InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

První kupci pozemků v Průmyslovém parku Milevsko! Jaké plány mají ACOND a Tomáš Dolejší?

První skicu nového areálu firmě ACOND tvořil architekt Jan Hlavín.

První skicu nového areálu firmě ACOND tvořil architekt Jan Hlavín.

MILEVSKO – Na posledním milevském zastupitelstvu došlo k historickému okamžiku. Zastupitelé schválili prodej pozemků v průmyslové zóně pod Dukelskou ulicí pro první dvě firmy, které tu chtějí vybudovat své provozovny. Jiří Hanus z firmy ACOND i Tomáš Dolejší mají ambiciózní plány, nové areály by chtěli postavit do roka a půl.


Tomáš Dolejší, který v současnosti provozuje kovovýrobu v pronajatých prostorách firmy Polata a v Branicích, si zde kupuje přes 3500 metrů čtverečních za cenu 2 482 984 korun plus DPH. Plánuje postavit jedno křídlo výrobních prostor a administrativní budovu, časem by chtěl přistavět ještě druhé křídlo haly. Tomáš Dolejší předpokládá, že nový provoz tu bude stát do roka až roka a půl a zaměstná deset až patnáct zámečníků a montážníků.

Dalším kupcem je Jiří Hanus. Předseda představenstva společnosti ACOND počítá se zahájením výstavby už v prvním pololetí letošního roku. „Řešíme projekt, výběr dodavatelů, financování, následovat bude žádost o stavební povolení. Dokončení bude záležet na možnostech dodavatelů, odhaduji výstavbu trvající asi rok," řekl Jiří Hanus.

Na otázku, zda se výrobce tepelných čerpadel přesune do nového areálu nebo si ponechá i ten stávající vedle ZVVZ, odpověděl: „Prodeje nám rychle rostou už nyní, po našich nejtišších nerezových tepelných čerpadlech je obrovská poptávka, nestíháme vyrábět. V letošním roce uvedeme na trh další nové modely tepelných čerpadel. Každý měsíc nabíráme nové zaměstnance. Stávající areál ponecháme také v provozu, prostorové možnosti nás velmi limitují. Musím poděkovat vedení města za dokončení průmyslové zóny. Pro Milevsko je to historická událost, která by mohla zastavit klesající počet obyvatel a nastartovat rozvoj města."

Jiří Hanus kupuje 6302 metrů čtverečních za 6 685 924 korun bez daně. Prodej pozemků schválili všichni přítomní zastupitelé jednomyslně. Kupní smlouvy musí odsouhlasit i správce dotačního programu Smart Parks for the Future z ministerstva průmyslu a obchodu, z něhož město má schválenu 70 procentní dotaci na vybudování logistické a technické infrastruktury, tedy přístupových komunikací a inženýrských sítí. Město se v rámci projektu zavázalo vyčlenit 2,7 hektaru pro budoucí průmyslovou zónu. Počítá do budoucna i s dalším rozšířením, protože zájem investorů přesahuje tuto výměru.

Začátky sahají do roku 2014

Na zastupitelstvu se přihlásil o slovo Jaroslav Peták (ODS) a řekl, že by bylo dobře vzpomenout na začátek celé akce. Výkupy pozemků pro scelení do průmyslové zóny začaly za starosty Zdeňka Herouta (ODS), který se ve věci angažoval. „Zdeňku, děkujeme," vzkázal Jaroslav Peták nepřítomnému kolegovi.

Město výkup pozemků od tří soukromých vlastníků zahájilo v roce 2014 a platilo jim tehdy 50 korun za metr čtvereční plus náklady na pořízení znaleckého posudku a na vklad do katastru. Celkem tehdy za pozemky zaplatilo 361 162 korun. Nyní město investuje do infrastruktury, kterou měla firma UNIKO dokončit na podzim. Poté termín prodloužila do konce roku a nyní do letošního června. To už jí investoři doslova dýchají na záda.

Diskuse k článku - 10 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Tak hlavně, že bylo vše už známo pro koho to bude, než se s tím vyběhlo napovrch.

    Vloženo 3.2.2022 06:47:27

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    "... zastavit klesající počet obyvatel". Není čas lámat si hlavu, kdo je kdo. Prostě přijdou.

    Vloženo 2.2.2022 17:36:55

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Přeji místním obyvatelům silné nervy s novými zaměstnanci, pravděpodobně z východu až jihu, ba i z oblastí pod Himalájem. Kde se v minulosti otevřela hala, přišli tam. Bordel, špína, chlast a problémy na ubytovnách, to se k tomu váže. Co Milevsko? Zvládne to?

    Vloženo 2.2.2022 16:20:02

    • Občan 

      Reagovat

       

      Myslím, že neznáte dosti zdejší realitu. Oba podnikatelské záměry nejsou totožné s tím co asi máte na mysli..

      Vloženo 2.2.2022 16:48:20

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Třeba že přijde indický zámečník? To spíš zámkař, a ani nemusí být z takové dálky :)

      Vloženo 2.2.2022 18:51:06

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Diplomaticky řečeno.

        Vloženo 2.2.2022 19:48:47

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Mění se země původu, odkud zahraniční pracovníci k nám přicházejí?
          Dříve jsme v Česku měli řadu kvalitních lidí ze Slovenska, Polska, Bulharska či Rumunska, ale dnes dávají přednost Německu nebo Velké Británii. V současnosti zájem o práci v ČR zaznamenáváme tradičně z Ukrajiny, dále ze Srbska, Makedonie, Černé Hory, Bosny a Hercegoviny, Vietnamu, Filipín, Indie, Indonésie či Mongolska.

          Vloženo 5.2.2022 10:48:49

  • Občan 

    Reagovat

     

    Tak velká gratulace a podnikatelům přeji, aby se jim záměr vydařil.

    Vloženo 2.2.2022 15:48:35

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace