Kuchyňa krize: Vedení města zvyšuje kredit před bitvou o důvěru

Na únorovém jednání zastupitelů města Jihlavy budou na programu personální otázky: Fórum Jihlava plánuje obsadit pozici neuvolněného radního města Jiřím Antonů. Antonů by měl nahradit šéfa STAN Jihlavsko Libora Kuchyňu, který nejdříve rezignoval na pozici radního města (dokument zde), později i na mandát zastupitele města (dokument zde).

Do volby nového neuvolněného radního Jihlavy se pokusí promluvit opozice: ať už prostými otázkami typu „Co radní Kuchyňa naposledy dělal?“, „Proč nechodil na jednání radních města ?“ nebo přímo pokusem o odvolání lídryně uskupení Fórum Jihlava a primátorky města Karolíny Koubové.

Vedení města urychleně vydalo tiskovou zprávu o boji vedení města proti energošmejdům. Tisková zpráva v podstatě informuje o přípravě nařízení, kterým na základě novely Energetického zákona zakáže prodej mimo obchodní prostory. Naprosto chybí jakýkoliv bližší popis aktivit vedení města, v tiskové zprávě je pouze citován vedoucí obecního živnostenského úřadu Jan Kubišta.

Primátorka Koubová nutně potřebuje posílit politickou důvěru ve vedení města před diskusí zastupitelů o situaci kolem odchodu radního Kuchyni a následné koaliční krize. Na doplnění Rady města o nového neuvolněného radního města zatím ani není koaliční shoda.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů