InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Pondělní zastavení s pohádkami tisíce a jedné noci

    pondělí 13.5 16:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna Za Parkem

  • Absolventský koncert

    pondělí 13.5 17:00 - ZUŠ - hrad, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soběslavští hokejisté v čele se snajprem Adamem Čížkem vyhráli první semifinálovou bitvu

SOBĚSLAV – Hokejisté Spartaku Soběslav vykročili do semifinálové série krajské ligy velmi směle. V jejím zahajovacím střetnutí zdolali před zraky domácích příznivců Sokol Radomyšl 8:4 a v sérii hrané na tři vítězné zápasy vedou 1:0. Paradoxně nejkrušnější chvilky prožili v úvodu střetnutí, kdy pustili soupeře do dvou samostatných výpadů, ale v soběslavské kleci se zaskvěl Jakub Baloun. Po necelých sedmi minutách hry se domácí celek dostal do vedení, které už v dalším průběhu utkání ze svých rukou nepustil. Tým od Lužnice neměl v zápase vyloženě drtivou převahu, na rozdíl od hostů ale uměl se svou ofenzivní aktivitou lépe nakládat. Klíčovou postavou sestavy Spartaku se stal tentokrát ofenzivně naladěný obránce Adam Čížek, který se už podruhé v sezoně blýskl hattrickem. Sudí Matoušek s Vavruškou museli v poslední dvacetiminutovce sáhnout i k vyšším trestům. Emoce v jinak poměrně poklidném utkání vzplály v 52. minutě po zákroku domácího Šimáka, který se navíc vzápětí pustil do bitky s Aloisem Dubským. Oba hokejisté vyfasovali pětiminutový trest a soběslavský hříšník navíc i trest ve hře, který ho vyřadí ze hry minimálně na nedělní odvetný souboj v Písku.

 Spartak Soběslav – Sokol Radomyšl 8:4 (2:1, 4:2, 2:1), branky: 7. Novák (Kubeš, Škoda), 14. Čížek (Přibyl), 23. Šimák (Novák, V. Pánek), 29. Čížek (Hraňo), 30. Hubata (O. Pánek), 33. Kubeš (Škoda, Šimák), 43. Přibyl (Hubata), 57. Čížek – 13. Slavík, 29. Gába (Hovora, Krejsa), 36. Krejsa (Suda, Hovora), 47. Jungbauer (Dubský), rozhodčí Vavruška, Matoušek – Vokoun, Tuháček, vyloučení: 5:6 - navíc Šimák (Soběslav) 5 + OK a trest ve hře, Dubský (Radomyšl) 5 + OK, využití: 1:2, oslabení: 1:0, 400 diváků.
 Soběslav: Baloun – Kanov, Tržil, Hubata, Čížek, V. Pánek, Kubeš – Hraňo, Žákovský, Píha, O. Pánek, Přibyl, Macháček, Škoda, Novák, Šimák, Kučera.
 Radomyšl: Kadlec – Procházka, Hanus, Suda, Hřebíček, Hail, Burkoň, Kurfürst – Vlk, Jungbauer, Slavík, Krejsa, Hovora, Gába, Dubský, Pitel, Strnad.

Týdeník Táborsko po utkání vyzpovídal autora tří branek Soběslavi Adama Čížka, který vedle angažmá v mateřském klubu sbírá druholigové ostruhy v barvách HC Tábor. Hodnocení úvodního zápasu připojí trenér Spartaku David Pánek.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace