InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert bývalých žáků ZUŠ Veselí n. L.

    Čtvrtek 9.5 18:00 - Kulturní dům Veselí nad Lužnicí

  • Prodaná nevěsta

    Čtvrtek 9.5 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Divadelní představení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vrchol bojů o záchranu hokejové extraligy dorostu se blíží. Další krok udělali kohouti dnes proti Kobře

Extraligoví dorostenci Tábora přehráli v sobotu poslední Kobru Praha 5:2. , Autor: Josef Janda

Extraligoví dorostenci Tábora přehráli v sobotu poslední Kobru Praha 5:2.     Autor: Josef Janda

TÁBOR - Extraligoví dorostenci HC Tábor vyhlížejí konec skupiny o účast v play-off s velkými nadějemi. Bitvy v této fázi sezony znamenají pro většinu účastníků této skupiny i boj o přímou záchranu v soutěži. Svěřenci trenéra Tomáše Matušíka udělali v sobotu odpoledne další krok, se kterým se počítalo. Na táborský zimní stadion dorazila poslední Kobra Praha, která ovšem kousala až do konce druhé třetiny. V ní zvýšil na dvoubrankový náskok Jan Seidl a přinesl na kohoutí střídačku klid. Ve třetím dějství završil Adam Kofroň hattrick a nasměroval Tábor k vítězství 5:2. Závěr zápasu se neobešel bez nervózních zákroků a Pražané i za rozhodnutého stavu neváhali nasadit ostrou hru a šarvátky přibývaly. Diváci na tribuně odsoudili výkon rozhodčího, který podle nich utkání nezvládl.

 

Kohouti drží 3. místo s jednobodovým náskokem před Havlíčkovým Brodem, který bohužel pro ně vyloupil led prvních Pardubic. Radostný výsledek dorazil alespoň z moravské skupiny, kde prohrál Šumperk těsně v Přerově. Právě mezi Šumperkem a Táborem by se mohlo rozhodovat o nejhorším týmu z třetích míst tří skupin. Kohouti mají v tomto souboji na dálku se Šumperkem jednobodové manko, přesto mají vše ve vlastních rukách – mají totiž odehráno o utkání méně. Pokud kohouti nebudou nejhorším týmem z třetích míst, mohou slavit okamžitou záchranu extraligy i pro příští ročník. O táborském osudu se rozhodne do konce prvního březnového týdne, kdy čeká na kohouty porce posledních čtyř zápasů v pěti dnech.

HC Tábor – HC Kobra Praha 5:2 (1:1, 2:0, 2:1), branky a nahrávky: 12. Kofroň (Ondřej), 25. Kofroň (Eremiáš, Cícha), 40. Seidl (Ondřej), 45. Křepelka (Šindelář, Bouška), 47. Kofroň (Bouška) – 18. Fáber (Štěpánek, Štípek), 59. Štěpánek (Štípek), rozhodčí Marek – Kučera, Augusta, vyloučení 8:9, využití 2:1, 85 diváků.

HC Tábor: Tesař (Koryťák) – Anděl, Bůžek, Shaklein, Bouška, Cícha, Ondřej, Bačo – Křepelka, Šindelář, Kofroň, Dušek, Špánek, Kupka, Fábera, Lutovský, Seidl, Eremiáš.

HC Kobra Praha: Simon (41. Grygoraskchuk) – Mráz, Cibulka, Mol, Nácovský, Seidler, Stanko – Jáchym, Holec, Kovář, Palaščák, Fáber, Routa, Smrž, Štípek, Příhoda, Judiak, Štěpánek.

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete k zápasu s Kobrou další podrobnosti.

Trenér Tábora Tomáš Matušík připomene, s jakými problémy se jeho tým potýká. A co říká táborský lodivod na extrémní porci čtyř zápasů v pěti dnech?

Střelec hattricku Adam Kofroň zmíní, kdo stál za sobotním úspěchem. Nezapomene ani na nervózní chvilky ze závěru utkání, kdy se na hrací ploše doslova vařil led.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace