebou nedokázal skórovat ani v osmifinále národního poháru proti Go Ahead a nečekaně mu podlehl po výsledku 0:1, což pro něj znamenalo konec v KNVB Beker. Hosté se nacházejí na osmnáctém místě s devíti body a za sedmnáctou Fortunou zaostávají o čtyři body.

Po katastrofální podzimní části je postihla rozsáhlá nákaza koronavirem a hrozilo odložení prvního střetnutí roku s Willemem II, i přesto ale předvedli solidní výkon a klub z Tilburgu porazili 2:0. Nicméně na tento výsledek nedokázali navázat mezi nejlepší šestnáctkou národního poháru, jelikož prohráli na půdě druholigové Bredy 1:2. Svého sobotního protivníka přivítali začátkem října v 8. kole a těsně na něj nestačili v poměru 0:1.

Domácí kouč Johnny Jansen určitě nenasadí Bochniewicze, do zápasu pravděpodobně nezasáhnou ani Madsen, Van der Heide, Akujobi či brankář Mulder. PEC postrádá Kerstena s Lagsirem (oba poraněné koleno), po pozitivním testu na nemoc covid-19 nemají jistotu startu ani Fernandes, Koolwijk či Adžić.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.57 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - FC Twente  (sobota 21:00)
Celek z Tilburgu prožil naprosto vynikající vstup do sezony, během úvodních sedmi kol získal parádních šestnáct bodů a dokonce naháněl největší favority. Jenomže od té doby vybojoval ve dvanácti případech nicotné dva body, momentálně dokonce prohrál devětkrát za sebou a klesl až těsně před sestupovou zónu na patnáctou pozici s osmnácti body. Nyní se pokusí zabrat proti rozjetému Twente, které naopak disponuje úžasnou formou.

Podle zákulisních informací se může výrazně kývat židle pod stávajícím koučem Fredem Grimem, jenž před tímto ročníkem přišel z konkurenčního Waalwijku a může mít tak jednu z posledních možností, jak trenérské kormidlo udržet. Jeho svěřenci naposledy zavítali na půdu posledního Zwolle a podruhé za sebou neskórovali, po naprosto katastrofálním výkonu v útočné fázi zaslouženě prohráli 0:2.

Twente zažilo krizi pouze v říjnu, kdy nevyhrálo ani v jednom ze čtyř utkání, nicméně od té doby sbírá jeden úspěch za druhým. V předchozích osmi utkáních hned šestkrát zvítězilo a dvakrát remizovalo, díky tomu se vyhouplo na vynikající šestou příčku s pětatřiceti body a za třetím Feyenoordem už zaostává jen o čtyři body. Ve čtvrtek sehrálo duel v osmifinále národního poháru s favorizovaným Alkmaarem a nakonec bylo vyřazeno po porážce 1:2.

Do tohoto střetnutí již zasáhl český obránce Michal Sadílek, který si odpykával dvouzápasový trest za vyloučení s Utrechtem, nicméně o jeho druhé polovině zákazu se bude ještě jednat a jeho sobotní start je proto nejistý. Kouč Ron Jans určitě nenasadí Lukokiho, Pierieho a Bramu, na Africkém poháru národů reprezentuje svou zemi Zerrouki a jiný český krajánek Václav Černý není k dispozici kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

Domácí nemohou využít služeb dlouhodobých marodů Ruitera, Heerkense a Spieringhse. Podzimní vzájemný souboj obou rivalů skončil nerozhodně 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.21 - 2.32
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.PSV Eindhoven19151347:2446
2.AFC Ajax19143259:445
3.Feyenoord Rotterdam19123442:1839
4.SBV Vitesse19113526:2536
5.AZ Alkmaar19112637:2435
6.FC Twente19105430:2235
7.FC Utrecht1985633:2629
8.Cambuur Leeuwarden1992833:4029
9.NEC Nijmegen1975724:2626
10.SC Heerenveen1974820:2725
11.Go Ahead Eagles19631019:3121
12.Heracles Almelo19541021:2619
13.FC Groningen1947820:2819
14.RKC Waalwijk1947821:3019
15.Willem II19531118:3818
16.Sparta Rotterdam1928916:2814
17.Fortuna Sittard19341220:4813
18.PEC Zwolle19231411:329

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
AjaxFans

Tak jaký tipujete zítra výsledek?

Reagovat
Stiksxx

Nemáme to v hlavě + strašnej brankář + Sangaré na APN + Gapko to vepředu neutáhne sám.

Takže určitě vyhrajete. Hlavně, aby to nebyla ostuda. A když vyhrajete, tak máte jasnej titul. A kdybychom to náhodou nějak uhaluzeli, tak titul sice budete mít i tak, ale mohlo by to být napínavější.

Reagovat
AjaxFans

No,já jsem sledoval nějaké články v nl a naše statistika není dobrá na vašem hřišti.Bylo to za období 5 let.Na zápas se těším, ale su vždycky z toho nervózní

Reagovat
afc ajax

Jedno šťastie že cez týždeň nehráme LM, môžme sa sústrediť na 100 %.

Reagovat
Stiksxx

Na statistiky sere pes. Na vás v současné době nemáme

0:2?

Reagovat
AjaxFans

Proč neé

Reagovat
afc ajax

Tak padnú 3 góly ale že kam to neviem ale snáď to vyjde 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

hosi daky link potom dik

Reagovat
smazaný uživatel

Blind je fakt katastrofa, jak to že tam nehrá Taliafico ?

Reagovat
smazaný uživatel

podľa mňa ten gól nemal platiť ...

Reagovat
AjaxFans

Ale ujebal to solidně pěkný gól

Reagovat
afc ajax

Krása

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele