Spoluzakladatel Riot Games se vrací na manažerskou pozici, bude dohlížet na několik projektů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spoluzakladatel Riot Games se vrací na manažerskou pozici, bude dohlížet na několik projektů

Spoluzakladatel Riot Games se vrací na manažerskou pozici, bude dohlížet na několik projektů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 2. 2022 12:57

Studio Riot Games vzniklo před dlouhými 16 lety. V roce 2009 odhalilo free-to-play hru League of Legends, která postupně získala obrovskou trakci a z malého indie studia udělala masivní společnost s tisíci zaměstnanci a několika tituly na kontě. Celou dobu stáli v jeho vedení oba dva spoluzakladatelé - Brandon Beck a Marc Merrill. A právě Merrill se nyní do této pozice vrací.

Reklama

  • Marc Merrill se vrací do manažerské pozice
  • Po “odchodu” v roce 2017 nyní bude dohlížet na vývoj několika projektů

V roce 2017 oba dva členové oznámili, že ze svých vedoucích pozic odstupují, aby se mohli více soustředit na hry, nikoliv na vedení společnosti. Jejich role byla dlouho skryta a veřejnost o práci dvou významných tváří nevěděla, až nyní Marc Merrill oznamuje návrat do manažeřského křesla. Merill se stane „prezidentem her“, tedy spíše herním ředitelem.

„I když se Riot více angažuje v esportu a zábavním průmyslu, tou nejdůležitější částí společnosti budou vždy hry. Je čest vidět Marca Merrilla jak přebírá tu nejdůležitější vedoucí pozici v nové kapitole Riotu,“ tvrdí ředitel Riot Games Nicolo Laurent.

Metill bude dohlížet na League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics a Wild Rift, ale i na další projekty, které studio zatím neoznámilo. Stále čekáme na větší odhalení bojovky Project L a MMORPG hry Project F.

Příběhový designér Halo Infinite Aaron Linde odchází do Riot Games
i Zdroj: Hrej.cz

Příběhový designér Halo Infinite Aaron Linde odchází do Riot Games

Na konci minulého roku nám Aaron Linde, dnes už bývalý příběhový designer Halo Infinite, prozradil, že odchází ze studia 343…

5. 1. 2022 16:00

Zpráva o Merrillovi jen dokazuje zaměření studia na mnohem širší katalog her, pro který společnost hledá další a další zdroje. Na začátku roku jsme například psali o odchodu příběhového designera Halo Infinite Aarona Lindeho, který zamířil právě do Riot Games.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama