Dnes Neděle - jasno 12°C
Zítra Pondělí - skorojasno 9°C
Neděle 12. 5. 2024
Svátek má Pankrác
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
STAN a KDU-ČSL v Praze 4 jdou do voleb opět spolu, lídrem je Lukáš Zicha
Radnice Prahy 4 na Budějovické. Foto: archiv

STAN a KDU-ČSL v Praze 4 jdou do voleb opět spolu, lídrem je Lukáš Zicha

V Praze 4 se na vytvoření předvolební koalice pro podzimní komunální volby domluvilo hnutí STAN s KDU-ČSL. Kandidátku povede bývalý místostarosta Lukáš Zicha (STAN), který je i kandidátem na starostu. Strany o tom informovaly v tiskové zprávě.

Obě uskupení spolupracovala již ve volbách v roce 2018, v současné době pracují ve společném opozičním klubu v zastupitelstvu Prahy 4.

V městské části nyní vládne koalice ANO, ODS a TOP 09 s jedním hlasem lidovců, ve 45členném zastupitelstvu má těsnou většinu 23 hlasů.

„Jsem velmi rád, že došlo k dohodě o pokračování koalice s lidovci. K našim základním tématům, jako jsou dostupné bydlení, digitalizace úřadu, moderní školství, živá kultura, perfektní správa městské zeleně a životního prostředí vůbec, doplní naši koaliční partneři odborníky pro rodinnou a sociální politiku," uvedl lídr kandidátky a předseda hnutí STAN v Praze 4 Lukáš Zicha.

Podle předsedy KDU-ČSL ve čtvrté městské části Tomáše Kaplana je volební spolupráce se STAN logickým pokračováním práce v zastupitelstvu Prahy 4 a také logickým vyústěním programové blízkosti a v neposlední řadě i osobní důvěry mezi členy obou stran.

„Společná kandidátka STAN a KDU-ČSL má ambici vyhrát volby v městské části Praha 4," stojí v tiskové zprávě.

V říjnu 2018 vyhráli komunální volby v Praze 4 se ziskem 18,9 procenta hlasů Piráti a nezávislí. Do čela radnice se tehdy postavila koalice Pirátů a nezávislých, sdružení Praha 4 Sobě (Zelení a nezávislí) a Společně pro Prahu 4 (STAN, KDU-ČSL a nezávislí), starostou se stal Petr Štěpánek (Praha 4 sobě – Zelení a nezávislí).

V dubnu 2019 ale zastupitelé osm z devíti radních včetně starosty odvolali a novou starostkou zvolili Irenu Michalcovou z hnutí ANO. Opozice si s koalicí vyměnily role.


Autor: ČTK
Další články
Nahoru