Serie A - preview 24. kola: Salernitana hostí Spezii

05.02.2022, 08:49, aktualizováno 07.02.2022, 08:45
Previews
Radost hráčů Spezie (© AFP)
Pondělní dohrávka Serie A nabídne zápas mezi Salernitanou a Spezií. Potvrdí hosté zlepšenou formu nebo se nováček pomstí za porážku z podzimního vzájemného utkání?
Salernitana Calcio - Spezia Calcio  (pondělí 20:45)
Dohrávku italské nejvyšší soutěže obstarají dva celky ze spodku tabulky - Salernitana a Spezia Calcio. Hostům se v lednu mimořádně dařilo a ze čtyř zápasů třikrát vyhráli včetně utkání s AC Milán na San Siru. Jak si ale povedou proti týmu, který je úplně poslední?

Spezia musí být kvůli výsledkům z minulého kola favoritem a navíc je na tom lépe i v tabulce. Patnácté místo a sedmibodový náskok na sestupové příčky jsou solidním základem do bojů o záchranu. Spezia však nesmí usnout na vavřínech a dál pravidelně sbírat body. Zápas se Salernitanou je pro ní mimořádně důležitý a případná výhra by mohla mít i vyšší cenu než výhra proti Milánu.

Naopak Salernitaně by porážka hodně ublížila. Už tak je na tom tým psychicky špatně a další nezdar by jen prohloubil krizi. Domácí se z toho potřebují dostat a nic jiného než vítězství to nezmění. V minulém kole Salernitana schytala debakl od Neapole a ještě předtím prohrála rovněž o tři góly s Laziem.

Spezia má výrazně lepší vzájemnou bilanci a její výhrou skončilo i říjnové utkání. Vítězství 2:1 tehdy režírovali Dávid Strelec a Viktor Kovalenko.

Na straně domácího celku budou chybět Coulibaly, Di Tacchio, Ruggeri i potrestaný Veseli. Rozhodně lépe jsou na tom v La Spezii. Výběru trenéra Thiaga Motty bude chybět jen Leo Sena a Bastoni.
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Mazzocchi, Dragusin, Fazio, Ranieri - Bohinen, Radovanović, Coulibaly - Verdi, Ribéry - Mousset
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlić, Nikolaou, Reca - Kiwior, Sala, Gyasi, Verde - Maggiore, Manaj
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.29 - 2.43
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - Cagliari Calcio  (neděle 12:30)
Atalantě v poslední době trochu došel dech a první trojka klubů se jí začíná docela vzdalovat. Pokud si Orobici nechtějí nechat ujet vlak, musí vyhrát nad Cagliari. To by na první pohled neměl být takový problém.

Ono to možná zní víc dramaticky, než jak to opravdu vypadá. Ale fakt, že tak ofenzivní tým, který pravidelně patří mezi nejlépe střílející kluby Serie A, dal gól v soutěžním utkání naposledy v půlce minulého měsíce, značí pole, na kterém je potřeba pracovat. Ve dvou posledních kolech totiž Orobici vyšli střelecky na prázdno, což se jim do té doby v této sezoně ještě ani jednou nestalo.

Je fakt, že se Gasperiniho hráči setkali s poměrně dobrými obranami, protože po Interu se v minulém kole střetli ještě s Laziem. Navíc jim chybí Josip Iličić, který dle Gasperiniho stále není připraven a nakonec jej klub vynechal i z listu pro evropské poháry. Navíc dlouhou dobu nebyl dotažen ani přestup Gasperiniho vysněného hráče Bogy ze Sassuola. Teď už ale mladý křídelník bude připraven nastoupit a dokázat, že si "desítku" zaslouží.

Iličić není jedinou absencí, která snižuje kvalitu Atalanty. Mimo hru zůstávají taky Koopmeiners, Pašalić, Hateboer, Muriel a Mirančuk, navíc Atalanta prodala do Interu obránce Gosense. U soupeře Atalanty, Cagliari, jsou absence ještě mnohem horší. Chybí mu hned deset hráčů včetně hlavní osobnosti Pedra.

Sardinskému celku se stále nedaří vymanit se z příček, které při finálním sčítání znamenají sestup. I přes mírné zlepšení posledních týdnů zůstává Cagliari až na 18. příčce se ztrátou jednoho bodu na Venezii, která však má jedno utkání k dobru. A s Atalantou to na zlepšení moc nevypadá, protože Cagliari s ní prohrálo pět posledních utkání v řadě.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Demiral, Palomino - Zappacosta, Freuler, De Roon, Maehle - Pessina, Malinovskyj - Zapata
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Lovato, Ceppitelli, Goldaniga - Bellanova, Grassi, Marin, Deiola, Dalbert - Pereiro, Pavoletti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.83 - 15.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Empoli FC  (neděle 15:00)
Jen jednou v historii se stalo, že Empoli dokázalo domů přivézt tři body z Bologně. Další šanci má v neděli odpoledne a má štěstí, že Felsinei jsou na tom stejně bledě jako toskánský celek.

Bologna se opírá o domácí prostředí, na němž s Empoli v rámci první ligy (nepočítám Coppu) prohrála za posledních 30 let jen v sezoně 2015/2016. Teď by se jí rozhodně hodilo tuhle tradici udržet, protože v minulých třech kolech se Mihajlovićův tým zrovna v dobrém světle neukázal. Každé z nich prohrál, což se mu ostatně v téhle sezoně stalo už několikrát, že prohrál třikrát po sobě.

Oba týmy mají po čtyřech absencích, ale pro Bolognu je fajn, že se jí z APN vrátil ofenzivní tahoun Barrow. Hosté v tomto ročníku skvěle začali (i minule dali Bologně čtyři kousky), ale postupem času se jejich kouzlo vytratilo. Na výhru čeká toskánský celek už sedm soutěžních utkání. V té doby stihl vypadnout z poháru a klesnout v tabulce na 12. místo. Pořád ale má oproti Felsinei k dobru dva body.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Soumaoro, Medel, Theate - De Silvestri, Svanberg, Aebischer, Dijks - Soriano, Barrow - Arnautović
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, Ismajli, Tonelli, Cacace - Zurkowski, Štulac, Bandinelli - Henderson, Bajrami - Pinamonti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.09 - 3.51 - 3.84
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - US Sassuolo  (neděle 15:00)
Sassuolo cítí dobrou šanci posunout se blíž k první desítce, protože ho v neděli odpoledne čeká výjezd od Janova. Oba tamní celky se předhání v tom, kdo je na tom v tabulce hůř. Sampdoria navíc tápe už několik zápasů po sobě.

Janovská Doria opět přistoupila ke změně trenéra a vsadila na osvědčenou tvář. Nebo spíš známou, protože Giampaolo se v Dorii posledně moc neosvědčil. Tentokrát má slavný tým posunout mnohem dál od pásma sestupu, protože to je v současné chvíli místo, které Dorii reálně hrozí. Blucerchiati nezvládli vyhrát už sedm soutěžních utkání, přičemž pět z nich prohrály.

První duel v obnovené premiéře nevyšel ani Giampaolovi, kterému pokazila návrat zlepšující se Spezia. Doria je proto 16. s náskokem tří bodů na sestup. Registruje sice tři absence, ale do hry se zřejmě konečně dostane novic Sensi nebo taky bojovník Rincon. S jejich pomocí by mohla kvalita jít nahoru.

Sassuolo v lednu ztratilo křídelníka Bogu, který šel za lepším do Bergama. A taky výběr trenéra Dionisiho vynuceně počítá tři absence. V tabulce mu ale patří solidní 11. místo a na první desítku ztrácí tři body, což při generační výměně, jakou Neroverdi podstupují (lidový hrdina Caputo obléká právě dres Sampdorie), není zas tak špatná bilance. Sassuolo pokračuje v pohárové jízdě po výhře nad Cagliari, minulé kolo mu ale tak moc nevyšlo, protože s FC Turín jen remizovalo.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszyńzki, Colley, Magnani, Augello - Candreva, Rincon, Thorsby - Sensi - Gabbiadini, Caputo
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Kyriakopoulos, Ferrari, Chiriches, Toljan - López, Frattesi, Harroui - Berardi, Raspadori - Scamacca
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.77 - 3.89 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Venezia FC - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Neapol zahájí po delší pauze znovu boj o první příčku, od níž se sice vzdálila, ale rozhodně ji nevzdala. Tentokrát pojede do Benátek, kde ji čeká trápící se soupeř. Venezia se vznáší těsně nad sestupovou propastí a teď by do ní mohla spadnout.

Fakt, že se Benátky dlouhodobě potápí, je známý. V přeneseném slova smyslu to platí i na Venezii, jediný prvoligový klub z populárního města gondol a karnevalu. Venezia pod vedením trenéra Paola Zanettiho zatím hraje hluboce podprůměrný fotbal a i když se občas vzmůže na nečekaný úspěch, její nezkušený a nepříliš kvalitní kádr pak obyčejně několik dalších utkání prohraje.

Klub založený před 115 lety zatím dokázal vyhrát jen čtyřikrát, za což nese vinu obrana i útok. Ofenziva je spolu s janovským CFC druhou nejméně produktivní v celé lize (za suverénně nejhorší Salernitanou) a obrana na tom není o moc líp. Víc branek dostalo šest týmů a čisté konto udržel ligový nováček naposledy proti Bologně v polovině listopadu.

Dobrou zprávou pro mladého trenéra je kompletně prázdná marodka. Navíc se může opírat o zkušenosti někdejší portugalské hvězdy Naniho a nově také o schopnosti protřelého střelce Nsamého, kterého Venezia ukořistila na konci přestupového období.

Neapol má jednu důležitou absenci a tou je mexický útočník Hirving Lozano. Ten se při plnění reprezentačních povinností zranil a čeká ho rekonvalescence na několik týdnů. Neapol má za sebou hodně slabý prosinec, v němž se naplno projevily absence a ve kterém uhrála v pěti duelech jen jednu výhru. Poslední dva duely už si ale zase užila a bodovala v obou naplno. I proto jí stejně jako AC patří druhé místo o čtyři body za Interem.
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Romero - Ebuehi, Caldara, Ceccaroni, Haps - Cuisance, Ampadu, Tessmann - Nani, Henry, Okereke
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Mario Rui - Lobotka, F. Ruiz - Elmas, Zieliński, Insigne - Osimhen
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.07 - 4.47 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Turín FC  (neděle 18:00)
Nedělní podvečer nás přivede do Dacia Areny v Udine, kde se domácí Zebry pokusí o výhru po dlouhé době plné zklamání. Proti nim se postaví turínské FC, kterému zklamání taky nejsou cizí, i když je o několik řad na Udinese.

Už čtyři zápasy čeká Udinese na chuť vítězství. Zažilo ji naposledy se Salernitanou, byť tento duel byl jen kontumován ve prospěch Zeber. Na hřišti si hráči užili výhru kolo předtím, když čtyřmi vstřelenými góly rozmetali obranu Cagliari. Jenže to už je dávno a tři ze čtyř posledních utkání Zebry prohrály.

Za 11 odehraných domácích utkání zvládly Zebry vyhrát jen třikrát, což není zrovna lichotivá bilance. Doma se jim s Turínem moc nedaří, protože vyhráli jen tři domácí utkání za 14 let.

V duelu s Turínem jim navíc budou chybět dvě ofenzivní veličiny, konkrétně vykartovaný Deulofeu a zraněný Pereyra. Ani Turín na tom není o moc líp, protože symbol posledních let, Belotti, svou formu od začátku roku ještě nenašel a je zraněný stejně jako nová posila Fares, zatímco karty nepustí do hry obránce Bremera.

O toho je po skvělých výkonech velký zájem, který po nedávném prodloužení opadl jen mírně. Místo něj si sportovní ředitel Vagnati vyhlédl nového mladíka z Frosinone, stopera Gattiho, kterého mu ale na poslední chvíli vyfoukl slavnější Juventus. Výkony na hřišti ale dělají Býkům radost, protože ve třech posledních utkáních neprohráli ani jednou.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Pérez, Becao, Nuytinck - Molina, Arslan, Walace, Makengo, Udogie - Success, Beto
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Zima, Buongiorno, Rodriguez - Singo, Lukić, Mandragora, Vojvoda - Praet, Brekalo - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.20 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Hellas Verona  (neděle 20:45)
Aktuálně nejlepšího střelce dosavadního ročníku Serie A Dušana Vlahoviće čeká premiéra v dresu Juventusu. Srbský útočník teprve před několika dny přestoupil z Fiorentiny, ale díky absencím není třeba s jeho nasazením otálet. Juventus vyzve na Allianz Stadium nebezpečný Hellas Verona, který zpovzdálí pokukuje po evropských příčkách.

Juventus není v pozici, kdy by si mohl dovolit zaváhat. Vstup do letošní sezony nebyl optimální a "Stará dáma" v tuto chvíli ztrácí jeden bod na klíčové čtvrté místo s tím, že Atalanta má o jedno odehrané utkání méně. K naplnění cílů se vedení klubu podařilo přivést sedmnáctigólového Dušana Vlahoviće. "Bylo jasné, že se bude muset vydat jiným směrem, ale čekal jsem, že odejde až po sezoně. Pokud naváže na výkony, určitě to bude skvělá posila. Pokud jsou hráči lákáni velkými kluby, bývá těžké je udržet. Pro Juventus je teď nutností skončit do čtvrtého místa," okomentoval novou posilu legendární Dino Zoff. Vlahović přestoupil do Juventusu za 80 milionů eur.

Nejde o jedinou akvizici. Do Turína přiletěli i Denis Zakaria nebo Federico Gatti. Naopak s černobílým dresem se rozloučili Dejan Kulusevski a Rodrigo Bentancur. Oba zamířili do Tottenhamu, přičemž prvně jmenovaný jen na hostování.

Juventus před přestávkou remizoval 0:0 s AC Milán a ligovou sérii neporazitelnosti prodloužil na devět zápasů. Jeho forma roste a proti Hellasu by to měl potvrdit. Má to ale háček. Ve vzájemných zápasech od září 2019 ani jednou nezvítězil. Hellas dokonce vyhrál v prvním duelu na domácí půdě 2:1.

Veronský celek patří k nepříjemným soupeřům a zvláště pokud se utká se zvučným jménem. Zvláštní motivaci uspět pak bude mít trenér Igor Tudor, který v Juventusu dlouhá léta jako hráč působil. Hellas v lednu vyhrál tři ze čtyř ligových zápasů a překvapivě vyšel bodově naprázdno v domácím zápase se Salernitanou. V tabulce mu patří deváté místo a na evropské poháry ztrácí pět bodů. Také Hellas na přestupovém trhu nelenil a z Polska přivedl Mateusze Praszelika a udržet se podařilo Antonína Baráka, jehož jméno se skloňovalo v souvislosti s Tottenhamem.

Marodka Juventusu se poměrně rozrostla a přestávka tomu příliš nepomohla. Trenér Allegri se musí obejít bez Chiesy, Bernardeschiho, Bonucciho, De Wintera, Alexe Sandra, Perina a vykartovaného Locatelliho.

Trenérovi Tudorovi budou scházet Hongla, Dawidowicz, Frabotta i potrestaný Simeone. Absence posledně jmenovaného je pro ofenzivní složku Verony velkou nepříjemností.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, De Ligt, Chiellini, Pellegrini - Arthur, Rabiot, Cuadrado - Dybala, Vlahović, Morata
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Casale, Gunter, Ceccherini - Faraoni, Tameze, Veloso, Lazović - Barák - Caprari, Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 3.96 - 6.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - Janov CFC  (sobota 15:00)
Po delším zimním spánku se k životu probouzí i italská Serie A. Prvním duelem, na který se její fanoušci mohou těšit, je střet AS Řím a Janova. CFC se touží pod novým trenérem ukázat a právě duel s Vlky ve Věčném městě by mu potřebnou vzpruhu mohl zajistit.

Dalo by se říct, že zimní přestávka přišla pro Vlky v tu nejméně vhodnou chvíli. První týdny nového roku se jim totiž docela povedly. Postupně si tým trenéra Josého Mourinha poradil s Cagliari, Lecce a Empoli, čímž Giallorossi nechali částečně zapomenout na pokažené šlágry s AC Milán a Juventusem.

Zejména první poločas minulého kola s Empoli se AS povedl nad očekávání a dost možná to byl nejlépe sehraný poločas AS v této sezoně, vždyť Vlci vedli až o čtyři branky! Díky této šňůře výher se dostali opět do kontextu s poháry, momentálně jsou totiž na šesté příčce. To jim samozřejmě pořád nestačí, ale je fakt, že minimálně od první čtyřky jsou Vlci výsledkově i kvalitativně dost daleko.

Jejich výhodou je teď domácí prostředí, kde Janov vyhrál jen jednou za posledních 40 let. Další výhodou je sudí. Ne ten, kterého si AS najalo, aby konzultoval jejich situaci s VARem a hráčům ji lépe vysvětlil, ale ten, který bude šéfovat tomuto utkání. Sudí Abisso pískal v této sezoně šest duelů AS a Římané všechny vyhráli.

Fandové klubu z přístavního města budou zase zvědaví na relativně nového kouče Blessina, který přišel s předzvěstí atraktivního a hodně ofenzivního fotbalu. Navíc se vedení snažilo doručit mu k tomu správné hráče a bylo v zimním mercatu hodně aktivní. Aby taky ne, když CFC zaujímá až předposlední místečko.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Karsdorp, Mancini, Smalling, Maitland-Niles - Veretout, S. Oliveira - Zaniolo, Mchitarjan, Felix - Abraham
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Vanheusden, Ostigard, Vasquez - Hefti, Sturaro, Badelj, Calafiori - Amiri - Piccoli, Destro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.99 - 9.12
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - AC Milán  (sobota 18:00)
V sobotu od 18 hodin se na stadionu Giuseppe Meazzy odehraje další díl věčného soupeření dvou milánských gigantů. Derby della Madonnina je hlavním tahákem kola a půjde v něm opravdu o hodně. Inter je psaný jako domácí tým a aktuální lídr Serie A. O čtyři body zpátky je AC Milán, ovšem "černomodrá" parta má pak ještě jedno utkání k dobru. V pořadí již 301. milánské derby bude bez zraněného Zlatana Ibrahimoviće.

Ještě před pár lety prožívaly milánské kluby vleklou krizi, kterou se nedařilo vyřešit, ale nyní už oba slavné týmy zase bojují o nejvyšší příčky a to je rozhodně pro italský fotbal dobře. Inter dokonce loni po dlouhém čekání získal Scudetto a letos zatím úspěšně kráčí za obhajobou. Tabulce vévodí s náskokem čtyř bodů a jedním utkáním k dobru.

Od mistrovské sezony se však Inter změnil. Odešli hlavní strůjci úspěchu - trenér Antonio Conte či kanonýr Romelu Lukaku. Vedení Nerazzurri odvedlo skvělou práci a jako náhradu přivedlo Simona Inzaghiho a Edina Džeka. V úvodu sezony měl Inter určité problémy, ale velice rychle je zažehnal a v novém roce znovu vévodí tabulce. Úspěch si připsal i na evropské scéně, když se mu podařilo konečně postoupit do vyřazovací fáze Ligy mistrů. V osmifinále, které je na programu už 16. února, vyzve silný Liverpool. "Bude to velmi intenzivní období, budeme čelit mnoha vysoce kvalitním soupeřům," reagoval na náročný program Simone Inzaghi. Inter se mezitím ještě střetne s Neapolí a AS Řím.

Inter naposledy prohrál 16. října a v Serii A je tak už čtrnáct zápasů neporažen. Výbornou formu si udržuje i po novém roce, to dokázal porazit Lazio i Benátky a v Bergamu na Atalantě získal bod. Tažení Nerazzurri zatím nápadně připomíná loňskou jízdu, kdy nejprve také zaostával za svým městským konkurentem, ale postupně se na něho dotáhl a pak už první příčku nepustil. Velkou roli v tom sehrálo i milánské derby, ale trenér Simone Inzaghi nepovažuje sobotní střetnutí za rozhodující. "Nebude to rozhodující derby. Viděli jsme to před prvním derby, kdy jsme měli o sedm bodů méně. Ale pak jsme to dorovnali a hráli velmi dobře. Je to důležitý zápas a víme, co znamená pro naše fanoušky, ale do konce pak ještě zbývá patnáct zápasu a to je hodně," rozpovídal se Simone Inzaghi.

AC Milán čeká na mistrovský titul od roku 2011 a rád by se dočkal letos. Bude to mít ale hodně těžké, protože Inter je ve skvělé formě a dobře si vedou i další, zejména Neapol. Rossoneri i letos několik kol vévodili tabulce, ale po bodových ztrátách vyklidili pozice a v tuto chvíli jsou až třetí. Litovat musí především nešťastné porážky se Spezií. V minulém kole si Milán rozdělil body s Juventusem (0:0). "Vítězství by nám dodalo velkou sebedůvěru, pozitivitu, sílu a samozřejmě tři body. Bojujeme o vysoké umístění a to je důležité," řekl Stefano Pioli.

Interu bude chybět útočník Joaquín Correa a k dispozici ještě nebude ani nová akvizice Robin Gosens, jinak má Simone Inzaghi všechny své opory. To se ale nedá říci o Stefanu Piolim. Zlatan Ibrahimović v nominaci chybí a spolu s ním také Kjaer, Ballo-Touré a Rebić.

Na slavném stánku Giuseppe Meazzy je již vše připraveno. Objevují se názory, že pokud Inter v derby vyhraje, nic ho už na cestě za obhajobou nezastaví a AC Milán si ve zbytku sezony bude muset hlídat záda. Jak to nakonec dopadne, uvidíme v sobotu večer.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brožović, Çalhanoğlu , Perišić - Džeko, Lautaro
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Kalulu, Romagnoli, Theo Hernández - Tonali, Kessié - Saelemaekers, Bennacer, Leão - Giroud
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.78 - 4.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
ACF Fiorentina - SS Lazio  (sobota 20:45)
Fiorentina si zvyká na život bez své nejzářivější hvězdy, útočníka Dušana Vlahoviće. Trenér Lazia Maurizio Sarri si zase zvyká na spolupráci s prezidentem Lotitem a je otázka, jak absence zimního mercata ovlivní výsledky jeho mužstva.

Dušan Vlahović. Hráč, který se zapsal do historie už několikrát, naposledy pak svým přestupem do Juventusu. V tomto lednu nikdo nepřestoupil za tak astronomickou částku jako mladý Srb. Útočník, který si v novém působišti vybral dres s číslem sedm, bude Fialkám chybět. I proto vedení podnikalo kroky k tomu, aby jeho odchod fanoušky tak moc nemrzel a mužstvo neutrpělo v kvalitě útoku takovou ránu.

To první se moc nepovedlo, protože prezident Rocco Commisso musel řešit bannery a transparenty žádající jeho hlavu a dokonce některé výhrůžky směrem k rodině. Ale dělal, co mohl, takže trenér Italiano si může v hlavě skládat, jak poskládá útok plný nových tváří. Arthur Cabral, Krzysztof Piątek nebo Jonathan Ikoné slibují čerstvou várku gólů. První z nich by rádi přidali do sítě římského Lazia.

Fialky jsou nyní v tabulce před svým konkurentem, ale dělí je od sebe jen skóre. Pro Violu hovoří fakt, že mají oproti Laziu jedno utkání k dobru. Fiorentinu nečeká nic snadného. Přeci jen, s Vlahovićem odešlo dvacet branek a nejlepším střelcem týmu je v tuto chvíli pětigólový obránce Biraghi.

Lazio je na tom o poznání lépe. Jen Ciro Immobile dal ve všech soutěžích 21 branek a přes Biraghiho pět tref se dostali i Pedro s Milinkovićem-Savićem. Přesto trenér Sarri (sám toskánský rodák a patriot) nemůže být spokojen. Od prezidenta Lotita chtěl rozhodně víc než jen příchod mladého stopera původně určeného pro Primaveru a křídla, o které sám nestál.

Lazio se opírá aspoň o fakt, že ve Florencii se mu daří a domácí Fialky porazily svého konkurenta na stadionu Artemia Franchiho jen třikrát za posledních deset let! Teď jsou navíc bez Odriozoly se Saponarou. Který z týmů naváže lépe na remízy z minulého kola?
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Venuti, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Bonaventura, Torreira, Duncan - Ikoné, Piątek, Gonzalez
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Hysaj, Luiz Felipe, Radu, Marušić - Milinković-Savić, Cataldi, Luis Alberto - Pedro, Immobile, Zaccagni
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.65 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán22165153:1753
2.SSC Neapol23154443:1649
3.AC Milán23154447:2549
4.Atalanta Bergamo22127344:2643
5.Juventus FC23126534:2142
6.AS Řím23122940:3038
7.ACF Fiorentina22113841:3036
8.SS Lazio23106746:3936
9.Hellas Verona2396843:3833
10.Turín FC2295830:2132
11.US Sassuolo2378839:3829
12.Empoli FC23851037:4729
13.Bologna FC22831129:3727
14.Spezia Calcio23741224:4225
15.Udinese Calcio2259831:3624
16.UC Sampdoria23551329:4120
17.Venezia FC22461220:4018
18.Cagliari Calcio23381222:4417
19.Janov CFC231101220:4513
20.Salernitana Calcio22321714:5310
Bodové odečty
Salernitana Calcio-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (355)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele