Tři odchody ze Zlína! Sezonu dohraje jinde i Claireaux

Foto: Vojtěch Gargulák, beranizlin.cz

28. února 2022, 19:00

Josef Prášek

Berani už mají sestup zcela jasný, i proto řada hráčů odchází dohrát sezonu jinam. Po Danielu Gazdovi uvolnil klub také útočníka Jiřího Karafiáta, Valentina Claireauxe (na snímku) a beka Jakuba Ference.

Claireaux se vrátil do Zlína z Mladé Boleslavi před měsícem. Teď dohraje ročník ve Švýcarsku, konkrétní klub ale nebyl uveden.

Francouzskému útočníkovi však byla uplatněna opce na následující rok stejně jako v případě Daniela Gazdy.

Obránce Jakub Ferenc letos nasbíral osm bodů (4+4) v dresu Beranů, kde působí čtyři roky.

„Jakubovi končí po sezoně smlouva a vedení klubu s ním bude jednat o novém kontraktu."

„Přišel s možností dohrání sezony v německém týmu a bylo mu to umožněno. Jakubovi končí po sezoně smlouva a vedení klubu s ním bude jednat o novém kontraktu," uvedl klub Zlína. 

Zbytek sezony stráví Jiří Karafiát ve druhé nejvyšší finské soutěži, konkrétně v celku Joensuun Kiekko-Pojat, kde působí i další český útočník Nicolas Werbik.

Dokonce je nejproduktivnějším hráčem celku.

„Werbik už Jiřího zná a dostali jsme od něj velmi dobré doporučení," potvrdil manažer Jaakko Lipponen.

23letý Karafiát je odchovancem Zlína, letos za něj sehrál 37 zápasů, ve kterých měl dvě asistence. Ve třech utkáních pomohl i prvoligovému Přerovu.

Zlín uvolnil v minulosti do Finska i beka Daniela Gazdu (do nejvyšší soutěže), dříve odešel i Kanaďan Alexandre Mallet. Ten zamířil do Německa.

Aktuální soupiska PSG Berani Zlín

Brankáři: Daniel Huf, Libor Kašík, Michal Kořének.

Obránci: Jan Dluhoš, Matyáš Hamrlík, Ondřej Němec, Martin Novotný, Jiří Suhrada, Tadeáš Talafa, Tomáš Žižka.

Útočníci: Lukáš Chludil, Šimon Frömel, Štěpán Fryšara, Darek Hejcman, Antonín Honejsek, Bedřich Köhler, Pavel Kubiš, Dominik Luža, Zdeněk Okál, Matěj Sebera, Pavel Sedláček, Lukáš Vopelka, Radek Veselý, Patriks Zabusovs, Vladimir Michasjonok, Pavel Makarenko.

Jiří Karafiát

Jiří Karafiát | Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz