Verva ztratila zase vedení. Nezabalili jsme to, oceňuje trenér Král

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Litvínov v zápase s třetím Dynamem vytěžil z minima maximum. Na pardubickou branku vyslal pouhých 19 střel, přesto v utkání třikrát vedl o dvě branky. Ani to však Vervě nestačilo a z Pardubic odjížděla s pátou porážkou v řadě a jediným bodem za prohru 5:6 v prodloužení.

Dynamu chyběli reprezentant Matěj Blümel a disciplinárně potrestaný Anthony Camara, které dostali za úkol nahradit Marek Hecl a ruská posila Igoy Švyrjov.

Po dvou porážkách si navíc Dynamo nemohlo dovolit zaváhat potřetí, což se v úvodu odráželo také na výkonu. Domácí vstoupili do utkání dobře, v deváté minutě to byl právě novic v prvním pardubickém útoku Hecl, který otevřel skóre zápasu. „Tři porážky by už byly hodně, proto jsme si říkali, že chceme jednoznačně vyhrát,“ popsal Hecl.

Vervu však první inkasovaný gól nepoložil a ještě do konce první třetiny zvládla utkání otočit. Ve druhé třetině pak dvakrát odskočila na rozdíl dvou branek.

„Měli jsme dobrý vstup do utkání, prvních deset minut jsme si vypracovávali šance, hráli jsme velice slušně. Bohužel pak jsme dostali dva góly, což týmem trochu otřáslo,“ přiznal pardubický trenér Richard Král.

„Bohužel pak jsme dostali dva góly, což týmem trochu otřáslo."

Pardubičtí tak museli téměř celý zápas dotahovat. Na každé snížení Východočechů však našla Verva odpověď. Studenou sprchou pro Dynamo mohlo být třetí dvoubrankové vedení Vervy. Na 3:5 z pohledu domácích navyšoval v čase 54:39 Patrik Zdráhal.

Bleskově však odpověděl v utkání dvougólový Matej Paulovič a půl minuty na to rozradostnil pardubickou enteria arenu vyrovnávací brankou Adam Musil.

„Hrajeme celou třetinu beton, vyhazujeme puky, děláme, co máme, pak dáme gól na 5:3 a totálně se zblázníme. Kdyby někdo spočítal, kolik zápasů jsme vyhrávali, tak bychom možná byli první v tabulce,“ řekl pro litvínovský web Zdráhal.

Následné prodloužení si už Pardubice s přehledem pohlídaly. Přesilovou hru využil Robert Kousal. Zkušený pardubický útočník se na výhře 6:5 podílel kromě vítězné branky také třemi asistencemi. Od začátku roku 2022 pak nasbíral Kousal v deseti utkáních skvělých 16 bodů.

„Za stavu 3:5, když už to vypadalo bledě, jsme to nezabalili a neskutečným nasazením jsme si došli pro vyrovnání a následně jsme rozhodli v přesilovce," chválil svůj tým Král.

„Nejde mluvit o ničem jiném, než o zklamání."

Naopak litvínovský Václav Sýkora neskrýval zklamaní. „Když v zápase třikrát vedeme o dva góly, z toho naposledy zhruba pět minut před koncem a nakonec v základní hrací době skončí zápas nerozhodně, potom v prodloužení vítězství ztratíme úplně, nejde mluvit o ničem jiném než o zklamání."

Verva tak opět ztratila skvěle rozehraný zápas, prohrála navíc páté utkání v řadě. Naopak Pardubice se z předchozích dvou porážek oklepaly a po skvělém obratu se opět přiblížily druhému místu.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz