https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/vyberova-komise-doporucila-na-misto-generalniho-reditele-lesu-cr-dva-kandidaty
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Výběrová komise doporučila na místo generálního ředitele Lesů ČR dva kandidáty

14.2.2022 01:34 | HRADEC KRÁLOVÉ (ČTK)
Nového generálního ředitele LČR by měl ministr Nekula jmenovat do konce února.
Nového generálního ředitele LČR by měl ministr Nekula jmenovat do konce února.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Lesy ČR (LČR)
Výběrová komise doporučila na místo generálního ředitele státního podniku Lesy České republiky (LČR) dva kandidáty z pěti přihlášených. Podklady z výběrového řízení společně s doporučením možných vhodných kandidátů komise předala ministrovi zemědělství Zdeňku Nekulovi (KDU-ČSL) ve čtvrtek, řekl ČTK mluvčí ministerstva Vojtěch Bílý. Jména přihlášených ani doporučených kandidátů nebude úřad do ukončení výběrového řízení zveřejňovat, dodal. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v zemi.
 
Podle informací serveru Seznam Zprávy od zdrojů blízkých vedení ministerstva zemědělství jsou finalisty bývalý generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád a bývalý výrobně-technický ředitel LČR a nynější ředitel odboru hospodářské úpravy a ochrany lesů ministerstva zemědělství Václav Lidický.

"Výběrová komise rozhodla o pořadí uchazečů na základě bodového hodnocení jednotlivých osobních pohovorů. Shodla se na doporučení dvou nejvhodnějších kandidátů," uvedl mluvčí ministerstva. Pohovor s komisí kandidáti absolvovali v úterý. Pohovory se kvůli epidemii covidu konaly on-line formou, každý uchazeč jednal s komisí zhruba jednu hodinu.

O výběru z kandidátů doporučených výběrovou komisí rozhodne ministr zemědělství. "Následně předložený návrh na základě dodaných podkladů posoudí Vládní výbor pro personální nominace," uvedl dříve mluvčí. Již dříve ministerstvo uvedlo, že nového generálního ředitele LČR by měl ministr Nekula jmenovat do konce února.

Hospodářské noviny minulé pondělí uvedly, že o vedení LČR se ucházejí dočasně pověřený ředitel podniku Jiří Groda, bývalý generální ředitel podniku Daniel Szórád, bývalý výrobně-technický ředitel LČR a nynější ředitel odboru hospodářské úpravy a ochrany lesů ministerstva zemědělství Václav Lidický, bývalý tajemník České lesnické společnosti Vít Skála a majitel dřevařské firmy KM Wood Karel Maršík.

Lesy ČR jsou bez generálního ředitele od 22. prosince. Tehdy Marian Jurečka (KDU-ČSL) pověřený vedením ministerstva zemědělství odvolal generálního ředitele Josefa Vojáčka a řízením podniku dočasně pověřil lesního správce Lesní správy Vítkov na Opavsku Grodu. Výběrové řízení na generálního ředitele ministerstvo vyhlásilo 30. prosince, uzávěrka pro podání přihlášek byla 16. ledna.

Lesy ČR kromě ústředí v Hradci Králové mají zaměstnance v sedmi oblastních ředitelstvích, v šesti lesnických závodech a v 61 lesních správách. Práci dávají asi 4200 lidem. Podnik většinu lesnických prací týkajících se těžby a obnovy lesa zadává výběrovými řízeními soukromým firmám. Každoročně na to vypisuje tendry v hodnotě miliard korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist