Toltéci a my: Láska, vztahy a přátelství

Toltéci a my: Láska, vztahy a přátelství

Tisk

laska vztahy a pratelstvi 200O mimořádné oblíbenosti toltécké tradice a moudrosti hovoří i fakt, že kniha Láska, vztahy a přátelství vyšla v lednu v češtině již potřetí. Předavatelem učení starých Toltéků je Don Miguel Ruiz.



O autorovi

Don Miguel Ruiz (* 1952, Mexiko) je mexický spisovatel, autor knih o neošamanismu, spiritualitě New Age, a také mistrem tradičního tajného učení starých Toltéků. Spisovatel pořádá přednášky na téma Čtyři dohody po celém světě, cestuje do posvátných míst. V roce 2012 navštívil Českou republiku, kde na toto téma přednášel i se svým synem.

Mezi jeho významné knihy patří dílo Čtyři dohody, ve kterém autor rozvíjí myšlenku, že osobní svobodu lze získat jen tehdy, pokud se zbavíme dohod a přesvědčení, která jsme uzavřeli se sebou a ostatními lidmi. Tím se jinak v každém vytváří omezení a nespokojenost.

Co v knize najdete?

Láska je všechno. Alespoň podle Toltéků. Kéž bychom to tak vnímali i my. Toltécká tradice též praví, že k naší pravé povaze nás povede trojlístek štěstí, svoboda a láska. Autor na základě čtyř dohod rozpracovává a ukazuje nám na nejrůznějších příkladech a příbězích podstatu lásky a podstatu vztahů.

V několika krátkých, ale výživných kapitolách a příbězích nás mimo jiné naučí, proč představa dokonalosti vede k sebeodmítání, proč snaha ovládat druhé ničí naše vztahy, připomeneme si, že láska není jen sex a poučí nás, jak odpouštět sobě i druhým. To vše a mnohem víc!

Láska je všechno

Kniha obsahuje hutné myšlenky, přesto podávané srozumitelnou formou. Co velmi obdivuju je to, že se k nim můžete vracet a třeba objevíte zase něco nového, nebo něco, co zrovna potřebujete slyšet, navnímat. Vztahy jsou pro nás nepostradatelné a neměli bychom je brát za samozřejmost, ale žít v harmonii sami se sebou. Všem, kdož hledají a bádají nad vztahy nebo i sami nad sebou, vřele doporučuji tuto knihu a pevně věřím, že jim pomůže pochopit jejich cestu.

laska vztahy a pratelstvi

Název: Láska, vztahy a přátelství
Autor: Don Miguel Ruiz
Žánr: duchovní literatura?
Originální název: The Mastery Of Love (1999)
Nakladatelství: Pragma
Rok vydání: 2022, pevná
Počet stran: 160
Hodnocení: 90 %

https://www.euromedia.cz/laska-vztahy-a-pratelstvi/kniha/14647/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlastislav Toman: Jsme v Česku schopni natočit film podle komiksu?

Kruan perexNovinář a spisovatel pan Vlastislav Toman je autorem dobrodružných, sci-fi a fantasy příběhů. V letech 1959 – 1992 byl šéfredaktorem časopisu ABC mladých techniků a přírodovědců. Kromě kultovního českého komiksu o Malém bohovi a Kruanovi napsal pře...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Knižní tip pro vaši kuchyni: Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření

Kamu1Nejbarevnější CESTA aneb Lexikon rostlinného vaření je čtvrtou a zároveň největší a nejobsáhlejší kuchařskou knihou oblíbené šéfkuchařky a food-bloggerky Kamu. Na 432 velkoformátových stranách (217 x 320 mm) Kamu shromáždila 555 t...


Literatura

Konfigurace vnitřního JÁ Stevea Jobse

altApple, budhismus, design, Zen, dokonalost, komiks… je vůbec možné zkombinovat tyto diametrálně odlišné pojmy do harmonického celku? Jak spolu souvisí například Apple a budhismus? Pojítkem je výrazná a silná osobnost, spoluzakladatel společnosti...

Divadlo

Pětatřicátý ročník festivalu Mezinárodní týdny tance proběhne on-line

mezinardodni tydny tance 200Pětatřicátý ročník Mezinárodních týdnů tance, nejstaršího festivalu současného tance ve střední Evropě, proběhne pouze ve virtuálním prostředí. Pořadatel festivalu, konzervatoř Taneční centrum Praha, rozhodl, že ...

Film

Svět podle Daliborka – slzy ve vaně i neonacistická rétorika

daliborka 1Jeden den jako druhý, brzké vstávání, tvrdá manuální práce… Snímek Víta Klusáka Svět podle Daliborka není jen, jak hlásají poutače, „filmový portrét autentického českého neonacisty z Prostějova“, ale především příběh o tom, že každý důsledek má sv...