InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dobrá práce! Veselští hokejisté skolili krumlovské medvědy i v odvetě a slaví postup

TÁBOR – Na veselském zimním stadionu bylo v neděli po osmé hodině večerní pořádně veselo! Aby také ne… Domácí hokejisté dotáhli do zdárného konce odvetný čtvrtfinálový duel krajské ligy proti Českému Krumlovu a mohou se těšit na lákavou sezonní prodlouženou. První krok k úspěchu nečekaně položili už v pátečním střetnutí v Pošumaví, kde udolali třetí tým tabulky po základní části 5:4 v prodloužení. Tento zápas se rozhodně nehrál v rukavičkách a mezi oběma soupeři otevřel hodně minipříběhů. Emoce dostoupily vrcholu v úvodních minutách nedělní bitvy. Hostující Josef Krcho vyfasoval trest ve hře za nevybíravý faul na Lukáše Míchala, jenž skončil s poraněným ramenem v nemocnici a musel na operaci. Z následné reakční vřavy si odnesli tresty do konce utkání domácí mstitel Michal Bláha a krumlovský Miloslav Klíma, který použil konec hole k úplně jiným než hokejovým účelům. Těmito okamžiky nesportovní věci opustily stadion a na ledě zůstal jen urputný boj o každou píď ledu. Hráčům Slavoje se podařilo nabyté gólové manko dvakrát dorovnat, ale na trefu Jiřího Bárty z poslední třetiny už odpověď nenašli a u Lužnice propukla mohutná postupová euforie.

 

Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – Slavoj Český Krumlov 4:3 (2:1, 1:2, 1:0), branky: 4. J. Bárta (Chocholoušek, Mikeska), 4. Vlach (Klimeš, R. Benda), 27. Mikeska (J. Benda), 46. J. Bárta (Chocholoušek) – 15. Koupal (Kadlec, Vondřich), 23. Řepa (Hakl, V. Krcho), 28. Čížek (Vondřich, Trummer), rozhodčí: Jílek, Novotný – Kothera, Diviš, vyloučení: 7:8 - navíc J. Krcho (Č. Krumlov) trest ve hře, Bláha (Veselí n/L.) a Klíma (oba Č. Krumlov) 5 minut a do konce utkání, využití: 1:2, 253 diváků.
 Veselí nad Lužnicí: Plecer – L. Míchal, Krampl, J. Benda, Štěcha, Dušák, Kratochvíl – Chocholoušek, Mikeska, Bláha – Klimeš, R. Benda, Vlach – J. Bárta, Pechlát, Komma.
 Český Krumlov: Spáčil – Čížek, Gallistl, Kutiš, Řepa, Machálek, Kozák – Kadlec, Hakl, Vondřich, Klíma, Koupal, Trummer, J. Krcho, V. Krcho, Fučík, Berný.

O bezprostřední dojmy z úspěšné série, a nejen o ně se podělí se čtenáři středečního Táborska František Ševčík. Svůj pohled připojí také ústřední osobnost veselské hokejové party, kapitán Josef Mikeska.

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Je to normální? Amatéři kteří na postup do vyšší kategorie nemají výkonnostně ani finančně a jsou schopní navzájem ze sebe nadělat invalidy. Jaký smysl takovýto "sport" v amatérské pojetí má? O co jde? Aby se zase příště přišlo 253 lačných diváků podívat jestli už se perou?

    Vloženo 21.2.2022 14:09:08

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Takže se v těchto bitvách hraje jen o postup do vyšší kategorie? :-D Je vidět, že jste žádný kolektivní sport nikdy nedělal.

      Vloženo 21.2.2022 15:07:43

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        A o co tedy amatéři v těchto bitvách hrají, že jejich brutalita hraničí s mezí invalidity? Pravidelně denně sleduji zápasy NHL na Nova sport. Hraje se o miliony USD a úmyslné likvidační zákroky jsou v tom množství zápasů zcela ojedinělé, ne-li úplně vyloučené, protože profesionálové jsou si moc dobře vědomi toho, že je to jejich chleba a mají tak úctu ke svému tasoupeři. Protože jsou to profesionálové! Nehledě na výši trestů jak finančních, tak stop zápasů. Takže o co se hraje u těchto amatérů? Snad ne o to, čím více jako amatér úmyslně zraním amatérských hráčů soupeře, tím větším jsem hokejistou? Ty kolektivní rádoby sportovče. Tady se odehrají 2 zápasy amatérského KP a hráči se servou a zlikvidují se navzájem jak v Milevsku, tak ve Veselí. Jaký to má smysl a účel? Holt jsou to amatéři a někteří tito amatéři nejsou schopni skousnout fakt, že jiní amatéři to hrají o něco lépe než oni.

        Vloženo 21.2.2022 16:10:59

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Paradox je, že nejvíc to řežou hráči co to hráli profesionálně. Viz Samson.

          Vloženo 22.2.2022 16:12:12

          • anonymní čtenář 

            Reagovat

             

            Tady se mluví o Milevsku, Soběslavi, Veselí a Krumlovu, pokud jsi si nevšimnul. O Samsonu tady nikdo nepíše.

            Vloženo 22.2.2022 16:46:04

            • franta 

              Reagovat

               

              Smutný přátelé co se vůbec děje KP sleduju 12 let co ho syn hraje ale nechci jmenovat abych neurážel jiné ale čím více docházím k názoru že jde o životy hráčů každý zápas s hrůzou trnu kdo skončí v nemocnici bohužel někteří neunesou že může být v danou chvíli někdo lepší . Určitě mi někdo napíše tak se na to nedívej ale projevil jsem jen svůj názor a Samson to je kapitola viz. David Servis

              Vloženo 23.2.2022 17:22:09

              • fredy 

                Reagovat

                 

                ahoj
                musím reagovat trošku na Samson všechna čest ti kluci mají za sebou krásnou hokejovou karieru někdo větší či menší ale vůbec se mi to nelíbí vyhrají s velkou slávou kraj kde jsou bez větší konkurence a když je náhodou zápas co by nemusel dopadnout hraje jedna lajna a ta to pěkně řeže ale tím to končí protože jestli nechtějí jít víš tak to nemá význam protože všichni jsou zvyklí hrát za chechtáky a přesně tak dopadl David Servis hrálo se jenom když bylo a jak to dopadlo už to potom ani nepřihlásili. Tak jsem zvědav jestli až to vyhrají půjdou výš nebo budou mach....dál v kraji. Když vidím jak to někdy řeže Kamil Ťoupal i Martin Hanzal se Sičákem to nemají zapotřebí s tím co hokejově dokázali a mluví že se hokejem jen baví a Renda Vydarený se jen hádá když mu náhodou ?? rozhodčí pískne faul to si asi rozhodčí něco vyslechnou.

                Vloženo 24.2.2022 19:42:13

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace