Premier League - souhrn 24. kola: Arsenal v deseti udržel vedení

08.02.2022, 22:44, aktualizováno 10.02.2022, 22:43
Komentáře a souhrny
Gabriel Magalhães (© AFP)
Arsenal uhájil před Wolves svou pozici v tabulce, když i po Martinelliho vyloučení udržel těsné vedení. Jota zajistil Liverpoolu vítězství nad Leicesterem. Manchester City zdolal Brentford a upevnil si prvenství, Tottenham naopak podlehl Southamptonu. West Ham přehrál Watford a vrací se na čtvrté místo před Manchester United, který remizoval s Burnley.

Wolverhampton Wanderers - Arsenal FC 0:1

10.02.2022 20:45

Góly: 25. Gabriel Magalhães

Přímý souboj o pozice v tabulce byl k vidění ve čtvrtek večer ve Wolverhamptonu. Domácí tam svedli urputnou bitvu s Arsenalem, který v první půli poslal do vedení Gabriel, nakonec však nevyužili ani více než dvacetiminutovou přesilovku a prohráli 0:1.

Utkání se rozehrálo v opatrnějším duchu a první poločas nabídl dobrou obranu Vlků, kteří jinak aktivní Arsenal nepouštěli do šancí. Jednu takovou spálil Lacazette, v pětadvacáté minutě pak Gunners využili zaváhání gólmana. Sá v souboji právě s Lacazettem nedokázal vyboxovat míč, ten se tak odrazil ke Gabrielu Magalhaesovi a ten do poloodkryté klece skóroval.

Komplikace pro hosty přišla zhruba po třech čtvrtinách utkání. Martinelli totiž na útočné polovině ztratil míč, následně se soupeři nedovoleným způsobem snažil zabránit vhazování. To se mu nepovedlo, navíc příjemce hodu Chiquinha mu unikal po lajně, a tak jej Brazilec zezadu sestřelil. Od sudího Michaela Olivera za to uviděl dvě po sobě jdoucí žluté karty a musel tedy po kuriózní situaci do sprch.

Prakticky okamžitě se Wolves radovali z vyrovnání, Xhaka ale míč do své sítě odehrál ve snaze odehrát jej před Jiménezem, který stál v ofsajdu. Na druhé straně mohl dát spoluhráčům klid do kopaček Lacazette, jenže v samostatném úniku selhal tváří v tvář brankáři. Vlci ve zbytku utkání soupeře výrazně zatlačili, i díky několika skvělým Ramsdaleovým zákrokům ovšem nedokázali vyrovnat.

V tabulce tak zůstávají na osmé příčce, naopak Arsenal se po prvním vítězství v tomto roce dostal před Manchester United na pátou pozici. Ztráta na čtvrtý West Ham navíc činí jen jeden bod při dvou zápasech k dobru.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Leicester City 2:0

10.02.2022 20:45

Góly: 34. Diogo Jota, 87. Diogo Jota

Liverpool neponechal nic náhodě a oplatil Leicesteru prosincovou porážku. Hrdinou Reds se stal dvougólový Diogo Jota, značný podíl na vítězství domácích měl ale také Mohamed Salah. Egyptský křídelník hodil za hlavu zklamání z Afrického poháru národů a zejména po jeho příchodu na hřiště se hosté dostali do defenzivy, ze které se už nevymanili.

Skóre přitom mohly otevřít leicesterské "Lišky". Po prostrčení od Lookmana pálil v osmé minutě z levé strany Maddison a brankář Liverpoolu Alisson měl co dělat, aby ránu anglického záložníka vytěsnil. Za dalších jedenáct minut se blýskl také strážce hostující svatyně Schmeichel. Dánský gólman si připsal důležitý zákrok po závaru před jeho kasou, kterou způsobila nedávná posila Liverpoolu Díaz. Po centru Kolumbijce se k zakončení nakonec dostal Alexander-Arnold, gólovou radost mu nicméně překazila Schmeichelova levá noha.

Alexander-Arnold však v mužstvu Reds hraje důležitou roli jako exekutor standardních situací, což potvrdil po půlhodině hry. Na rohový kop pravého beka si naskočil Van Dijk, jeho hlavičku vyrazil Schmeichel před sebe, kde ovšem stál pohotový Jota, který z dorážky rozjásal Anfield Road.

První půle každopádně nabídla spíše průměrnou dávku zábavy. Leccos se změnilo po hodině hry, kdy se na trávníku objevil Salah. Že jej reprezentační povinnosti neunavily ukázal Egypťan v 75. minutě, kdy po chybě hostů rychle pelášil na Schmeichela, která ale Salahův oblouček zastavil pravou rukou. O tři minuty později dal Salah vzpomenout na Arjena Robbena. Právě po vzoru známého Nizozemce si na rohu pokutového území připravil míč na obstřel levačkou, který zastavilo až břevno. Záhy Schmeichel zlikvidoval dělovku Díaze.

Do další akce Liverpoolu se Salah připletl v 82. minutě, kdy přihrávkou vyslal Díaze, jenž prostřelil Schmeichela mezi nohami, avšak míč se nakonec za brankovou čáru nedokutálel. Za dalších pět minut už ale unavení hráči Leicesteru kapitulovali podruhé. Albrighton i Barnes pod tlakem napadajících Reds zaváhali před vlastní bránou, čehož využil Jota, který navzdory snaze Schmeichela upravil skóre utkání na konečných 2:0.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Leeds United 3:3

09.02.2022 21:00

Góly: 30. Philippe Coutinho, 38. Jacob Ramsey, 43. Jacob Ramsey - 9. Daniel James, 45+2. Daniel James, 63. Diego Llorente

Zběsilý první poločas ve Villa Parku zvedal diváky ze sedadel. Leeds sice šel na půdě Aston Villy poměrně rychle do vedení, domácí však skóre třemi góly otočili. Hosté nicméně ještě do přestávky korigovali a po změně stran nakonec vyrovnali na konečných 3:3. Obě mužstva každopádně natočila brilantní reklamu na anglickou kopanou.

Režiséři birminghamského dramatu dlouho neotáleli s kolizí. První zápletku v ději mohla přinést již druhá minuta střetnutí, v níž se po rohovém kopu dostal k zakončení hlavou obránce "Villans" Mings, jemuž radost z gólu překazil důležitým zákrokem brankář Leedsu Meslier. O sedm minut později se již skóre měnilo, ovšem na druhé straně hřiště. Průniku Rodriga využil James k přízemní křižné střele, kterou velšský fotbalista propasíroval mezi nohami Mingse. Gólman domácích Martínez tak měl málo času na reakci a jen marně se natahoval po balónu mířícím do jeho svatyně.

Aston Villa se o odpověď podobně jako krátce po úvodním hvizdu pokusila z rohového kopu. Digne svou levačkou vyhledal ve 25. minutě "všudybyla" Mingse, ani tentokrát ale jeho hlavička nevedla k brance, neboť se o fous nevměstnala mezi tři tyče. Za další čtyři minuty vyvezl míč hostující Harrison, ž čehož opět těžil James, který se do míče opřel z dálky a trefil břevno Martínezovy svatyně.

Kdoví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby James mířil o pár centimetrů níž. Místo toho hned z protiakce poslal Cash z pravé strany přihrávku do pokutového území, kde si kulatý nesmysl našel Coutinho. Ten napodobil Jamese a taktéž skóroval přízemní střelou k tyči. Ve 38. minutě již Villans dokonali obrat. Coutinho na půli hřiště vyslal do úniku Ramseyho, jenž svůj úprk zdárně zakončil. Šest minut nato vpadli domácí do otevřené obrany United, Coutinho finální příhrou opět vyzval ke skórování Ramseyho, jenž další nabídkou opět nepohrdl — 3:1.

Radost z obrátky ve skóre by na straně Aston Villy jistě byla větší, kdyby domácí ještě před přestávkou nedopustili Leedsu vyrovnání. Přesně to se nicméně stalo. V druhé minutě nastavení první půle oklamal Klich obranu Villans patičkou na Morena, jehož pas před bránu vytvořil zmatek. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval James, jenž navzdory svému nevelkému vzrůstu dotlačil balón za brankovou čáru hlavou.

"Whites" se tak opět dostali do hry a po hodině hry vyrovnali. Po rohovém kopu hlavičkoval Struijk, jeho pokus ještě zastavil bránící Mings, avšak z dorážky již hostující tábor rozradostnil Llorente. Kromě branky na 3:3 již druhý poločas žádný další gól nenabídl, byť například pokusu Coutinha z 67. minuty nechybělo mnoho. Do průběhu zápasu již více nepromluvilo ani vyloučení domácího obránce Konsy, který v 87. minutě viděl druhou žlutou kartu. Na prvních 45 minut duelu se nicméně ve Villa Parku bude nějakou dobu vzpomínat.

Více informací k zápasu

Norwich City - Crystal Palace 1:1

09.02.2022 20:45

Góly: 1. Teemu Pukki - 60. Wilfried Zaha

Norwich sice šel proti Crystal Palace rychle do vedení, nakonec však musel být rád za dělbu bodů. Hosté z Londýna totiž většinu mače tahali za delší konec a nebyli daleko vítězství, avšak zpackaná penalta je stála zisk tří bodů.

Poprvé se síť vlnila již po zhruba 40 sekundách hry. Přihrávku Rashici do pokutového území srazil Idah pro Pukkiho, jehož skákavé zakončení se od tyče odrazilo za brankovou čáru. Zbytek první půle ale Norwich víceméně ubránil. Pouze jednou Crystal palace překonali defenzivu domácích, když Guehi pasem vyzval ke skórování Matetu, jenž skutečně překonal brankáře "Kanárků" Gunna. Gól však kvůli ofsajdu neplatil.

Aktivita "Orlů" však pokračovala i po změně stran. V 55. minutě se zpoza pokutového území opřel do míče Schlupp, to ovšem Gunn své mužstvo ještě podržel. O pět minut později se už ale strážce svatyně Norwiche marně natahoval po výstavním obstřelu Zahy, který zařídil vyrovnání.

Hrdinou se Zaha mohl stát v 63. minutě poté, co si vzal na starost pokutový kop. Ten sudí nařídil ve prospěch hostů poté, co Aarons ve vlastní šestnáctce fauloval Mitchella. Zaha ovšem při zakončení zaškobrtl a nakonec ani netrefil bránu. To se v 73. minutě povedlo Gallaherovi ze standardní situace, Gunn ale jeho ránu vyrazil a uchránil Kanárky od další inkasované branky.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Southampton FC 2:3

09.02.2022 20:45

Góly: 18. Jan Bednarek (vl.), 70. Heung-min Son - 23. Armando Broja, 79. Mohamed Elyounoussi, 82. Che Adams

Tottenham prohrál domácí duel 24. kola Premier League se Southamptonem 2:3. Skóre otevřel vlastní brankou Bednarek, druhý gól domácích přidal Son. O tři body se postarali Broja, Elyounoussi a Adams.

Hosté měli hned ve čtvrté minutě obrovskou šanci. Elyounoussi z levé strany poslal parádní pas do prostoru malého vápna, kam si naběhl Che Adams, který z první nepropálil z absolutní blízkosti Llorise.

V šestnácté minutě se veliká příležitost zrodila na druhé straně hřiště. Hosté měli otevřenou obranu, Son poslal balon doprava na Kanea, který po pár krocích poslal přízemní centr do pokutového území, kam si nabíhal nikým nehlídaný Reguilón. Ten však dopadl stejně jako Adams na druhé straně, nechal vyniknout gólmana Forstera.

V osmnácté minutě už domácí Spurs šli do vedení. Na přihrávku Lucase si naběhl Hojbjerg, který balon poslal do pokutového území. Tam společně bojovali Son a Bednarek, načež si hostující obránce nešťastně srazil míč do vlastní brány.

Saints však nemuseli moc dlouho smutnit, protože už ve 23. minutě vyrovnali. Tottenham byl před vlastní brankou velmi nedůrazný a na několik pokusů jeho obránci nedokázali dostat balon pryč od Llorise. Nakonec z levé strany poslal pas do vápna Perraud a našel Armanda Broju, který z první poslal míč do sítě.

Hosté byli v dalším průběhu prvního poločasu lepším celkem, tutovku zahodil Broja, který mířil těsně vedle. Ve 43. minutě nejprve Salisu hlavičkoval do odkryté brány, ale trefil jen Daviese, poté Perraud zpoza vápna vyslal dělovku do břevna.

Přesto však nakonec v 70. minutě šli znovu do vedení domácí. Kane vyslal po pravém křídle rychlého Lucase, jenž pak servíroval do pokutového území milimetrový centr, který zužitkoval ke skórování Son Heung-min.

V 79. minutě bylo opět vyrovnáno. Hosté hráli po pravé straně, odkud nakonec poslal před branku nadýchaný pas James Ward-Prowse. Saints sice byli proti přesile, ale nakonec se mezi obránci dokázal uvolnit Mohamed Elyounoussi, který hlavou překonal Huga Llorise.

Obrat dokonali o tři minuty později. Důležitou roli měl opět James Ward-Prowse, který znovu centroval do pokutového území. Domácí jako by se nepoučili a tentokrát nechali volného Che Adamse, který hlavou balón usměrnil k tyči.

Domácí se v 93. minutě radovali z vyrovnání, ale nakonec zbytečně. Steven Bergwijn se totiž v momentě přihrávky nacházel v ofsajdovém postavení, což objevil až VAR, a domácí tak zůstali bez bodů.

Více informací k zápasu

Manchester City - Brentford FC 2:0

09.02.2022 20:45

Góly: 40. Riyad Mahrez (pen.), 69. Kevin De Bruyne

Nebyla to sice žádná kanonáda, přesto Manchester City bez větších potíží splnil povinnost a přemohl na domácí půdě Brentford. Ačkoliv měli svěřenci manažera Pepa Guardioly otěže zápasu pod kontrolou, nakonec si k výhře museli pomoct pokutovým kopem, druhou gólovou pojistku pak domácí přidali po chybě gólmana hostí. Tak jako tak uzmuli "Citizens" tři body a dál komfortně sídlí na čele ligové tabulky.

Již v páté minutě se sice k hlavičce dostal Foden, avšak poté tlak City dlouho nevedl k výraznějšímu ohrožení svatyně "Bees". Až po půlhodině hry vyhledal Foden po kombinaci okolo pokutového území centrem Sterlinga, jehož volej nicméně přeletěl břevno. Za další tří minuty rozehrál De Bruyne standardní situaci, Dias sklepl míč na kolegu z obrany Laporta, jehož pohotová střela proletěla jen těsně kolem tyče do zámezí.

Ve 39. minutě už ale sám Brentford pomohl soupeři ke skórování. Rasmussen totiž ve vlastním vápně poslal k zemi unikajícího Strelinga, díky čemuž kopal Manchester penaltu. Tíhu okamžiku na sebe vzal Mahrez, alžírský křídelník nicméně tlaku nepodlehl a střelou do protipohybu brankáře Rayi otevřel střelecký účet duelu.

Druhá půle pokračovala v podobném rytmu jako ta první. Guardiolova družina soustavně bušila do úlu brentfordských "Včel". Pět minut po změně stran se z dálky do míče opřel Cancelo a jeho pohledný pokus neprosvištěl nad břevnem až tak daleko.

Řadu dalších pokusů zneškodnil mezi třemi tyčemi pohotový Raya, v 69. minutě však sám gólman Bees fatálně zachyboval. Při rozehrávce namazal balón přímo na nohu napadajícímu Sterlingovi, jehož ještě Raya vychytal, dorážka De Bruyneho už ale rozvlnila síť — 2:0. Druhý gól domácích víceméně definitivně rozhodl o osudu utkání. Deset minut před koncem ještě Raya dokázal vytěsnit dalekonosný pokus Rodriho, i tak Brentford odjel z Manchesteru s prázdnou.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Manchester United 1:1

08.02.2022 21:00

Góly: 47. Jay Rodriguez - 19. Paul Pogba

Burnley remizovalo ve 24. kole Premier s Manchesterem United 1:1. Hosty dostal do vedení Paul Pogba, za domácí srovnal Jay Rodriguez.

Man Utd vstoupil do utkání aktivněji a už ve dvanácté minutě se ujal vedení, o které ho však záhy připravil videorozhodčí. Bruno Fernandes rozehrál přímý kop a jeho centr se snesl přesně na hlavu Raphaëla Varana, jenž si připsal první gól v novém dresu. VAR však následně vyhodnotil postavení Harryho Maguira jako ofsajdové, hostující obránce bránil soupeři ve hře.

"Rudí ďáblové" však nemuseli dlouho zoufat, protože v 19. minutě už se opravdu dostali do vedení. Rashford na levé straně posunul míč pro Shawa, který fantastickou přihrávkou našel volného Paula Pogbu. Ten z první pravou nohou zamířil přesně pod břevno a gólman Pope neměl šanci.

Aby toho nebylo málo, United ve 22. minutě přidali další gól, ten ale opět neplatil. Sanchův přetažený centr z levé strany doletěl až k Rashfordovi, jenž balon dostal před bránu. Tam si jej jeden z domácích obránců nešťastně srazil do vlastní branky, VAR však vyhodnotil předchozí souboj Paula Pogby jako faul.

Ve 33. minutě nechal Cavani vyniknout Nicka Popea. Shaw poslal zleva další parádní centr právě na uruguayského útočníka, ten však zblízka trefil jen letícího domácího brankáře.

Hosté zřejmě zaspali v šatnách, protože Burnley ve 48. minutě vyrovnalo. Wout Weghorst pronikl před špatně bránícího Maguirea, následně míč posunul na Jaye Rodrigueze, který i přes veškerou snahu hostujícího brankáře poslal balon k levé tyči.

Zanedlouho už mohli domácí vést, ale proti byl David de Gea. Ten skvěle zasáhl proti tvrdé ráně Wouta Weghorsta z nějakých dvaceti metrů. V 79 minutě bylo rušno na druhé straně, kde se výborně do vápna dostal Marcus Rashford a poté před brankou našel Varana. Jeho pokus by nejspíš skončil v síti, ale výtečně zasáhl Ben Mee.

Více informací k zápasu

West Ham United - Watford FC 1:0

08.02.2022 20:45

Góly: 68. Jarrod Bowen

West Ham United porazil v zápase 24. kola anglické nejvyšší soutěže Watford. O jediný gól duelu se postaral Jarrod Bowen s pomocí hostujícího obránce.

První a jedinou větší šanci prvního poločasu měl ve 36. minutě West Ham. Jarrod Bowen se na pravé straně dokázal dostat hned přes několika bránících protihráčů, poté navíc vymyslel parádní přihrávku do pokutového území na osamoceného Saida Benrahmu. Alžírský reprezentant ale nereagoval ihned, poté trefil gólmana Aréolu a z dorážky levou tyčku.

V 68. minutě už se domácí do vedení dostali. Lanzini posunul na lépe postaveného Jarroda Bowena, který si to namířil rovnou k brance a z nějakých dvaceti metrů poslal přízemní střelu. Ta by Fosterovi asi příliš starostí neudělala, kdyby se neotřela o nohu Samira, díky čemuž balon úplně změnil směr a skončil v síti.

O sedm minut později mohlo být vyrovnáno. Tom Cleverley si udělal na hranici pokutového území prostor a vyslal ránu přesně k tyči. Łukasz Fabiański však ukázal svou třídu, natáhl se a balon vyrazil mimo brankový prostor. V 84. minutě bylo znovu živo na druhé straně, kde střílel aktivní Bowen. Jeho ránu však Foster dokázal vytěsnit na tyčku, odkud míč zamířil mimo.

V 86. minutě si Watford vytvořil obrovskou šanci. Na pravé straně se uvolnil Pedro a poslal balon do vápna. Fabiański míč nezachytil, a tak těsně před Kingem zasáhl Vladimír Coufal, který celou situaci pro domácí zachránil.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Everton FC 3:1

08.02.2022 20:45

Góly: 37. Mason Holgate (vl.), 56. Ryan Fraser, 80. Kieran Trippier - 36. Jamaal Lascelles (vl.)

Newcastle United porazil v utkání 24. kola Premier League Everton 3:1. O branky domácích se postarali Ryan Fraser a Kieran Trippier, vlastní gól přidal Mason Holgate. Do své branky se i na druhé straně trefil Jamaal Lascelles.

Ve dvanácté minutě sudí Taylor neodpískal domácím hned dva sporné momenty, a tak se ke střele zpoza vápna dostal Richarlison, který jen těsně minul. O dvacet minut později se na druhé straně z úhlu před Pickfordem objevil Joelinton, ale hostující brankář zasáhl nohou.

Ve 36. minutě měli domácí obrovskou smůlu. Everton zahrával přímý kop, po kterém zakončoval Holgate. Ten už překonal Dúbravku, ale na brankové čáře zasáhl dobře postavený obránce, který však následným odkopem trefil jen spoluhráče Jamaala Lascellese, od něhož se balon odrazil do sítě.

Hostům však asi bylo soupeře líto, protože za minutu si vlastní gól dali také. Po rohovém kopu hlavičkoval nešťastník z předchozího momentu Lascelles, jenž však trefil jen Masona Holgatea, od kterého se míč odrazil do brány. Oba si tak vyměnili role.

V závěru poločasu měl ještě Newcastle dvě šance. Nejprve po Fraserově sražené střele hlavičkoval Schär do náruče Pickforda, poté Saint-Maximin připravil pozici Joelintonovi, jenž však neudržel rovnováhu a pořádně nevystřelil.

V 56. minutě Newcastle dokonal obrat. Joelinton se dostal do pokutového území Evertonu, poté balon přenechal Saint-Maximinovi. Ten odcentroval na malé vápno, kde byl ve správný čas na správném místě Ryan Fraser, který levačkou míč usměrnil za záda Pickforda.

Newcastle byl lepším celkem a v 77. minutě mu v gólu zabránil VAR. Střelu Saint-Maximina totiž Pickford vyrazil jen k Woodovi, jenž se ale nacházel v ofsajdu, a tak jeho branka platit nemohla. O tři minuty později však zase bylo vše jinak. Přímého kopu se totiž ujal Kieran Trippier, který střelou k tyči nedal Pickfordovi šanci. Zimní posila Magpies tak podtrhla svůj dnešní parádní výkon.

V závěru měli domácí ještě jednu šanci, ale Jacob Murphy napálil pouze tyčku. Dorážku Saint-Maximina už pak ohlídal Pickford. V nastaveném čase přišel při kombinaci o balon Van de Beek a Saint-Maximin si to znovu namířil rovnou k hostující bráně. Zblízka však ani tentokrát Pickforda nepřekonal, mrzet ho to však už nemuselo.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Chelsea FC 1:1

18.01.2022 21:00

Góly: 60. Adam Webster - 28. Hakim Ziyech

Chelsea po dnešní remíze ztrácí na první Citizens už dvanáct bodů, navíc má o zápas více. Seagulls jsou na klidném 9. místě. Stav 1-1 svítil na ukazateli od 60. minuty, poté co domácí Webster odpověděl na zásah Ziyecha z první půle. I přes snahu obou týmů jsme se už dalšího střeleckého úspěchu nedočkali.

Úvodních pětadvacet minut probíhalo trochu překvapivě v režii domácích Seagulls. Ti velmi účinně napadali rozehrávku Blues a z následných zisků míče podnikali nebezpečné průniky skrze hostující obranu. Z dobrých pozic ale Brighton nevytěžil vůbec nic a ve 28. minutě dostali ostrou lekci z produktivity.

Po poklidné kombinaci Chelsea si Kanté vyměnil míč se Ziyechem, který měl na chvíli kolem sebe více prostoru a z nějakých 30 metrů vyslal překvapivou střelu, jež proletěla kolem nohou bránících obránců a skončila přesně v levém dolním rohu Sánchezovy svatyně. Domácí gólman očividně se zakončením z dálky vůbec nepočítal a reagoval velmi pozdě.

Tuchelova armáda poté převzala kontrolu nad utkáním a zaskočení domácí jim nekladli příliš velký odpor. Dlouho jsme ale nebyli svědky větší brankové příležitosti. Až krátce před koncem poločasu se do míče na pravé straně opřel Hudson-Odoi a jeho projektil prosvištěl těsně nad břevnem. Úvodní půle tak skončila vedením Blues.

Ani po přestávce se delší dobu ani jeden z týmů nedokázal dostat k ohrožení branky. Až v 60. minutě se skvěle uvolnil Cucurella a přihrávkou pod sebe vybídl ke střele Mac Allistera, jehož tečovaný pokus vytáhl na roh Kepa. A právě z tohoto rohu udeřil nekompromisní hlavičkou Adam Webster! Chelsea při bránění totálně zaspala a obránce skákal prakticky osamocený.

Hosté poté přidali na obrátkách a hnali se za druhým zásahem, ale jejich snaze chyběla větší kreativita překvapivá myšlenka proti zformované defenzivě Seagulls. V 73. ovšem Rüdiger luxusně vysunul Lukakua a belgického obra zblízka vyčapal Sánchez. Chelsea dál dobývala a do ofenzivy přišli pomoct čerství Havertz, Werner, Kovačić. Ti přispěli k důkladnému zámku domácích v jejich pokutovém území, ale bezvýsledně. Žádné větší šance už fanoušci na AMEX Stadium neviděli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City24193257:1460
2.Liverpool FC23156260:1951
3.Chelsea FC24138348:1847
4.West Ham United24124842:3140
5.Arsenal FC22123734:2539
6.Manchester United23116637:3139
7.Tottenham Hotspur21113728:2736
8.Wolverhampton Wanderers22104819:1734
9.Brighton & Hove Albion22612423:2330
10.Southampton FC23610729:3628
11.Aston Villa22831131:3527
12.Leicester City2175934:3926
13.Crystal Palace23510832:3525
14.Brentford FC24651326:4023
15.Leeds United2258927:4323
16.Everton FC21541225:3819
17.Newcastle United22391024:4418
18.Norwich City23451414:4617
19.Watford FC22431523:4115
20.Burnley FC20111817:2814

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (620)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele