Změny ve fotbalovém Zlíně! Grygera končí jako sportovní manažer, posilu hlásí obchodní úsek

Generální manažer Fastavu Zlín Zdeněk Grygera na tiskové konferenci před jarní části sezony. Foto: FC Fastav Zlín
ZLÍN – Fotbalový Zlín hlásí před startem jarní části FORTUNA:LIGY výrazné změny v organizační struktuře klubu, ke kterým došlo prvního února. Z pozice sportovního manažera se do role statutárního místopředsedy představenstva posouvá Zdeněk Grygera, aby mohl ve prospěch klubu jako celku co nejlépe uplatnit své nabyté zkušenosti.

Posílení se dočká obchodní úsek, kam přichází bývalá dlouholetá finanční ředitelka společnosti Tescoma a členka Správní rady Nadace Tomáše Bati, Miluše Hasoňová. V obchodní oblasti a v oblasti komunikace s orgány státní správy a samosprávy se bude aktivněji zapojovat i David Žabčík, člen představenstva a ředitel generálního partnera klubu společnosti Climax.

Z pozice místopředsedy představenstva zůstává Zdeňkovi Grygerovi odpovědnost za sportovní úsek, který povede společně s Markem Kalivodou. Intenzivněji se ale bude v následujícím období věnovat obchodním záležitostem, komunikaci se stávajícími i potenciálními partnery, komunikaci s LFA a FAČR a navázání výrazně širšího partnerství se Statutárním městem Zlín.

Vnitřní fungování klubu se nijak zásadně nezmění. Ředitelem klubu zůstává Leoš Gojš. Marek Kalivoda bude i nadále propojovat „A“ tým s úsekem mládeže a řešit problematiku Klubové akademie ve Fotbalovém areálu Vlastislava Marečka na Vršavě ve spolupráci s vedoucím trenérem mládeže Jaroslavem Matějíčkem.

Další novinkou v klubu je příchod bývalé dlouholeté finanční ředitelky společnosti Tescoma a členky správní rady nadace Tomáše Bati, paní Miluše Hasoňové. „Náš klub chce ještě více prohloubit práci s privátními subjekty z regionu a se statutárním městem Zlín, proto jsme angažovali paní Hasoňovou, která bude se Zdeňkem Grygerou v této oblasti aktivně spolupracovat,“ uvedl ředitel klubu Leoš Gojš.

Nedílnou součástí její práce bude i komunikace se školou Orbis a rodiči naší mládeže. Začátkem letošního roku 2022 klub FC FASTAV Zlín společně s představiteli střední školy Orbis podepsal Memorandum o vzájemné spolupráci, které vnímá jako důležitý krok. „Je to pro nás závazek a výzva zároveň. Společným cílem je toto spojení prohlubovat,“ řekl Tomáš Grygera.

Toto memorandum si klade za cíl v rámci Mládežnické fotbalové akademie na Vršavě propojit sportovní činnost s výchovně vzdělávacím procesem tak, aby se vzdělávání stalo nedílným nástrojem budoucího uplatnění sportující mládeže v jejím dalším životě. A to jak v průběhu studia, tak i po jeho skončení či po ukončení sportovní kariéry hráčů.

Rozhodnutí k uzavření Memoranda se SŠ Orbis vedla klub skutečnost letitého spojení se Základní školou Komenského II ve Zlíně, která patří mezi partnerské školy zlínského Fastavu. Právě tam se ve sportovních třídách vzdělávají nejmenší talentované naděje či děti fotbalistů. Tuto školu v minulosti navštěvovali například Tomáš Poznar, Stanislav Dostál či Lukáš Železník. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x