Hlavní obsah

Ženský basketbalový tým NY Liberty dostal rekordní pokutu za charterové lety

Rekordní pokutou ve výši půl milionu dolarů (11,4 milionu korun) potrestalo vedení ženské basketbalové ligy WNBA klub New York Liberty za to, že v druhé polovině loňské sezony využíval k cestám na zápasy charterové lety. Informoval o tom server magazínu Sports Illustrated.

Foto: Eric Miller, Reuters

Ženská basketbalová soutěž WNBA. Ilustrační foto

Článek

Vedení soutěže původně chtělo uložit týmu pokutu ve dvojnásobné výši. Nakonec sáhlo k nižšímu finančnímu postihu. Zároveň odvolalo šéfa klubu Olivera Weisberga z výkonného výboru WNBA.

Používáním charterových letů se tým Liberty dopustil porušení kolektivní smlouvy, protože tím získal výhodu oproti konkurenci. Ne všichni majitelé klubů si takový luxus mohou dovolit, proto týmy během soutěže létají linkami, což přináší časté komplikace.

Majitel Liberty Joseph Tsai se kvůli tomu rozhodl dohodu porušit. "Už toho bylo dost. Tenhle dopravní problém vyřeším nadobro," napsal v říjnu na twitteru Tsai, kterému patří i tým NBA Brooklyn Nets. "Dostat tým na venkovní zápas a zpět pohodlně, bezpečně a včas je obchodní nutnost. Je to správná věc, kterou by měl udělat každý majitel."

Basketbalistky Liberty v minulém ročníku WNBA skončily osmé v základní části a v úvodu play off vypadly s Phoenixem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.