17 filmů a seriálů, které právě končí na Netflixu

Foto: Rango (Paramount Pictures), Daredevil (Marvel), Na doraz (Warner Bros.)

Netflix opouštějí oblíbené Marvel seriály v čele se skvělým Daredevilem, k dispozici by ale měly být na konkurenční službě Disney+, která do Česka zavítá v létě. Na konci února zmizí z nabídky Netflixu také řada filmů, ať už povedená komedie Na doraz, animovaný Rango nebo válečné drama Chlapec v pruhovaném pyžamu.

Jumanji: Další level

Spencer se ztratí a Marthě, Bethany a Chláďovi dojde, že pro něj musí vyrazit zpátky do Jumanji. Jenže se to celé trochu zvrtne. K hercům z filmu Jumanji: Vítejte v džungli! se v tomhle pokračování přidali Awkwafina, Danny Glover a Danny DeVito. (do 24. února)

Daredevil

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Teď bojuje s nespravedlností ve dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorkské čtvrti Hell’s Kitchen. Daredevil studia Marvel získal v roce 2015 nominace na Emmy ve tvůrčích kategoriích, včetně zvláštních vizuálních efektů. (do 28. února)

Jessica Jones

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell’s Kitchen ublíží ještě někomu. Superhrdinská sága získala společně s cenou Emmy taky ocenění Peabody Award 2015 za zajímavé postavy a příběh. (do 28. února)

Luke Cage

Nezlomný bývalý trestanec v mikině s kapucí chce očistit své jméno a zachránit svou čtvrť. On bojovat nechtěl, ale lidé potřebují hrdinu. Luke Cage se podle mediálního online gigantu IGN dostal na seznam 100 nejlepších komiksových postav všech dob. (do 28. února)

Iron Fist

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. Další superhrdina ze série Defenders od Marvelu. (do 28. února)

Punisher

Bývalý mariňák, který jde po zločincích odpovědných za vraždu svojí rodiny, se ocitne v pasti armádního spiknutí. Jon Bernthal (Živí mrtví) hvězdou ságy o zběsilé odplatě na motivy populárního komiksu od Marvelu. (do 28. února)

The Defenders

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage a Iron Fist spojí síly proti společným nepřátelům a hrozivé konspiraci ohrožující New York City. Oscarová kandidátka Sigourney Weaver (Krotitelé duchů, Vetřelci) přešla na stranu zla jako lstivá a krutá Alexandra. (do 28. února)

Kamarád taky rád

Ona loví pro firmy nové manažery, on je umělecký ředitel – a táhne je to k sobě. Když dají průchod vzájemné přitažlivosti, oba si myslí, že to je bez závazků a emocí… Justin Timberlake a Mila Kunis se v téhle lechtivé komedii nechtějí zaplést do ničeho vážnějšího. (do 28. února)

Maska

Nešťastný bankovní pokladní objeví starobylou masku, díky které se mění v bláznivého vtipálka a dělá všechno, co mu jeho nejhlubší touhy poradí. Divoké kousky Jima Carreyho vynesly tuhle bláznivou komedii mezi 10 nejvýdělečnějších filmů roku 1994. (do 28. února)

Karate Kid

Dre se v Číně pod vedením nenápadného mistra kung-fu učí bránit proti šikaně. Remake klasiky z roku 1984. Jackie Chan učí mladého Jadena Smithe kung-fu ve filmu pokračujícím v tradici snímků o bojových uměních. (do 28. února)

Zkus mě rozesmát

Nezadaný plastický chirurg celé roky předstírá, že je ženatý. Teď ale potkal tu pravou, a tak požádá svoji asistentku, aby dělala, že se spolu zrovna rozvádějí. Romantická komedie, ve které Adam Sandler a Jennifer Aniston sehrají pěknou maškarádu. (do 28. února)

Muži v černém

Policista se znalostí ulice má za úkol spolupracovat s vysloužilým vládním agentem v týmu, který tajně sleduje aktivitu mimozemšťanů žijících na Zemi. Vincent D’Onofrio a jeho groteskní transformace a celá škála vetřelců přinesli tomuhle hitu Oscara za nejlepší make-up. (do 28. února)

Na doraz

Peter spěchá za manželkou, která má každou chvíli rodit. Nedostane se ale do letadla, a tak ho čeká dlouhá cesta autem. A navíc s pěkně protivným spolujezdcem. Zach Galifianakis a Robert Downey Jr. jako zvláštní dvojka v divoké komedii, kterou natočil Todd Phillips (Joker). (do 28. února)

Železný obr

V době studené války se devítiletý kluk spřátelí s obrovským, ale milým robotem, kterému jde po krku paranoidní vládní agent. Kritiky uznávaný animovaný příběh, ve kterém namluvili postavy Jennifer Aniston, Vin Diesel nebo Harry Connick Jr. (do 28. února)

Chlapec v pruhovaném pyžamu

Kluk se s rodinou přestěhuje z Berlína do Polska a najde si tam kamaráda, který žije na druhé straně plotu. Nemá přitom ani ponětí, že jde o židovského vězně. Hrůzy druhé světové z pohledu dítěte. (do 28. února)

Rango

Když se ochočený chameleon Rango ztratí v poušti, začne se vydávat za drsňáka a stane se šerifem zkorumpovaného pohraničního městečka plného násilníků. Johnny Depp se znovu spojil s režisérem Gorem Verbinskim v tomto vítězi Oscara za nejlepší animovaný snímek. (do 28. února)

Útěk do divočiny

Foto: Paramount Vantage AU

Mladý muž se vzdá všeho včetně svého svěřeneckého fondu a svazku se zdánlivě stabilní rodinou a chce vést osamělý život v divočině. Za herecký výkon v adaptaci bestselleru Jona Krakauera dostal Hal Holbrook nominaci na Oscara. (do 28. února)