Adam Tlapák z Tatranu Střešovice (v černém) si kryje míček před Přemkem...

Adam Tlapák z Tatranu Střešovice (v černém) si kryje míček před Přemkem Pakostou z Pardubic. | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Že jdeme na Vinohrady, jsem rád, říká kapitán pardubických florbalistů

  • 0
V posledních dvou letech je zachránil covid, kvůli kterému z nejvyšší soutěže nikdo nepadal, a sestupové starosti tak mohli hodit za hlavu. Letos už jim však pardubičtí florbalisté neujdou. V sobotu od 16 hodin začne doma na Dašické jejich pouť za udržením se v superlize. V sérii hrané na čtyři vítězné zápasy budou proti Pardubicím stát Vinohrady.

„Utkání v play down mají vždy velký náboj, doprovází je velké množství soubojů a emocí,“ těšil se v rozhovoru pro klubový web pardubický kapitán Přemek Pakosta. „Jsem rád, že budeme hrát zrovna proti Vinohradům,“ dodal 23letý útočník.

Pražský celek je totiž jeden z mála, se kterým mají Východočeši vyrovnanou bilanci. Ve čtyřech zápasech základní části se dvakrát radoval jeden i druhý soupeř. V konečném zúčtování pak týmy skončily v tabulce těsně za sebou, Pardubice dvanácté (17 bodů), Vinohrady třinácté (15 bodů).

„Jinak ale byla naše základní část jako na horské dráze. Dokázali jsme zahrát velmi dobře, ale záhy přišly i špatné výkony. Obrali jsme o body některé týmy z vrchu tabulky, ale zároveň jsme rozdávali těm okolo nás, proto jdeme do play down,“ uvědomoval si Pakosta.

Jeho tým bude v klíčových bojích v závěru sezony spoléhat především na zkušené duo navrátilců Jakub Burian a Martin Zozulák. Ani ne tak kvůli bodovému přísunu jako spíš kvůli celkovým zkušenostem.

„Oba hráči jsou pro nás velkým přínosem především do kabiny. V průběhu sezony nám jejich zkušenosti chyběly a v play down mohou být velmi důležité,“ přemítal forvard Pakosta.

Druhý zápas série se hraje taktéž v hale na Dašické hned v neděli od 17 hodin, odvety pak následující víkend na Vinohradech.