InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O čem píší čerstvé Jihočeské týdeníky? Právě vyšly

AKTUALIZOVÁNO - 2.2.2022 06:39

Magazín v týdenících představuje mladého režiséra Karla Šindeláře, který právě dokončuje píseckou filmovou akademii a jehož film Dřevo na příští zimu je v pětici finalistů, mezi nimiž se rozhodne o udělení Ceny Magnesia na březnových Českých lvech. Zajímavý rozhovor vznikl na dálku, protože autor filmu právě cestuje po Evropě s manželkou a synkem v dodávce. V Magazínu najdete taky novinky z lyžařských areálů i se soutěží i skipasy a tipy pro volný čas.

 

Týdeník Táborsko se zajímal o plán ministerstva dopravy s bezplatnými dálničními obchvaty měst. Na Táborsku se to týká Veselí a Tábora. Týdeník také přináší výsledek rušné pondělní debaty táborských zastupitelů o využití rezervních peněz. Nečekaný výsledek přinesl radost pro Čekanice. Popisuje, jak se ve Veselí nad Lužnicí poprvé chystají na participativní rozpočet. A i to, že obec Dražice zdesetinásobila nájem ve svém kulturním domě pro přespolní, kteří donedávna obsazovali jeho kapacitu a na domácí nezbýval prostor. Na malou návštěvu pozve také za 103 letou oslavenkyní do Chýnova a reakce na situaci ve škole tohoto města ještě jednou plní čtenářskou dopisovou stránku. Nechybí také monitoring situace ve školách po pondělním testování na covid. Ve sportovní rubrice si přečtete, jak se stal veslař VS Tábor Jan Čížek mistrem Kanady. O úspěch na mistrovství světa v cyklokrosu bojovali Michael Boroš a Matyáš Fiala - jak dopadli? Zimní příprava druholigových fotbalistů Táborska pokračovala utkáním s rezervou ostravského Baníku, divizní Lom se utkal s Humpolcem. Druholigoví hokejisté prožili dva dost odlišné zápasy proti Písku a Klatovům. V krajské hokejové lize sehráli napínavý zápas s Milevskem hokejisté soběslavského Spartaku. Na ledě bylo živo také v Plané nad Lužnicí, kde se konal první ročník akce Winter Classic Hockey Days.

Týdeník Strakonicko informuje, že o budování v připravované průmyslové zóně Hajská u Strakonic jsou dva noví zájemci. O jaké firmy jde a splňují požadavek radnice na výrobu s přidanou hodnotou? Školy na Strakonicku hlásí, jestli do jejich provozu zasáhla covidová varianta omicron. Řidičů pod vlivem drog už policie chytá víc něž těch opilých. Kde jsou příčiny a jaké je řešení? Přeměna zapomenutého dvorku knihovny ve Vodňanech se blíží – co se bude dít? Starosta Strakonic Břetislav Hrdlička na straně věnované polemice a dopisům čtenářů vysvětluje, proč je dnes TC Přádelna dodavatelem tepla ve Strakonicích. Přidává také svůj pohled na vleklé spory o dodávky tepla na sídlišti Šumavská. Jaké jsou plány kulturní organizace v Blatné? Na to odpovídá ředitelka Broňa Winklerová. Sport má novinky z krajské hokejové ligy, jejíž základní část se chýlí ke konci. Strakonice odehrály během tří dnů dvě utkání a obě vyhrály. Na Hluboké rozhodly 17 sekund před koncem, poté zvládly derby ve Vimperku o gól. Dramata týdeník popisuje. Radomyšl hostila vedoucí Samson České Budějovice a držela s ním krok. Ovšem pak přišla 39. minuta. Co se v ní stalo? Můžete se těšit na rozhovor s krasobruslařkou Sárou Parkosovou, kterou čeká mistrovství republiky. Přestřelku zvládli florbalisté Strakonic proti béčku Štírů České Budějovice, porazili je 12:10. Jaké manko museli dotahovat a co nakonec rozhodlo? Fotbalová Volyně už je v přípravě a na jaře chce vítězit, nedostávat karty a hrát koukatelný fotbal. Stolní tenisté ČZ Strakonice poprvé prohráli. Jakým způsobem a proč?

Týdeník Písecké postřehy přináší reportáž ze soudní síně, kde padl rozsudek nad řidičem kamionu, který vloni ohrozil životy cestujících ve vlaku na přejezdu v Dobešicích u Písku. Po srážce a vykolejení vlaku byli zranění. Škody jdou do milionů. Velitel městské policie v Písku Martin Macháček v rozhovoru vysvětlil, proč strážníci upouštějí od nasazování botiček nebo jak město bojuje s autovraky. Dočtete se, jakou cenu vody schválili v Protivíně a proč se obávají příštího roku. Ředitelé škol na Písecku prozradili, jak bojují s nákazou covidem mezi žáky a pedagogy. Využijí možnosti spojení prázdnin a ředitelského volna? Pořadatel Tomáš Franců se vrací k letošnímu ročníku ochotnického festivalu Stříbrný vítr. Jak se přehlídka vydařila? Odbor životního prostředí nesouhlasí s plánem discgolfového hřiště u Semic, které uspělo v první výzvě participativního rozpočtu. Jaké je řešení? Písečtí hokejisté odehráli tři zápasy během šesti dnů. Kolik bodů získali a co na výkon týmu říkali trenéři Milan Filipi a Pavel Hejl? Radomyšl přivítala lídra soutěže českobudějovický Samson. Co zápas rozhodlo podle Milana Tollingera? Florbalisté se během víkendu představili hned dvakrát na půdě soupeřů. Utkání zhodnotil kouč Michal Hanzlík, který popřemýšlel i o možnosti postupu. Příprava fotbalistů Písku na jarní část třetí ligy je v plném proudu. Nechybí podrobnosti z duelů v Českých Budějovicích a Ústí nad Labem. Sršni zakončili základní část první ligy v Plzni. Jak je s průběhem sezony spokojený tahoun Vojtěch Sýkora a jaké má tým cíle dál?

Milevské noviny zachytily dvě aktuální zprávy - o uzavření mateřské školy Sluníčko statikem a také o náročném konci lyžařského výcviku gymnázia v Krkonoších, kde poslední den onemocněla skupina studentů covidem. Týdeník také čtenáře seznámí se sympatickou dvojicí dívek, které ve volném čase uklízejí přírodu. Občas zažijí i nečekané reakce. Na zastupitelstvu v Chyškách noviny zachytily, že se bude hledat využití pro budovu zdravotního střediska, z něhož se lékařky brzy odstěhují do nových prostor.  Konkurs na ředitele 2. ZŠ v Milevsku se konat nebude, přečtete si proč. A velký rozhovor je věnován Svazku obcí Milevska, který úspěšně pomáhá se sháněním dotací pro obce i spolky. Týdeník také monitoruje, jestli nové ceny potravin a energií znamenají i zdražení školních obědů. A co naleznete ve sportu? Milevští fotbalisté mají v přípravě zajímavou posilu, rozhovor s ní přineseme v tištěném vydání. Stejně tak nebudou chybět turnaj mladších žáků na umělé trávě, novinky z přípravy fotbalistů Kovářova nebo hokejová krajská liga, která míří do finiše základní části a hraje se o důležité body. Milevské noviny vyrazily i do hlubockého podzámčí, kde chtěly překvapit Božetice a na dálku tak pomoct Milevsku. Podařilo se? Čtěte středeční tisk!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace