O místa čtyř úsekových ředitelů státních Lesů ČR se uchází 29 lidí

O místa čtyř úsekových ředitelů státního podniku Lesy České republiky se uchází 29 lidí. Příjem přihlášek podnik uzavřel ve středu. Vlastní výběrové řízení přijde na řadu až po jmenování nového generálního ředitele Lesů ČR, aby si generální ředitel mohl vybrat tým nejbližších spolupracovníků. Řekla to mluvčí podniku Eva Jouklová.

Původní termín pro podání přihlášek na úsekové ředitele byl 16. ledna, do kdy přihlášky podalo 23 lidí. Dva z nich později přihlášku stáhli. V prodloužené lhůtě do 16. února se přihlásilo dalších osm lidí. Zájemci se hlásili o místo ředitele lesního a vodního hospodářství a o místa správního, ekonomického a obchodního ředitele.

Místa odborných ředitelů se uvolnila poté, co Marian Jurečka pověřený vedením Ministerstva zemědělství odvolal 22. prosince z funkce generálního ředitele Josefa Vojáčka. Následně na své funkce k 3. lednu rezignovali i čtyři odborní ředitelé, kteří byli součástí Vojáčkova manažerského týmu.

Vedením  podniku Jurečka dočasně pověřil Jiřího Grodu z Lesní správy Vítkov na Opavsku.  Groda následně pověřil řízením úseku lesního a vodního hospodářství nynějšího vedoucího odboru lesního hospodářství a ochrany přírody Ondřeje Pecháčka. Správní úsek zatím vede vedoucí odboru právního a veřejných zakázek Alice Štecová, obchodní úsek vede vedoucí odboru lesnických zakázek Jiří Černík a řízením ekonomického úseku je pověřen vedoucí odboru daní a účetnictví Jaroslav Peštuka.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down