InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Starosta Jindřichova Hradce poděkoval dvěma mladým lidem, kteří uklidili lesík Kunifer

Starosta Jan Mlčák poděkoval dvěma mladým lidem za úklid lesíku Kunifer.

Starosta Jan Mlčák poděkoval dvěma mladým lidem za úklid lesíku Kunifer.

JINDŘICHŮV HRADEC - Sami, z vlastní iniciativy a ve svém volném čase se Jan Truhlář a Eliška Reisnerová pustili do úklidu nepořádku v lesíku Kunifer u sídliště Vajgar v Jindřichově Hradci. V těchto místech bylo „tábořiště" plné odpadků a injekčních stříkaček. Osmnáctiletý Jan a o rok mladší Eliška z lesa odnesli patnáct velkých pytlů odpadu a také půl tašky jehel, injekčních aplikátorů a léků.

S likvidací nebezpečného odpadu a odvozem pytlů pak pomohla Městská policie a Služby města. Dvě jízdní kola, která se na místě také povalovala, skončila ve ztrátách a nálezech na městském úřadě.

Za projevenou občanskou angažovanost ocenil Elišku Reisnerovou a Jana Truhláře starosta Jindřichova Hradce Jan Mlčák. Za chvályhodný čin obdrželi oba mladí lidé děkovné listy a tašku s dárkovými předměty města.

"Velice mě zpráva o tomto dobrém skutku potěšila. Vážím si lidí, kteří nezištně udělají něco pro své okolí a Jan s Eliškou jsou důkazem toho, že dnešní mladá generace není lhostejná k tomu, co vidí kolem sebe. Doufám, že jejich čin bude inspirací i pro ostatní," řekl starosta.

Eliška s Janem jimi uklizené místo chodí pravidelně kontrolovat a podle jejich slov se chystají v podobných akcích pokračovat.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace