InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Brunch Na Zavadilce – kulinářská akce amatérských kuchařů

    neděle 12.5 10:00 - Podskalí – Strakonice

  • Tomáš Kvapilík: Mozaika vztahů – společenská beseda

    neděle 12.5 19:00 - Kavárna Železářství U Šulců, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lokomotiva neudržela vedení a prohrála i doma. Budějovický Martin Hanzal zařídil všechny góly Samsonu

Veselská Lokomotiva prohrála v neděli se Samsonem i domácí utkání. V úterý tak mohou Budějovičtí rozhodnout o svém postupu do finále. , Autor: Josef Janda

Veselská Lokomotiva prohrála v neděli se Samsonem i domácí utkání. V úterý tak mohou Budějovičtí rozhodnout o svém postupu do finále.     Autor: Josef Janda

VESELÍ NAD LUŽNICÍ - Po těsné prohře o branku z poslední minuty nastoupili hokejisté veselské Lokomotivy v neděli večer k druhému semifinálovému zápasu krajské ligy proti budějovickému Samsonu. Svěřenci Františka Ševčíka v pátek předvedli, že se mohou s velkým favoritem měřit. V domácím utkání se dostali po zásahu kapitána Josefa Mikesky dokonce do vedení, které dokázali udržet až do poloviny zápasu. Poté rozjel velké představení velezkušený Martin Hanzal, který třemi brankami a dvěma asistencemi zařídil obrat i všechny branky Samsonu. Nejprve asistoval při obratu, ve třetím dějství pak zaznamenal hattrick. Trefil se v přesilovce, při oslabení a hattricku se dočkal střelou do prázdné branky 11 sekund před koncem utkání při krátké veselské hře bez gólmana – 2:5.

 

Lokomotivu tak čeká velmi těžká práce, jelikož k postupu do finále musí porazit Samson třikrát v řadě. Nejen Veselští dobře vědí, že Budějovičtí prohráli za celou sezonu jediný zápas. Třetí utkání hostí jihočeská metropole v úterý 1. března od 19 hodin. Rozhodne Samson o finálové účasti?

TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí – HC Samson České Budějovice 2:5 (1:0, 0:2, 1:3), branky a nahrávky: 14. Mikeska (Dušák, Bláha), 55. R. Benda (Mikeska) – 31. Kuchejda (Vydarený, Hanzal), 39. Michal (Mrkvička, Hanzal), 44. Hanzal (Kuchejda, Šulčík), 46. Hanzal (Sičák, Vydarený), 60. Hanzal (Šulčík, Kuchejda), rozhodčí Jílek, Novotný – Diviš, Bušta, vyloučení 3:5, využití 2:1, v oslabení 0:1, 250 diváků.

Loko Veselí: Plecer – Kratochvíl, Dušák, Štěcha, J. Benda, M. Kadlec, Krampl – Chocholoušek, Mikeska, Bláha, Klimeš, R. Benda, Vlach, J. Bárta, Marcilis, Pechlát.

Samson ČB: Jágr – Sičák, Vydarený, Liška, Michal, Nehoda, Ferebauer, Brus – Šulčík, Hanzal, Kuchejda, Nedorost, K. Kadlec, Mrázek, Matějka, Mrkvička, Sumerauer.

Ve středečním Týdeníku Táborsko si přečtete k utkání další podrobnosti.

Trenér Lokomotivy František Ševčík zhodnotí zápas a zmíní, co jeho týmu chybělo. Pohovoří také o famózním Martinu Hanzalovi. Dá se podle něj tento hráč se zkušenostmi z NHL vůbec nějak zastavit?

Útočník Lokomotivy Radek Benda vykřesal přesilovkovým snížením na 2:4 naději. Jak viděl zápas s velkým favoritem on?

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace