Dnes Středa - oblacno 15°C
Zítra Čtvrtek - polojasno 13°C
Středa 22. 5. 2024
Svátek má Emil
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.

V Bělehradské ulici uvízlo nákladní auto

V neděli 6. února krátce po 22. hodině zasahovaly jednotky hasičů v Bělehradské ulici v Praze 4 u uvízlého nákladního auta.

Auto převážející vrtnou soupravu uvízlo v celé šíři komunikace a částečně se propadlo do chodníku. Na místo byla povolána těžká vyprošťovací technika.

Propadlý tahač byl zajištěn a připraven na vytažení, pracovníci dopravního podniku odpojili trolejové vedení. Za asistence hasičů HZS DPP Praha byl tahač a celá souprava vytažena na komunikaci částečně již před 23. hodinou. Zcela vyprostit se nákladní vozidlo podařilo v 23:20 hodin.

Velitel zásahu na místo povolal plynaře na kontrolu poškozené části chodníku, závěrečnou likvidaci následků nehody zajistili hasiči a pracovníci DPP Praha. Během zásahu byla ulice Bělehradská od křižovatky s ulicí Otakarova zcela neprůjezdná.




Autor: Alo

Orchestr Pražské konzervatoře hraje v Kyjích

Dnes v 19:14

Komorní orchestr Pražské konzervatoře je tvořen třiceti studenty 2. a 3. ročníků školy oddělení smyčcových nástrojů. Vedle barokního a symfonického orchestru je jedním ze tří výstavních těles této významné instituce.

Prosecká zastaveníčka zvou na červnové koncerty

Dnes v 16:38

Praha 9 zve na Prosecká zastaveníčka do Parku Přátelství. Koncerty se konají od května do září vždy v úterý, začínají v 18 hodin a jsou zdarma.

Střelecký ostrov zve na Vinařské slavnosti

Dnes ve 12:15

Prezentace malých rodinných vinařů nejen z jižní Moravy, ale i z oblasti starého a nového světa, jejichž produkci běžně neochutnáte v pátek 24. a v sobotu 25. května.

EPU na dovolené najde zajímavá místa po celé republice

Dnes v 07:46

Aplikace EPU na jednom místě sdružuje aktuální informace národních parků a chráněných krajinných oblastí. V současnosti si můžete vybrat z nabídky více než 170 výletů po celé České republice. U každé trasy je uvedena vzdálenost, celkové převýšení, krátký popis a předpokládaná...

Korso Krymská 2024

Dnes v 07:44

Krymská, to je ulice plná barů, restaurací, obchodů a dílen. V roce 2022 se obnovila tradice Korsa Krymská, které vždy koncem května vdechlo malé vršovické ulici venkovní život velkého bulváru. Bez aut a omezení se návštěvníci mohou těšit na spoustu živé hudby a představení, jídla a pití. Ve...

Multižánrový hudební festival v Modřanech

Dnes v 06:48

V sobotu 25. května se v Modřanech koná Multižánrový hudební festival. Vstup volný.

Skladby Antonína Dvořáka a Jana Hanuše zazní v kostele sv. Antonína

Včera ve 20:50

Ve čtvrtek 23. května večer od 19:30 hodin se můžete zaposlouchat do tónů skladeb Antonína Dvořáka nebo Jana Hanuše na Strossmayerově náměstí. Koncert je zdarma.

Praha 1: Setkání k budoucnosti parku Kampa

Včera v 16:28

Ve středu 22. května se v parku Kampa koná veřejné setkání o budoucnosti parku. Od 17 do 18 hodin se můžete zúčastnit procházky po parku s architektkou, která vám představí nový návrh. Procházka začíná u saly terreny.

Hanspaulkou za Lídou Baarovou

Včera ve 14:25

Zájemci o architekturu se sejdou v sobotu 25. května.

Javor Babyka je nově na Staroměstském náměstí

Včera v 11:45

Okrasný strom Javor Babyka, latinsky Acer campestre, je nově vysazen v památkové zóně Prahy 1 na Staroměstském náměstí.

Tóny Vinohrad: Hudba a ladný pohyb v Gröbeho vile

Včera v 11:31

Ve středu 22. května poznáte, jak se i v komorním podání doplňuje úžasná hudba a ladný pohyb. Květnový koncert z cyklu Tóny Vinohrad nabízí program s názvem Do tance.

Mistři grafiky manýrismu ve Valdštejnské jízdárně

Včera v 10:44

Výstava Od Michelangela po Callota / Umění grafiky manýrismu návštěvníkům nabízí více než dvě stovky děl, grafiku, kresbu, malbu a umělecké řemeslo. Výstava je připravena ve spolupráci s francouzským Muzeem Louvre, je otevřena ve Valdštejnské jízdárně od 17. května do...

Sloužil jsem v Gaze. David Shorf s humorným nadhledem o životě izraelské armády

Včera v 10:14

Víte, v čem je izraelská armáda jiná, v čem lepší a v čem úplně stejná jako každá jiná? Sloužil jsem v Gaze (CPress)od Davida Shorfa přináší autentické vyprávění o službě v izraelské armádě – s humorným nadhledem, bez příkras či odsudků. Jde o unikátní vhled do běžného armádního života, proložený...

Napouštíte domácí bazén? Ideálně vodou z cisterny od PVK

Včera v 09:47

Teplé počasí rozjelo sezónu napouštění domácích bazénů. Pražské vodovody a kanalizace nabízejí a doporučují zákazníkům napouštění bazénů vodou z cisteren, které zamíří přímo na jimi určené místo.

Další krátké zprávy
Nahoru