V březnu začnou jezdit autobusy mezi Karvinou a Jastrzębie-Zdrój

19.02.2022 21:17 | Tisková zpráva

Autobusová linka, kterou bude provozovat společnost 3ČSAD, měla původně ve zkušebním režimu vyjet už před půl rokem. Kvůli koronavirové krizi a dalším menším problémům byl její start odsunut až na březen letošního roku. První autobusy z Karviné do Jastrzębie-Zdrój vyjedou 6. března 2022.

V březnu začnou jezdit autobusy mezi Karvinou a Jastrzębie-Zdrój
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

„Linka bude jezdit každý den a bude to v podstatě nepřetržitý provoz. Máme tam deset párů spojů. Začínáme brzkým ranním návozem z Jastrzębie do karvinské průmyslové zóny a naopak zase končíme večer po směně zase zpátky,“ řekl Českému rozhlasu Ostrava ředitel divize osobní dopravy 3ČSAD Jakub Vyvial.

Nová autobusová linka, spojující dvě partnerská města, nabídne cestujícím 7 spojů v pracovní dny a 3 spoje ve víkendové dny, kdy díky svým 22 zastávkám obslouží Karvinou, Petrovice u Karviné, Marklowice, Zebrzydowice, Jastrzębie-Zdrój a přilehlé průmyslové a obchodní zóny.

Přímo v Jastrzębie-Zdrój linka zastavuje hned u dvou velkých nákupních center. Zároveň linka nabídne přímé dopravní spojení zaměstnanců z Polska do karvinské průmyslové zóny Nové Pole.

Doprava bude zajišťována minibusem IVECO First s kapacitou 25 míst k sezení. Cestující linku poznají jednoduše díky designovému polepu. Za třicetikilometrovou trasu zaplatí běžný cestující 40 Kč, studenti a senioři nad 65 let pak pouze 10 korun. Jízdenku lze koupit standardně u řidiče při nástupu. Dopravce akceptuje platby v hotovosti nebo bankovní kartou.

Provoz linky finančně podpořilo statutární město Karviná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

11:17 Frýdek-Místek na cestách: Inspirace a zábava na jednom místě

Milovníci cestování, dobrodružství a objevování nových míst se mohou těšit na nezapomenutelný den, p…