27. 2. 2022

S lupou do historie: Renegade

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Renegade (Odpadlík) 1×01: Renegade?

plakát

Základní údaje

Název Renegade (Odpadlík)
Žánr Akční, Drama
Stanice USA Network
Vysílání 1992–1997
Počet sérií 5
Premiéra 19. 9. 1992
Délka pilotu 45 minut
Prům. hodnocení 56 % (od 666 uživatelů)

O čem to je?

Býval dobrým policistou, ale spáchal nejtěžší hřích: svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Pokusili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval… Reno Raines si změnil jméno (teď je to Vince Black) a ve službách Bobbyho Six-Killera putuje napříč Amerikou a chytá zločince, na které je vypsaná odměna. Mimo to samozřejmě sám utíká před zákonem a pečuje o svého Harleye…

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Strašně se mi chtělo napsat, že má někdo velkou závislost na Walkerovi, jenže ten přišel až rok po Odpadlíkovi. Ale tak zase jo, funguje tu ten statut psance, který zůstává na správné straně. jen nějak nevím, jak dlouho může něco takového vydržet, než to začne nudit, neustálé přejíždění mezi státy a tak.

Bude to znít asi špatně, ale kdyby se seriál točil jen okolo Bobbyho, asi bych byl spokojenější. Takto to hraje až moc na city, dává naději na šťastný konec a utíká tak od epizodního příběhu (i když ten souvisí s hlavní linkou). Na druhou stranu se mi líbí, jak působí Reno nenápadně, prostě si někam vjede na své mašině a už to frčí.

Neříkám, že je to vždycky potřeba, ale tady mi nějak chybí vidina něčeho dlouhodobějšího. Je tu nastíněná romantická linka, spolupráce Rena a Bobbyho, ale to je asi tak všechno. Klidně by to prostě mohlo být postavené jako jednotlivé nesouvisející epizody, takové à la antologie. Tak snad to kompenzuje akce a napětí.

  • Bobby
  • tiché a akční
  • nic moc dlouhodobého
  • sledovat Bobbyho by bylo zajímavější
70 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu