Soutěže družstev

V novém roce se nám zatím moc nedaří. Po podzimním přerušení pokračoval KP šestým kolem.

KP 9.1.2022  Bakov n.J. B – Kolín A 2:6, 6.kolo

Domácí zápas s favoritem soutěže, družstvem Kolína  opět poznamenaly výpadky v sestavě. Za zmínku stojí snad jen výhra Pavla Mudry na první šachovnici s Pavlem Jirovským. Remízu přidali Petrové Hulín a Garšic, když Petru Hulínovi se soupeř vysmeknul až na poslední chvíli věčným šachem. Půl bod Kuby se rovněž počítá. Bohužel M.Richter a J.Záhorbenský svoji pozici s černými neudrželi a pro Honzu Palduse a Šimona Šťastného to byli příliš silní soupeři.

RP 9.1.2022 Kralupy n.Vltavou B – Bakov n.J. C 6,5:1,5 , 6.kolo

V RP jelo naše C-družstvo do Kralup. I zde byl soupeř favorit, zvláště, když 3 hráči zaskakovali za B-družstvo. Pro mladé hráče Martínek, Landa,M.Šťastný to byl příliš silný soupeř což ukázaly i 3 nuly na posledních šachovnicích. Bodoval jen Jirka Pán, kterému se začíná dařit a remis přidal M.Pelant. Tomáš Marcikán na první šachovnici i Petr Švejdar na 3.šachovnici  a Dalibor Sehnoutka na 4.desce na soupeře nestačili.

 

Náladu jsme si trochu spravili o týden později

2.liga C 16.1.2022, zápas Bakov n.J. A – Neratovice B 7:1, 6.kolo

Nakonec jsme i do tohoto důležitého zápasu nastupovali oslabení pouze o V.Křivánka. Soupeř sice přijel oproti jiným zápasů také téměř kompletní a s tím lepším co má k dispozici, ale, tentokrát se téměř vše dařilo. Remizovali jen Jirka Kadeřábek a Radek Vacek. Radek nebyl v ohrožení a Jirka musel o remízu sice bojovat, ale to se mu úspěšně podařilo. Šest výher svědčí o tom, že v plné sestavě jsme pro každého nebezpeční. Naplno bodovali 1.Vološin, 2.Mudra, 4.Jordanov (ve velmi pěkné partii 2 lehké figury +3 pěšci proti dámě), 5.Hulín, 6.Záhorbenský, 8.Eliáš)

KP 16.1.2022 Lysá n.L. D – Bakov n.J. B 5:3, 7.kolo

Opět jsme jeli do Lysé velmi oslabeni (a to ještě v pátek odpoledne vypadala sestava velmi slibně) Omluvenky na poslední chvíli od Jirky Blažka, Pavla Mudry a Petra Hulína způsobily ztráty v B i C družstvu a alespoň mně chyběla do zápasu i chuť. Asi ani jednomu nelze nic vytknout, necítili se dobře, ale v pátek večer už s tím nejde moc dělat. Naopak soupeř nastoupil velmi silný i vzhledem k tomu, že zápasy RP odložil.

M.Richter na 4.šachovnici rychle remizoval, Kuba Beran na 7.desce stál po ca. deseti tazích bez pěšce míň na prohru a tak se i po chvíli stalo. Přesto jsme zápas ještě zdramatizovali. Poté co vyhrál Radek Vacek, Remizoval P.Garšic, Honza Paldus získal 2 figury proti věži a Imrich byl výrazně lepší, to vypadalo nejhůř na 4:4 a to ještě byla šance, že Jarda na první nebo Petr Švejdar na osmé urvou alespoň půlku. Bohužel jsme doplatili na uplatňování výhody. Imrichovi se soupeř vysmeknul věčným šachem, Petr Švejdar nechal soupeře obsadit volný h-sloupec a prohrál. Honza Paldus nevěděl jak svoji převahu uplatnit. Ovšem když bez porady s kapitánem ve stále vyhrané pozici za stavu 2,5:3,5, kde Jarda bojoval o remízu sám remízu nabídnul, myslel jsem, že půjde domů pěšky. Soupeř si mohutně oddechnul a remízu přijal. Tím bylo o zápase rozhodnuto. Jarda sice ještě bojoval, ale zkušený Tadeáš Baláček (2355) ho nevypustil a vyhrál.

RP 16.1.2022 Bakov n.J. C – Dobrovice D 2:6, 7.kolo

Oslabení B-družstva, kde jsme céčku sebrali 3 hráče se projevilo i na situaci v C-družstvu. Na poslední chvíli navíc vypadnul i Jarda Nový, takže sestava byla opět velmi slepená. Komentář je velmi podobný minulému kolu. Tentokrát bodoval Jirka Pán a Dalibor Sehnoutka na 4.resp.5.šachovnicii. Vpředu ani vzadu se nezadařilo, byť tentokrát nebyl rozdíl v elo bodech až tak propastný. Petr Kolman a Tomáš Martínek na posledních šachovnicích potřebují ještě více zkušeností a Tomáš Marcikán, Pavel Švejdar a Zdeněk Malík by potřebovali hrát spíše ve středu než na prvních deskách.

-mr-

Zanech komentar