Omikron se masivně šíří! Jak situaci zvládá dopravní podnik? Nemocní jsou také mezi záchranáři
Ilustrační foto
Děčín

Děčínsko - 629 nově prokázaných nákaz novým koronavirem, z toho drtivá většina připadá na jeho variantu omikron. To jsou aktuální čísla za včerejší den z okresu Děčín.

Obdobná je situace i v dalších regionech Ústeckého kraje, ve které bylo včera zaznamenáno 4018 nových nákaz. To je zdaleka nejvíc za dobu celé epidemie. A v Česku šlo o i se započítáním reinfekcí o 59 tisíc prokázaných onemocnění covid-19.

Za včerejšek připadá na Ústecký kraj také jedno úmrtí člověka s infekcí.

Aktuální pandemická situace v některých městech výrazně omezila jejich chod, například co se řidičů týče, kterých není dostatek. Týká se to víceméně hlavně dopravních podniků, technických služeb a svozu odpadu. Společnosti díky karanténě, či nemoci zaměstnanců postrádají hlavně řidiče.

V Děčíně situaci zvládají dobře. Na otázku, jak moc nemocnost a aktuální pandemická situace ovlivňuje provoz dopravního podniku města Děčína nám odpověděla ekonomická náměstkyně Monika Kubíčková. "Covidová smršť se nás zatím nedotkla, pokud je někdo v karanténě, nebo nemocný, je to pouze v řádu jednotlivců a jsme schopni nemocné řidiče nahradit jinými zaměstnanci. Nemocnost našich řidičů tak neomezuje spoje," uvedla.

Nemocní jsou i mezi záchranáři. Pacienti ale tento stav nepocítí. Výjezdy záchranek ohroženy zatím nejsou. „V současné situaci zvládáme zajistit naši činnost vlastním personálním zajištěním, záchranáře nikam nepřesouváme na jiné výjezdové základny,“ řekl krajský mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru